Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Eticheta FSC: garanția sustenabilității mobilierului nostru de grădină

Eticheta FSC®: garanția sustenabilității mobilierului nostru de grădină

Una dintre cauzele principale ale încălzirii globale este reprezentată de defrișări și de scăderea terenului acoperit de păduri la nivel global. O mare parte a emisiilor de gaze cu efect de seră are loc din cauza defrișărilor sau a incendiilor din zonele cu pădure.

Mobilierul de grădină este una dintre cele mai importante categorii din gama de produse JYSK, iar compania noastră este una dintre cele mai mari companii de mobilier de grădină din Europa. Încă din 1990, compania JYSK lucrează pentru a-și extinde procentul de mobilier de grădină produs din lemn certificat FSC. În prezent, toată mobila de grădină din lemn de la JYSK este certificată FSC (FSC® N001715).

Mobilierul de grădină certificat FSC®

FSC (Forest Stewardship Council) este un ONG recunoscut la nivel internațional. Eticheta FSC (FSC® N001715) reprezintă certificarea faptului că lemnul folosit provine din surse responsabile sau că activitatea economică îmbunătățește condițiile de viață ale populației din unele dintre cele mai sărace țări ale lumii. Eticheta FSC se poate găsi pe lemn din orice parte a lumii – de la cel provenit din pădurile tropicale la cel din pădurile de conifere din Siberia. Pe lângă faptul că certifică folosirea responsabilă a lemnului, FSC atestă responsabilitatea față socială și economică. Responsabilitatea socială include, printre altele, protejarea populațiilor indigene care locuiesc în păduri. FSC atestă și faptul că populația locală care lucrează în exploatarea lemnului primește educație garantată, siguranță și salarii decente. Responsabilitatea economică reprezintă siguranța că proprietarii pădurilor certificate FSC primesc un preț decent pentru lemnul produs.

  • Într-o pădure certificată FSC nu se taie mai mult lemn decât pădurea poate reproduce în mod natural.
  • Într-o pădure certificată FSC există reguli foarte stricte cu privire la folosirea pesticidelor sau a chimicalelor.
  • Într-o pădure certificată FSC muncitorii primesc salarii decente și au condiții decente de muncă.
  • Într-o pădure certificată FSC oamenii și animalele sunt respectate. 

Descoperă mai mult

Transformă-ți spațiul exterior cu un pavilion decorat în stilul tău

Prosoape și pături pe care să le folosești atunci când mergi la plajă

Idei despre cum să-ți luminezi spațiul exterior

8 idei pentru iluminatul grădinii care creează o atmosferă relaxantă