Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Pulovere și tricouri în dulap cu uși glisante

Depozitare: Trucuri pentru a păstra mai ușor ordinea în dulap

Atunci când te gândești la spațiile de depozitare din dormitor, primul care îți vine în minte este dulapul sau dressingul. Vrei să aibă anumite dimensiuni, o culoare și un design care se potrivește sau contrastează cu restul pieselor de mobilier din dormitor.

Hainele pe care le depozitezi în dulap au o durată de viață mai mare sau mai mică în funcție de modul în care le îngrijești. Industria modei a devenit tot mai poluantă, de aceea este bine să ai grijă de hainele din garderoba ta înainte să te gândești să cumperi unele noi. Vezi mai jos sfaturile noastre care te vor ajuta să organizezi mult mai bine hainele din dulapul tău și să te bucuri de ele mai mult timp: 

Cum să păstrezi cu ușurință ordinea în dulap

Cel mai simplu mod prin care poți să ai hainele ordonate atunci când dulapul tău are mai multe bare de haine decât rafturi este să adaugi multe umerașe care se potrivesc. 

Citește mai multe sfaturi care te vor ajuta să ai un dormitor ordonat

Apoi, organizează hainele din dulap după câteva principii simple: în funcție de categorie (tricouri, bluze cu mânecă lungă, etc.) și în funcție de culoare. Pune cămășile pe umerașe și aranjează-le de la cea mai deschisă culoare până la cea mai închisă, de la stânga la dreapta. Continuă în același mod cu pantalonii și fustele.  

Nu arunca cutiile de pantofi. Acestea îți vor proteja încălțămintea de praf și după ce le-ai purtat prima dată și sunt ușor de stivuit pe raftul de jos al dulapului. Ca să îi identifici mai ușor, pune o poză cu fiecare pereche de pantofi pe cutia în care îi depozitezi. 

Alege-ți dulapul și în funcție de stilul tău vestimentar. Dacă preferi un stil casual, informal, cu pantofi sport și tricouri, vei avea nevoie de o mulțime de rafturi. În schimb, dacă abordezi un stil vestimentar mai elegant, vei avea nevoie de câteva bare pe care să așezi umerașele cu sacouri, cămăși, rochii, etc. Adaugă și câteva coșuri pentru șosete, eșarfe și alte accesorii. 

Dacă ești un colecționar de obiecte vestimentare și pantofi care adaugă în fiecare sezon câteva ceva nou în dulap, acesta va deveni cu timpul neîncăpător. Dacă te-ai hotărât să eviți un dulap supraaglomerat, păstrează regula pieselor esențiale: de exemplu, un tricou alb, o rochie neagră, câteva perechi de blugi și o fustă până la genunchi într-o singură culoare pot fi combinate astfel încât să obții o vestimentație originală în fiecare zi.

Sfaturi pentru a te bucura de hainele tale pentru mai mult timp

Procesul de spălare folosește de cele mai multe ori substanțe chimice care sunt dure cu hainele tale și le pot deteriora rapid. Așadar, dacă nu sunt vizibil murdare sau nu au un miros neplăcut, te sfătuim să nu îți speli hainele după fiecare purtare. În plus, hainele din materiale delicate au nevoie de mai multă îngrijire - te sfătuim să setezi un program special pentru haine delicate și să speli manual puloverele din lână. 

Alte idei

1. Ai niște pantofi care îți plac foarte mult, dar te strâng? Umple două punguțe cu apă și așează-le în pantofii pe care vrei să îi lărgești. Apoi, pune în frigider pantofii în care ai punguțele cu apă. Odată ce apa va ingheța, pantofii tăi se vor lărgi și vei putea să îi porți în continuare. 

2. Atunci când calci, acoperă toate detaliile care s-ar putea deteriora dacă sunt atinse de fierul de călcat - nasturii din plastic sau alte accesorii, cu o lingură din metal și presează materialul care le înconjoară. 

3. Amintește-ți să aerisești cămășile înainte să le pui în dulap. Altfel, cutele vor apărea din nou. 

Mai ai și alte sfaturi pentru a păstra un dulap ordonat și hainele impecabile pentru mai mult timp? Spune-ne în comentarii.

Descoperă mai mult

LIMFJORDEN, o colecție destinată depozitării, cu linii elegante și design minimalist

LIMFJORDEN, o colecție destinată depozitării, cu linii elegante și design minimalist

Depozitare: Soluții inteligente pentru un dormitor ordonat

Depozitare: Soluții inteligente pentru un dormitor ordonat

Idei de depozitare pentru haine la schimbarea de sezon

Idei de depozitare pentru haine la schimbarea de sezon

Noutăți: coșuri și cutii din materiale naturale

Noutăți: coșuri și cutii din materiale naturale