Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Dureri de ceafa

Cum să alegi perna pentru a nu avea dureri de ceafă

Alegerea celei mai bune perne trebuie făcută individual, în funcție de felul în care dormi și preferințele tale. Să dormi pe o pernă potrivită este la fel de important ca și folosirea unei plăpumi sau a unei saltele potrivite, dacă vrei să ai un somn odihnitor și să nu te trezești cu dureri dimineață. Folosirea unei perne nepotrivite poate duce la dureri de cap și de ceafă. 

În primul rând, este important să îți alegi o pernă care se potrivește cu poziția în care dormi, pentru că astfel vei avea sprijinul necesar pentru gât pe tot parcursul nopții. 

Cum să alegi perna potrivită: 

  • Perna trebuie să ofere suport pentru gât 
  • Alege perna potrivită în funcție de poziția în care dormi 
  • Nu dormi cu mai multe perne în același timp 
  • Pernele ergonomice sunt cele mai bune dacă ai dureri de ceafă sau de spate 

Perna trebuie să ofere un sprijin corect pentru gât 

Dacă ai dureri de cap  sau de gât și simți că mușchii și articulațiile tale sunt tensionate, este posibil să dormi pe o pernă care nu îți oferă sprijinul corect. Cu perna potrivită, mușchii tăi se vor relaxa și vei scăpa de durerile de ceafă. 

Cea mai sănătoasă poziție pentru somn este cea în care gâtul tău stă într-o poziție naturală - iar poziția naturală a gâtului este în linie dreaptă, în continuarea coloanei vertebrale. 
Pentru a găsi perna cea mai potrivită pentru tine, cel mai bine este să vii în magazin împreună cu un prieten sau cu partenerul. Întinde-te pe spate pe o saltea din studioul de saltele și stai cu capul pe perna pe care dorești să o achiziționezi. Apoi, roagă-l pe cel cu care ai venit să își imagineze o linie dreaptă care pornește de la ureche, continuă prin mijlocul umerilor și apoi în jos, pînă la șolduri și genunchi. Dacă linia este dreaptă, atunci ai găsit perna potrivită pentru tine. Dacă perna este prea subțire, capul tău va sta mai jos decât linia umerilor, iar dacă este prea umflată capul va fi prea sus față de umeri. În ambele cazuri, linia imaginară va fi curbată. 

Dacă ai dubii asupra pernei potrivite, poți întreba un asistent de vânzări.  


Alege perna în funcție de poziția în care dormi  


Scopul principal al pernei este să îți susțină corect gâtul și capul atunci când ești întins în pat. De aceea, poziția în care dormi este primul factor pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi perna.

DORMI PE O PARTE: Dacă obișnuiești să dormi pe o parte, trebuie să alegi o pernă înaltă, care îți susține gâtul atunci când vertebrele cervicale sunt așezate pe orizontală. Pentru a vedea ce înălțime trebuie să aibă perna, măsoară-ți lățimea umerilor. Dacă ai umerii lați, perna trebuie să fie mai înaltă decât cea pe care o va folosi cineva cu umerii înguști. De cele mai multe ori, bărbații au nevoie de o pernă mai înaltă decât femeile. 

- DORMI PE SPATE: Dacă dormi pe spate - și trebuie să știi că aceasta este cea mai sănătoasă poziție pentru dormit - ai nevoie de o pernă care nu e foarte înaltă. O pernă prea înaltă va face ca gâtul să stea încordat și va duce la tensionarea mușchilor. Perna trebuie să aibă grosimea potrivită pentru a susține gâtul într-o poziție naturală, în continuarea coloanei vertebrale. 

- DORMI PE BURTĂ: Dacă dormi pe burtă ai nevoie de o pernă cât mai plată. Această poziție nu este recomandată, deoarece atât ceafa, cât și coloana vertebrală, sunt solicitate prea mult, iar asta duce la dureri de cap, de ceafă și de psate. Există însă oameni care nu pot adormi decât dacă dorm pe burtă, iar pentru ei cea mai bună este o pernă foarte joasă. 

Citește Ghidul pentru alegerea pernei pentru a afla mai multe despre diversele tipuri de umpluturi. 

 

Dormitul cu mai multe perne în același timp

Atunci când dormi cu mai multe perne sub cap vei sta prea sus, ceea ce va duce la tensionarea prea puternică a gâtului și la probleme de respirație. De aceea este recomandat să dormi numai pe o pernă. 


O pernă ergonomică te ajută să scapi de durerile de ceafă

O pernă ergonomică este cea mai bună soluție pentru a scăpa de durerile de ceafă. O pernă obișnuită își schimbă forma pe parcursul nopții, ceea ce înseamnă că poțizia capului se va schimba de-a lungul nopții. În final, ceafa nu este susșinută corect, așa cum ar trebui pe toată durata somnului.  

O pernă ergonomică păstrează mai mult din forma inițială și te ajută să dormi într-o poziție naturală pe toată durata nopții.

Descoperă mai mult

10 metode de a adormi mai ușor

10 metode de a adormi mai ușor

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Ghidul complet

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Ghidul complet

Noutăți: RINGSTIND, plapuma cu husă catifelată din fibre de bambus

Noutăți: RINGSTIND, plapuma cu husă catifelată din fibre de bambus

Cum să alegi salteaua corectă dacă ai dureri de spate

Cum să alegi salteaua corectă dacă ai dureri de spate