Implicare socialăCredem că este important să ne implicăm în comunitățile în care activăm și să îi sprijinim pe cei care au nevoie de ajutor. Prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale, a fundațiilor și asociațiilor partenere, sprijinim financiar și prin intermediul angajaților voluntari cauze de mediu, sociale și sportive. 

Comitetul Național Paralimpic Român   

JYSK a devenit principalul susținător al sportivilor paralimpici din România în anul 2017. De această susținere beneficiază sportivi paralimpici din 14 discipline, care au condiții de pregătire îmbunătățite și reprezintă România la competiții internaționale de anvergură.

În 2018 am demarat campania #NICIOSCUZĂ, care are ca scop promovarea unui stil de viață activ, avându-i ca modele pe trei sportivi paralimpici.

În anul 2019, alături de Comitetul Național Paralimpic Român am desfășurat campania "Cunoaște-ți campionii", care și-a propus să aducă în atenția publicului sportivii cu dizabilități care se pregătesc pentru Jocurile Paralimpice de Vară de la Tokyo. Totodată, cu această ocazie am lansat și noul site al Comitetului, ParalimpicRomania.ro, prin care publicul larg, jurnaliștii, precum și persoanele cu dizabilități care își doresc să practice un sport, pot afla mai multe informații despre activitatea sportivilor paralimpici români. 

În 2021 și 2022 le-am fost alături sportivilor paralimpici care au participat la competiții internaționale majore, inclusiv Jocurile Paralimpice de Vară de la Tokyo și Jocurile Paralpice de Iarnă de la Beijing. 

Începând cu 1 septembrie 2022, JYSK România continuă să fie sponsor principal al Comitetului Paralimpic Român pentru următorul ciclu paralimpic. Tot acum începe și perioada de calificări pentru Jocurile Paralimpice de la Paris din 2024, pentru care atleții au nevoie de susținere. 


În Danemarca, JYSK susține sportivii cu dizabilități de aproape 30 de ani, încă din anul 1989. Sprijinirea sportivilor paralimpici este principala direcție CSR a grupului JYSK Nordic. JYSK susține sportivii paralimpici în Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Republica Cehă, Slovacia și România. 
 Hope and Homes For Children România

Compania noastră donează mobilier, saltele, perne și accesorii tuturor caselor de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va deschide în următorii ani. Datorită fundației  Hope and Homes For Children România, copiii abandonați aflați în îngrijirea statului nu mai cresc în instituții-mamut de tip vechi, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, ci în care bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate și de mediul prietenos și cald în care ar trebui să crească orice copil.

Casele familiale pe care  Hope and Homes For Children România le deschide sunt mobilate și amenajate cu mobilier și accesorii JYSK, astfel încât copiii care vor locui în ele să poată avea parte de un loc pe care să îl poată numi acasă. 

Din 2017 și până acum am mobilat zece case  Hope and Homes For Children unde vor locui copii aflați în sistemul de protecție socială. În toamna anului 2019, JYSK și  Hope and Homes For Children România au aniversat 2 ani de parteneriat, timp în care 10 case au fost mobilate și 120 de copii s-au mutat într-un spațiu mai prietenos, în care să poată avea o copilărie adevărată. 

Începând cu anul 2021, JYSK va finanța construcția integrală a unei case de tip familial din județul Bistrița Năsăud, unde vor locui copii cu dizabilități aflați în sistemul de protecție.

De asemenea, angajații JYSK România au alergat pentru Team Hope la Bucharest Half Marathon pentru a strânge fonduri pentru cauza susținută de  Hope and Homes For Children, au participat la inaugurarea caselor de tip familial și s-au jucat alături de copii. 

UNICEF 

Începând cu anul 2017, JYSK a susținut proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii implementat de UNICEF în 45 de comunități din județul Bacău. Proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii are două componente: Pachetul Minim de Servicii și Pachetul Educație Incluzivă de Calitate, acompaniate de campanii de informare, sensibilizare și educare pentru părinți și copii deopotrivă. 

JYSK a vizitat în cadrul proiectului patru comunități din Bacău în care se desfășoară programul: Zemeș, Blăgești, Stănișești și Horgești. 

Începând cu anul 2021, JYSK susține un nou proiect UNICEF - România pentru fiecare copil - care își propune să asigure incluziunea socială a copiilor cei mai vulnerabili. Proiectul își propune să faciliteze accesul la servicii sociale, de sănătate și educație pentru copiii din familii vulnerabile, în cadrul Centrelor Comunitare Integrate.

Cinci Centre Comunitare Integrate din Bacău, Moinești, Corbasca, Colonești și Brașov oferă servicii specializate copiilor și părinților lor. Centrele din Moinești, Corbasca, Colonești și Brașov au fost inaugurate în martie 2022.

Un alt pilon important al proiectului este inițiativa “Localități prietene ale copiilor”, care sprijină municipalitățile în demersul lor de a respecta drepturile copiilor, la nivel local, în conformitate cu Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

 Plantăm fapte bune în România

Alături de inițiativa națională de împădurire Plantăm fapte bune în România, „Pădurea JYSK – începutul unei tradiții” a prins rădăcini pe 25 noiembrie 2017, la Șotânga, județul Dâmbovița, unde am plantat 10 hectare de pădure, pe un teren degradat. În noiembrie 2018 am dublat suprafața pădurii JYSK cu ajutorul a 1200 de voluntari. 

În toamna anului 2019, JYSK a dat startul sezonului de plantări prin acțiunea de plantare realizată alături de Plantăm fapte bune în România la Roșia Montană. În această zonă vor fi plantați 26.000 de puieți de molid și larice.

În toamna anului 2020, JYSK a susținut financiar plantarea a peste 20.000 de puieți în zona Roșia Montană - Abrud

În 2021, am plantat alături de Plantăm fapte bune în România 32.000 de puieți în zona Abrud

Plantarea din octombrie 2022 a avut loc în localitățile Bucium și Roșia Montană. Voluntarii JYSK au dat startul plantării celor 18.000 de puieți care au fost adăugați Pădurii JYSK.

WWF-România

JYSK România susține financiar proiectul WWF-România din zona Mahmudia, Delta Dunării, în cadrul unui parteneriat desfășurat pe o perioadă de 3 ani.

De-a lungul acestei perioade, compania scandinavă va sponsoriza activitățile ce asigură sustenabilitatea lucrărilor de reconstrucție ecologică derulate de WWF-România în zona Mahmudia.

Procesul de reconstrucție de la Mahmudia a transformat o suprafață de 1000 ha din teren agricol în lac și a determinat crearea de condiții pentru refacerea biodiversității, dar si oportunități  de utilizare economică sustenabilă a suprafeței de către localnici. Acum, după 5 ani de la finalizarea lucrărilor hidrotehnice, sunt necesare acțiuni de întreținere și gestionare a beneficiilor reconstrucției.

Pentru următorii ani sunt esențiale acțiunile de eliminare a speciilor de plante invazive de pe uscat și din apă, de re-plantări de salcie și plop autohton, acolo unde plantele au fost compromise, precum și asigurarea condițiilor de cuibărire pentru păsări.

Zona reconstruită, fosta incintă agricolă Carasuhat, a devenit acum un lac ce poate da naștere în următorii ani la activități economice sustenabile noi, în beneficiul naturii și al comunităților locale - ecoturism, birdwatching, pesca-turism, utilizarea sustenabilă a stufului în produse meșteșugărești.

Code for Romania

   

JYSK este noul partener de domeniu pe segmentul Mediu și a susținut în ultimii doi ani cercetările despre Măsurarea și Reducerea poluării și Reciclarea și managementul deșeurilor la nivel național. Compania sprijină cercetările desfășurate în cadrul Civic Labs, la finalul cărora asociația alaborează soluții de tehnologie civică menite să acționeze împotriva creșterii constante a factorilor poluanți.

În acest moment, eforturile de cercetare ale Code for Romania în domeniul Mediu se concentrează asupra obiectivului Orașe Prietenoase. Cercetarea abordează problema dezvoltării orașului, în așa fel încât oamenii să fie pe primul loc.

 Asociația Salvamont Victoria

Asociatia Salvamont Victoria

Începând din noiembrie 2018, JYSK România a devenit principalul sponsor al Asociației Salvamont Victoria, după ce a semnat un contract prin care va susține financiar Asociația. Finanțarea este destinată dotării salvamontiștilor din Victoria cu echipamentul necesar desfășurării activității lor. 

Prin acest parteneriat, compania noastră susține un stil de viață activ, în condiții de siguranță.

Comunicatul de presă despre parteneriat poate fi citit aici. 

 Centrul de resurse și Referință în Autism Micul Prinț

Centrul de resurse și Referință în Autism Micul Prinț este specializat în recuperarea și integrarea copiilor cu autism în învățământul de masă. JYSK susține Centrul “Micul Prinț” din Bistrița prin dotarea completă cu mobilier și prin finanțări ale proiectelor centrului. 

Puteți citi aici mai multe despre parteneriatul cu Centrul Micul Prinț
 
Centrul Micul Prinț

Asociația Magic

JYSK și Asociația Magic au semnat un contract pe trei ani prin care JYSK va dota cu mobilier casele MagicROOFS.

Prin MagicROOFS, Asociația Magic își propune să ofere un mediu decent în care să locuiască, alături de familiile lor, copiii cu afecțiuni grave. Astfel, asociația va construi de la zero locuințe pentru familiile în care există copii cu afecțiuni oncologice care în acest moment trăiesc în condiții foarte grele. Ideea proiectului s-a născut după ce voluntarii Asociației Magic au vizitat familiile copiilor care beneficiază de sprijinul asociației și au descoperit în teren că unele familii trăiesc în condiții foarte grele, care fac dificilă recuperarea copiilor bolnavi.

În baza colaborării cu Asociația Magic, JYSK România va dota, timp de trei ani, cu mobilier și accesorii în valoare totală de 500.000 de lei, casele MagicROOFS. 

Află mai multe din comunicatul de presă. 

Asociația Anais

JYSK România se alătură Asociației Anais în lupta pe care aceasta o duce pentru a elimina violența asupra femeii.

Printre proiectele care vor beneficia de sprijin în cadrul acestui parteneriat se numără acțiunile de prevenție, consiliere psihologică și socială, grupuri suport, consiliere juridică, reprezentarea sau asistarea victimelor violenței domestice în fața instituțiilor statului cu atribuții în domeniu, advocacy și politici publice.

În iulie 2020, JYSK și Anais au lansat platforma AcumStii.ro, care conține informații utile pentru victimele violenței domestice, pentru familiile și prietenii lor, dar și pentru publicul larg, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

Află mai multe din comunicatul de presă. 

Asociația Casa Bună

În primăvara anului 2021, Asociația Casa Bună a demarat proiectul Tabăra JYSK, de care au beneficiat peste 80 de copii din cartierul Ferentari și comunele Jilava, Nucșoara și Lerești.

De-a lungul a 6 luni au avut loc 9 tabere în care copiii au învățat deprinderi sănătoase în ceea ce privește alimentația și igiena și au participat la meditații alături de voluntarii de la Casa Bună. 

Aici poți vedea rezultatele ediției din 2021.

Ediția din 2022 a avut loc în perioada aprilie – august 2022.

Taberele sunt organizate în perioada vacanțelor. În fiecare săptămână, la Casa Bună sunt prezenți aproximativ 6-8 copii cu vârste apropiate, care își fac temele temele, gătesc și fac activități casnice obișnuite alături de voluntari.

Copiii locuiesc la Casa Bună împreună cu un coordonator de tabără, care le este aproape ceas de ceas și îi ghidează prin programul prestabilit.

După săptămâna petrecută la Casa Bună, fiecare copil se întoarce acasă, dar continuă lucrul alături de voluntarul cu care face meditații. De asemenea, copii participă în continuare la activitățile educaționale, vocaționale și de sănătate organizate de Casa Bună în afara taberelor.