Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Exercițiile de mobilitate: un ritual important în fiecare dimineață

Exercițiile de mobilitate: un ritual important în fiecare dimineață

La un moment dat, o cunoștință îmi povestea că a început să facă exerciții de mobilitate și întinderi în fiecare dimineață și că, de când are acest program, simte că are mult mai multă energie după ce se trezește. Cunoștința mea, un bărbat în vârstă de aproape 60 de ani, pasionat de drumeții pe munte și ciclism, îmi spunea că și-a dat seama că stretching-ul de dimineață e ceva ce corpul are nevoie de la natură, asta după ce a văzut că pisica lui se întinde câteva minute de fiecare dată când se trezește.

 exercitii de mobilitate dimineata

IMPORTANȚA EXERCIȚIILOR DE MOBILITATE

Este posibil ca noi să fi uitat ceva ce natura ne-a învățat, iar pisicile sau alte animale să urmeze în continuare un instinct vechi de când lumea.

Excercițiile de mobilitate sau de stretching sunt foarte importante pentru corp, deși cu siguranță nu sunt primul lucru la care te gândești atunci când cobori din pat. Probabil că preferi să mergi să bei o cafea, să mănânci micul dejun sau să te speli pe dinți înainte de a face orice mișcare. Dar dacă faci în fiecare dimineață un program de stretching, vei avea o circulație mai bună a sângelui și, prin urmare, un nivel mai ridicat al energiei.

 

Exercițiile de mobilitate sunt cel mai bun și cel mai sănătos mod de a-ți începe diminețile.

  • Măresc flexibilitatea încheierurilor și a mușchilor
  • Îmbunătățesc circulația
  • Te scapă de tensiunea musculară și articulară
  • Previn stresul

În plus, trebuie să recunoști că sunt unul dintre cele mai facile tipuri de mișcare – nu obosești, nu transpiri, nu gâfâi și nici nu îți crește pulsul până la 120 ca atunci când alergi sau ridici greutăți la sală.

 

CREȘTEREA FLEXIBILITĂȚII MUSCULARE ȘI A ÎNCHEIETURILOR

De fiecare dată când sună alarma ceasului ești tentat să apeși butonul Snooze pentru a mai lenevi puțin în pat. Alarma naturală pentru trezire prin care creierul transmite corpului că e momentul să se trezească este stretching-ul de dimineață. Atunci când îți începi diminețile cu exerciții de mobilitate și întindere,

Când te întinzi îți ajuți mușchii și încheieturile să aibă mai multă flexibilitate, ceea ce reduce riscul de artrită și te ajută la menținerea echilibrului. 

exercitii mobilitate

O CIRCULAȚIE MAI BUNĂ

De obicei dormim în aceeași poziție timp de mai multe ore, iar dimineață ne trezim amorțiți și cu dureri ale mușchilor. Acest lucru se întâmplă deoarece în timpul somnului mușchii nu se mișcă și se ralaxează în timp ce presiunea sângelui scade și bătăile inimii au un ritm mai liniștit.    

 

Exercițiile de întindere de dimineață îți pun sângele în mișcare și te ajută să ai energie pentru restul zilei. Acest tip de exerciții nu este recomandat numai dimineață. Dacă stai în aceeași poziție mai mult de o oră, este recomandat să faci câteva exerciții de stretching pentru a repune în mișcare sângele. Acest exercițiu simplu te va ajuta să fii mai activ.

PREVENIREA STRESULUI

De multe ori este foarte greu să te trezești dimineața, mai ales atunci când știi că te așteaptă o zi ocupată sau stresantă. Stretching-ul de dimineață poate înlătura tensiunile acumulate în corp, ceea ce te ajută să te eliberezi de stres.  În plus, îți oferă o senzație pozitivă, care te ajută să privețti viața într-o lumină mai plăcută. Nu te vei mai supăra de la orice și vei avea o zi relaxată și liniștită.

 

ÎNDINDE-TE ÎN REPRIZE DE 30 DE SECUNDE

Atunci când îți faci exercițiile de stretching dimineață, ar trebui ca fiecare întindere să o faci timp de 30 de secunde. Astfel, mușchii tăi au timp să se întindă și tensiunea este înlăturată.

După 30 de secunde de întinderi, relaxează-ți complet corpul și respiră normal până la următorul exercițiu.  

SURSE

http://www.livestrong.com/article/355285-why-do-you-stretch-after-sleeping/

https://www.thrillist.com/news/nation/heres-why-you-instinctively-stretch-when-you-wake-up

http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-straekker-man-sig-om-morgenen

Photo: Shutterstock, Designed by nensuria / Freepik, Designed by schantalao / Freepik

Descoperă mai mult

7 sfaturi: ghid pentru un dormitor fără alergeni

7 sfaturi: ghid pentru un dormitor fără alergeni

8 sfaturi pentru zile caniculare acasă

8 sfaturi pentru zile caniculare acasă