Implicare socială

JYSK implicare sociala

Credem că este important să ne implicăm în comunitățile în care activăm și să îi sprijinim pe cei care au nevoie de ajutor. Prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale, a fundațiilor și asociațiilor partenere, sprijinim financiar și prin intermediul angajaților voluntari cauze de mediu, sociale și sportive. 
 

 COMITETUL NAȚIONAL PARALIMPIC ROMÂN   

JYSK a devenit principalul susținător al sportivilor paralimpici din România în anul 2017. De această susținere se vor bucura sportivi paralimpici din 14 discipline, care vor beneficia de cele mai bune condiții de pregătire și vor putea reprezenta România la competiții internaționale de anvergură. În 2018 am demarat campania #NICIOSCUZĂ, care are ca scop promovarea unui stil de viață activ, avându-i ca modele pe trei sportivi paralimpici. 

În 2019, sportivii paralimpici români vor participa la numeroase competiții pentru a se califica la Olimpiada de Vară de la Tokyo din 2020. Le vom fi alături pentru ca ei să aibă cele mai bune condiții de antrenament și concurs. În Danemarca, JYSK susține sportivii cu dizabilități de aproape 30 de ani, încă din anul 1989. Sprijinirea sportivilor paralimpici este principala direcție CSR a grupului JYSK Nordic. JYSK susține sportivii paralimpici în Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Republica Cehă, Slovacia și România. 

Comunicatul de presă despre parteneriatul cu sportivii paralimpici îl poți citi aici. 

 Hope and Homes For Children România    


Compania noastră donează mobilier, saltele, perne și accesorii tuturor caselor de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va deschide în următorii ani. Datorită fundației HHC, copiii abandonați aflați în îngrijirea statului nu mai cresc în instituții-mamut de tip vechi, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, ci în care bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate și de mediul prietenos și cald în care ar trebui să crească orice copil.

Casele familiale pe care HHC le va deschide până în anul 2019 vor fi mobilate și amenajate cu mobilier și accesorii JYSK, astfel încât copiii care vor locui în ele să poată avea parte de un loc pe care să îl poată numi acasă. 

Hope and Homes for Children

Din 2017 și până acum am mobilat șase case HHC unde vor locui copii aflați în sistemul de protecție socială. 

De asemenea, angajații JYSK România au alergat pentru Team Hope la Bucharest Half Marathon pentru a strânge fonduri pentru cauza susținută de HHC. 

 

 UNICEF 

JYSK și UNICEF în România au semnat un parteneriat pe trei ani în beneficiul copiilor români. Compania scandinavă susține proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii implementat de UNICEF în 45 de comunități din județul Bacău. Proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii are două componente: Pachetul Minim de Servicii și Pachetul Educație Incluzivă de Calitate, acompaniate de campanii de informare, sensibilizare și educare pentru părinți și copii deopotrivă. 

JYSK a vizitat până acum trei comunități din Bacău în care se desfășoară programul: Zemeș, Blăgești și Stănișești

JYSK si UNICEF

Pachetul Minim de Servicii pentru copii și familiile lor este format din servicii bazate pe comunitate de protecție socială, sănătate și educație. Acesta presupune prezența în fiecare comunitate a cel puțin unui asistent social, unui asistent medical și a unui consilier școlar. Împreună, acești profesioniști îi ajută pe copiii vulnerabili și familiile lor să își evalueze nevoile și oferă asistență personalizată.

Prin implementare Pachetului de Educație Incluzivă de Calitate, UNICEF și partenerii săi se concentrează pe prevenirea neînscrierii la școală, a absenteismului, abandonului și părăsirii timpurii a școlii, precum și pe îmbunătățirea rezultatelor școlare și a competențelor.

Află cum te poți implica și tu aici. 

 ASOCIAȚIA SALVAMONT VICTORIA   

Asociatia Salvamont Victoria

Începând din noiembrie 2018, JYSK România a devenit principalul sponsor al Asociației Salvamont Victoria, după ce a semnat un contract prin care va susține financiar Asociația cu suma de 50.000 de lei anual. Suma este destinată dotării salvamontiștilor din Victoria cu echipamentul necesar desfășurării activității lor. 

Prin acest parteneriat, compania noastră susține un stil de viață activ, în condiții de siguranță.

Află mai multe despre sprijinul acordat Asociației Salvamont Victoria din comunicatul de presă
 Centrul de resurse și Referință în Autism Micul Prinț


Centrul de resurse și Referință în Autism Micul Prinț este specializat în recuperarea și integrarea copiilor cu autism în învățământul de masă. JYSK susține Centrul “Micul Prinț” din Bistrița prin dotarea completă cu mobilier și prin finanțări ale proiectelor centrului. 

Centrul Micul Prinț

Află mai multe despre Centrul Micul Prinț aici. 

 Plantăm fapte bune în România

Alături de inițiativa națională de împădurire Plantăm fapte bune în România, „Pădurea JYSK – începutul unei tradiții” a prins rădăcini pe 25 noiembrie 2017, la Șotânga, județul Dâmbovița, unde am plantat 10 hectare de pădure, pe un teren degradat. În noiembrie 2018 am dublat suprafața pădurii JYSK cu ajutorul a 1200 de voluntari.  

Padurea JYSK Sotanga

Poți citi aici cum a fost la Plantarea Pădurii JYSK de pe 10 noiembrie 2018.