Implicare socialăCredem că este important să ne implicăm în comunitățile în care activăm și să îi sprijinim pe cei care au nevoie de ajutor. Prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale, a fundațiilor și asociațiilor partenere, sprijinim financiar și prin intermediul angajaților voluntari cauze de mediu, sociale și sportive. 

Comitetul Național Paralimpic Român   

JYSK a devenit principalul susținător al sportivilor paralimpici din România în anul 2017. De această susținere se vor bucura sportivi paralimpici din 14 discipline, care vor beneficia de cele mai bune condiții de pregătire și vor putea reprezenta România la competiții internaționale de anvergură.

În 2018 am demarat campania #NICIOSCUZĂ, care are ca scop promovarea unui stil de viață activ, avându-i ca modele pe trei sportivi paralimpici.

În anul 2019, alături de Comitetul Național Paralimpic Român am desfășurat campania "Cunoaște-ți campionii", care și-a propus să aducă în atenția publicului sportivii cu dizabilități care se pregătesc pentru Jocurile Paralimpice de Vară de la Tokyo. Totodată, cu această ocazie am lansat și noul site al Comitetului, ParalimpicRomania.ro, prin care publicul larg, jurnaliștii, precum și persoanele cu dizabilități care își doresc să practice un sport, pot afla mai multe informații despre activitatea sportivilor paralimpici români. 

În 2021 le vom fi alături pentru ca ei să aibă cele mai bune condiții de antrenament și concurs. 


În Danemarca, JYSK susține sportivii cu dizabilități de aproape 30 de ani, încă din anul 1989. Sprijinirea sportivilor paralimpici este principala direcție CSR a grupului JYSK Nordic. JYSK susține sportivii paralimpici în Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Republica Cehă, Slovacia și România. 
 Hope and Homes For Children România

Compania noastră donează mobilier, saltele, perne și accesorii tuturor caselor de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va deschide în următorii ani. Datorită fundației HHC, copiii abandonați aflați în îngrijirea statului nu mai cresc în instituții-mamut de tip vechi, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, ci în care bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate și de mediul prietenos și cald în care ar trebui să crească orice copil.

Casele familiale pe care HHC le va deschide vor fi mobilate și amenajate cu mobilier și accesorii JYSK, astfel încât copiii care vor locui în ele să poată avea parte de un loc pe care să îl poată numi acasă. 

 

Din 2017 și până acum am mobilat zece case HHC unde vor locui copii aflați în sistemul de protecție socială. În toamna anului 2019, JYSK și HHC au aniversat 2 ani de parteneriat, timp în care 10 case au fost mobilate și 120 de copii s-au mutat într-un spațiu mai prietenos, în care să poată avea o copilărie adevărată. 

Începând cu anul 2021, JYSK va finanța construcția integrală a unei case de tip familial din județul Bistrița Năsăud, unde vor locui copii cu dizabilități aflați în sistemul de protecție.

De asemenea, angajații JYSK România au alergat pentru Team Hope la Bucharest Half Marathon pentru a strânge fonduri pentru cauza susținută de HHC. 

UNICEF 

JYSK și UNICEF în România au semnat un parteneriat pe trei ani în beneficiul copiilor români. Compania scandinavă susține proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii implementat de UNICEF în 45 de comunități din județul Bacău. Proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii are două componente: Pachetul Minim de Servicii și Pachetul Educație Incluzivă de Calitate, acompaniate de campanii de informare, sensibilizare și educare pentru părinți și copii deopotrivă. 

JYSK a vizitat până acum patru comunități din Bacău în care se desfășoară programul: Zemeș, BlăgeștiStănișești și Horgești

Pachetul Minim de Servicii pentru copii și familiile lor este format din servicii bazate pe comunitate de protecție socială, sănătate și educație. Acesta presupune prezența în fiecare comunitate a cel puțin unui asistent social, unui asistent medical și a unui consilier școlar. Împreună, acești profesioniști îi ajută pe copiii vulnerabili și familiile lor să își evalueze nevoile și oferă asistență personalizată.

Prin implementare Pachetului de Educație Incluzivă de Calitate, UNICEF și partenerii săi se concentrează pe prevenirea neînscrierii la școală, a absenteismului, abandonului și părăsirii timpurii a școlii, precum și pe îmbunătățirea rezultatelor școlare și a competențelor.

 Plantăm fapte bune în România

Alături de inițiativa națională de împădurire Plantăm fapte bune în România, „Pădurea JYSK – începutul unei tradiții” a prins rădăcini pe 25 noiembrie 2017, la Șotânga, județul Dâmbovița, unde am plantat 10 hectare de pădure, pe un teren degradat. În noiembrie 2018 am dublat suprafața pădurii JYSK cu ajutorul a 1200 de voluntari. 

În toamna anului 2019, JYSK a dat startul sezonului de plantări prin acțiunea de plantare realizată alături de Plantăm fapte bune în România la Roșia Montană. În această zonă vor fi plantați 26.000 de puieți de molid și larice.

În toamna anului 2020, JYSK a susținut financiar plantarea a peste 20.000 de puieți în zona Abrud. 

WWF-România

JYSK România susține financiar proiectul WWF-România din zona Mahmudia, Delta Dunării, în cadrul unui parteneriat desfășurat pe o perioadă de 3 ani.

De-a lungul acestei perioade, compania scandinavă va sponsoriza activitățile ce asigură sustenabilitatea lucrărilor de reconstrucție ecologică derulate de WWF-România în zona Mahmudia.

Foto: Cristian Mititelu, WWF-România

Procesul de reconstrucție de la Mahmudia a transformat o suprafață de 1000 ha din teren agricol în lac și a determinat crearea de condiții pentru refacerea biodiversității, dar si oportunități  de utilizare economică sustenabilă a suprafeței de către localnici. Acum, după 5 ani de la finalizarea lucrărilor hidrotehnice, sunt necesare acțiuni de întreținere și gestionare a beneficiilor reconstrucției.

Pentru următorii ani sunt esențiale acțiunile de eliminare a speciilor de plante invazive de pe uscat și din apă, de re-plantări de salcie și plop autohton, acolo unde plantele au fost compromise, precum și asigurarea condițiilor de cuibărire pentru păsări.

Zona reconstruită, fosta incintă agricolă Carasuhat, a devenit acum un lac ce poate da naștere în următorii ani la activități economice sustenabile noi, în beneficiul naturii și al comunităților locale - ecoturism, birdwatching, pesca-turism, utilizarea sustenabilă a stufului în produse meșteșugărești.

Code for Romania

   

JYSK este noul partener de domeniu pe segmentul Mediu, unde în prezent sunt cercetate teme ce vizează măsurarea și reducerea poluării la nivel național. Compania sprijină cercetarea desfășurată în cadrul Civic Labs, la finalul căreia asociația va elabora soluții de tehnologie civică menite să acționeze împotriva creșterii constante a factorilor poluanți.

În acest moment, eforturile de cercetare ale Code for Romania în domeniul poluării se concentrează spre identificarea principalelor blocaje de ordin instituțional sau tehnologic, precum și pe consultarea experților cu inițiative de succes pe plan local, național sau global, în etapizarea și adaptarea soluțiilor pentru specificul cadrului regional.

 Asociația Salvamont Victoria

Asociatia Salvamont Victoria

Începând din noiembrie 2018, JYSK România a devenit principalul sponsor al Asociației Salvamont Victoria, după ce a semnat un contract prin care va susține financiar Asociația cu suma de 50.000 de lei anual. Suma este destinată dotării salvamontiștilor din Victoria cu echipamentul necesar desfășurării activității lor. 

Prin acest parteneriat, compania noastră susține un stil de viață activ, în condiții de siguranță.

Comunicatul de presă despre parteneriat poate fi citit aici. 

 Centrul de resurse și Referință în Autism Micul Prinț

Centrul de resurse și Referință în Autism Micul Prinț este specializat în recuperarea și integrarea copiilor cu autism în învățământul de masă. JYSK susține Centrul “Micul Prinț” din Bistrița prin dotarea completă cu mobilier și prin finanțări ale proiectelor centrului. 

Puteți citi aici mai multe despre parteneriatul cu Centrul Micul Prinț
 
Centrul Micul Prinț

Asociația Magic

JYSK și Asociația Magic au semnat un contract pe trei ani prin care JYSK va dota cu mobilier casele MagicROOFS.

Prin MagicROOFS, Asociația Magic își propune să ofere un mediu decent în care să locuiască, alături de familiile lor, copiii cu afecțiuni grave. Astfel, asociația va construi de la zero locuințe pentru familiile în care există copii cu afecțiuni oncologice care în acest moment trăiesc în condiții foarte grele. Ideea proiectului s-a născut după ce voluntarii Asociației Magic au vizitat familiile copiilor care beneficiază de sprijinul asociației și au descoperit în teren că unele familii trăiesc în condiții foarte grele, care fac dificilă recuperarea copiilor bolnavi.

În baza colaborării cu Asociația Magic, JYSK România va dota, timp de trei ani, cu mobilier și accesorii în valoare totală de 500.000 de lei, casele MagicROOFS. 

Află mai multe din comunicatul de presă. 

Asociația Anais

JYSK România se alătură Asociației Anais în lupta pe care aceasta o duce pentru a elimina violența asupra femeii.

Printre proiectele care vor beneficia de sprijin în cadrul acestui parteneriat se numără acțiunile de prevenție, consiliere psihologică și socială, grupuri suport, consiliere juridică, reprezentarea sau asistarea victimelor violenței domestice în fața instituțiilor statului cu atribuții în domeniu, advocacy și politici publice.

În iulie 2020, JYSK și Anais au lansat platforma AcumStii.ro, care conține informații utile pentru victimele violenței domestice, pentru familiile și prietenii lor, dar și pentru publicul larg, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

Află mai multe din comunicatul de presă. 

Asociația Casa Bună

În primăvara anului 2021, Asociația Casa Bună a demarat proiectul Tabăra JYSK, de care va beneficia 60 de copii din cartierul Ferentari și comuna Jilava.

Tabăra se va desfășura de-a lungul a 15 săptămâni, timp în care copiii vor învăța deprinderi sănătoase în ceea ce privește alimentația și igiena și vor participa la meditații alături de voluntarii de la Casa Bună. 

Taberele vor fi organizate în perioada vacanțelor, prima fiind planificată pentru luna aprilie, a doua pentru luna mai, iar restul pe toată perioada vacanței de vară. În fiecare săptămână, la Casa Bună vor fi prezenți aproximativ 6 copii care își vor face temele, vor găti și vor face activități casnice obișnuite alături de voluntari.

Copiii vor locui la Casa Bună împreună cu un coordonator de tabără, care le va fi aproape ceas de ceas și îi va ghida prin programul prestabilit. Pe lângă activitățile educaționale, copiii, sub atenta îndrumare a adulților prezenți la tabără, vor participa la activități culinare, vor învăța să își pregătească mesele de peste zi cu ingredientele proaspete și naturale pe care le vor avea la dispoziție.

După săptămâna petrecută la Casa Bună, fiecare copil se va întoarce acasă, dar va continua lucrul online alături de voluntarul alături de care face meditații de mai bine de un an. De asemenea, copii vor participa în continuare la activitățile educaționale, vocaționale și de sănătate organizate de Casa Bună în afara taberelor.

Află mai multe din comunicatul de presă.