Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Cum să alegi mobilierul de grădină

Cum să alegi mobilierul de grădină

Cu mobilierul de grădină potrivit, te bucuri mai mult de vară. Mobilierul de grădină este disponibil în mai multe tipuri de materiale. În acest ghid pentru alegerea mobilierului de grădină vei afla la ce trebuie să fii atent atunci când achiziționezi mobilier de exterior, ce opțiuni ai și cum poți face alegerea corectă.

  • Confort
    Mobilierul de grădină trebuie să fie confortabil, chiar și atunci când petreci multe ore așezat pe el. Scaunul de grădină trebuie să ofere o susținere corectă a spatelui și picioarelor. De asemenea, înălțimea mobilierului joacă un rol important în asigurarea celui mai bun sprijin pentru corpul tău. De exemplu, brațele scaunului trebuie să aibă înăclțimea potrivită pentru ca brațele tale să se poată odihni. Ar trebui să petreci destul timp testând mobilierul de grădină înainte de a-l achiziționa, pentru a putea să îți dai seama cât de confortabil este.
  • Funcționalitate
    Este mobilierul potrivit pentru scopul pentru care îl achiziționezi? Este de ajutor să ai mobilier stivuibil sau pliabil, pentru a salva cât mai mult spațiu din grădina sau de pe terasa ta? De asemenea, poate fi mutat cu ușurință, în cazul în care obișnuiești să modifici aranjamentul mobilierului exterior? Un alt tip de mobilier practic este reprezentat de seturile la care scaunele pot fi împinse cu totul sub masă, pentru a salva spațiu atunci când mobilierul de exterior nu este folosit.  
  • Îngrijirea
    Mobilierul de grădină care nu necesită îngrijire este cel mai potrivit, mai ales dacă te numeri printre cei care consideră că vara este doar o perioadă dedicată relaxării. Dacă nu vrei să petreci prea mult timp cu îngrijirea și curățarea mobilierului, alege cu atenție materialul din care sunt realizate piesele de grădină. Pot exista diferențe foarte mari între tipuri variate de materiale.

 

Mai jos poți afla mai multe informații despre tipurile de materiale din care  este realizat mobilierul nostru de grădină.

MOBILIER DE GRĂDINĂ DIN LEMN ARTIFICIAL

Mobilierul din gama Jutlandia realizat din lemn artificial un necesită îngrijire și este foarte rezistent, putând fi lăsat afară pe tot parcursul anului. Lemnul artificial este tratat cu protecție UV, are un aspect plăcut asemănător cu lemnul și este foarte rezistent. Combină design-ul cu funcționalitatea și durabilitatea. Mobilierul este ușor de curățat cu apă și săpun.

Mobilier de grădină din aluminiu

Mobilierul de aluminiu din seria Jutlandia poate fi lăsat în aer liber tot anul, chiar și în sezonul rece, și nu necesită îngrijire specială. Tot mobilierul realizat din aluminiu are un strat protector care previne apariția zgârieturilor și pătarea. Mobilierul de grădină realizat din aluminiu este ușor și ocupă puțin spațiu, de aceea este ușor de mutat. Un alt avantaj este că poate fi curățat rapid folosind doar apă și săpun. Poți vedea aici gama noastră de mobilier din aluminiu.

MOBILIER DE GRĂDINĂ DIN LEMN MASIV

Mobilierul realizat din lemn masiv din gama Jutlandia reprezintă o serie în stil clasic scandinav. Majoritatea mobilierului din lemn masiv de la JYSK este certificat FSC (FSC® N001715), ceea ce înseamnî cî este realizat din lemn ce provine din surse sustenabile. Certificarea FSC® atestă faptul că lemnul provine din păduri în are există condiții decente de viață pentru animale și localnici. Pentru a rezista mai bine în timp, este recomandat să tratezi din când în când cu ulei mobilierul din lemn masiv. Poți vedea aici gama noastră de mobilier din lemn masiv.  


Mobilier de grădină din lemn de tec

Tecul este un tip de lemn foarte potrivit pentru mobilierul de grădină, datorită faptului că în mod natural este un lemn mai uleios, ceea ce îl face rezistent la vânt și  condițiile mediului exterior. Tecul nu necesită îngrijire. Un alt avantaj al lemnului de tec este că își păstrează aspectul plăcut pentru mult timp și nu se crapă în timp. De asemenea, acest tip de tec nu necesită curățare sau tratament cu ulei. Tecul poate fi lăsat afara pe tot parcurul anului, dar este recomandat ca, în cazul în care vrei să îi prelungești durata de viață, să îl depozitezi într-un spațiu interior pe perioada iernii.

Mobilier de grădină din plastic

Mobilierul de grădină din plastic este o variantă mai accesibilă dacă îți dorești un mobilier cu un preț mai mic, dar de bună calitate. Plasticul din care este realizat mobilierul pentru exterior este polipropilenă cu protecție UV. Este un tip de plastic foarte rezistent care nu se decolorează și se pătează în timp. Mobilierul se poate curăța cu ușurință folosind doar săpun și apă. 

Mobilier de grădină din alte materiale

Ratanul și fiberstone sunt două dintre cele mai utilizate materiale pentru mobilierul de grădină. Ratanul natural poate fi curățat cu o perie rigidă sau folosind aspiratorul. Fiberstone poate fi curățat cu o soluție realizată din apă caldă în care ai adăugat puțin săpun. Atât mobilierul din ratan, cât și cel din fiberstone își schimbă aspectul pe măsură ce este folosit și după o anumită perioadă de timp nici o piesă de mobilier nu va mai arăta la fel ca cealaltă. 

Descoperă mai mult

Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta