Comerciantul. Acesta a fost titlul oficial – și cel informal – primit de Lars Larsen, care în 1979 a înființat compania cunoscută astăzi drept JYSK.

Încă de la început, a fi un bun comerciant și a avea oferte excelente au fost cele două elemente care au stat la baza muncii lui Lars Larsen. A fi un bun comerciant este cheia succesului și a expansiunii JYSK, care a devenit un lanț internațional de retail asociat și cu o afacere online.

În Danemarca, Lars Larsen a fost unul dintre cei mai cunoscuți și mai harnici oameni de afaceri. Încă de la începuturile JYSK, a apărut în reclamele TV difuzate la nivel național, devenind cunoscut pentru ofertele sale excelente.

De-a lungul anilor, Lars Larsen a fost recunoscut pentru eforturile sale de către comunitatea de afaceri din Danemarca și de către Danemarca în general. În anul 2009, a primit titlul de Cavaler al Ordinului de Dannebrog de la Majestatea sa Regina Margarethe II, ca răsplată pentru eforturile pe care le-a făcut pentru comunitatea de afaceri daneză, iar în anul 2017 a fost ridicat la rangul de Prim Cavaler al Ordinului de Dannebrog. În anul 2018, Lars Larsen a primit distincția Den Berlingske Fonds Hæderspris, un premiu onorific care este oferit persoanelor cu activitate remarcabilă în Danemarca.

Pe lângă JYSK, familia care deține Grupul Lars Larsen are un număr de alte companii din diverse domenii, inclusiv design interior, restaurante și golf.

În anul 2004, Lars Larsen și-a publicat autobiografia, care oferă informații vaste despre viața și cariera sa. Atunci când a fost publicată cartea, câte un exemplar a fost expediat către fiecare casă din Danemarca, iar de atunci cartea a fost tradusă în mai multe limbi.

Lars Larsen a încetat din viață în casa sa, în august 2019, în prezența celor mai apropiați membri ai familiei.

După dispariția sa, companiile care fac parte din Grupul Lars Larsen au revenit familiei lui Lars Larsen. 

Puteți citi autobiografia lui Lars Larsen aici.