Lars Larsen a avut un vis

Totul a început cu un tânăr inventiv şi energic dintr-o regiune numită Thy, din partea de nord-vest a Danemarcei.

În timpul stagiaturii la un magazin de stofe şi, mai apoi, la un magazin de mobilă, s-a gândit că ar dori să îşi deschidă propriul lanţ de magazine de desfacere pentru lenjerie de pat.

Numele tânărului era Lars Larsen. Nu prea avea bani, în schimb avea capul plin de idei strălucite.

Tânărul ambiţios, dl Larsen, a reuşit rapid să găsească câţiva furnizori şi o bancă dispusă să rişte cu un tânăr întreprinzător. Banca era o mică sucursală a băncii daneze Nørresundby Bank, iar dl Larsen nu a schimbat niciodată banca de atunci.

Lansarea în Aarhus, Danemarca

Lars Larsen şi-a imaginat un lanţ de magazine şi, având planuri atât de mari, nu a contat unde anume în Danemarca a deschis primul magazin. A găsit spaţiul cel mai adecvat pentru magazin în oraşul Aarhus din Iutlanda şi, pe data de 2 aprilie 1979, primul magazin şi-a deschis porţile. Lars Larsen este proprietarul grupului JYSK şi al sucursalelor acestuia, printre companiile JYSK din diverse ţări numărându-se Bettenlager din Danemarca şi Bettenwelt din Germania şi Austria.

În afară de grupul JYSK, Lars Larsen a deţinut complet sau parţial şi alte companii. „Bolia.com” este un lanţ de magazine de desfacere a mobilei pe internet, cu showroomuri în oraşe europene şi în China, „Interior Direct” este un furnizor la scară largă de mobilier pentru hoteluri şi săli de conferinţă, iar „Himmerland Golf & Spa Resort” este unul din cele mai bine echipate şi atrăgătoare terenuri de golf din Scandinavia, având propriul hotel de prima clasă, special pentru golf.

Ca fondator al JYSK, Lars Larsen a fost imaginea companiei până în luna iunie 2019 când, după ce a fost diagnisticat cu cancer, a predat rolul de Președinte al board-ului Lars Larsen Group fiului său, Jacob Brunsborg.

Lars Larsen a încetat din viață, la 71 de ani, în august 2019, în casa sa de lângă Silkeborg, Danemarca. Lângă el au fost cei mai apropiați membri ai familiei.

După dispariția sa, companiile care fac parte din Grupul Lars Larsen au revenit familiei lui Lars Larsen.