Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Oglindă rotundă deasupra unui birou și o oglindă mare rezemată de peretele din hol

Ghid: Cum să-ți alegi oglinda potrivită pentru locuința ta

Folosește oglinzile în decorul casei tale și te vei bucura de multe beneficii. Printre altele, oglinzile pot face o cameră să pară mai spațioasă și mai luminoasă pentru că au capacitatea de a reflecta lumina. Există mai multe aspecte de luat în considerare atunci când vrei să găsești oglinda potrivită pentru casa ta: unde dorești să o plasezi, pentru ce îți dorești oglinda, ce dimensiune și ce material pentru ramă sunt potrivite. În acest ghid și-am pregătit cele mai bune sfaturi pentru alegerea oglinzii pe care ți-o dorești în fiecare cameră. 

Tipuri de oglinzi

Există oglinzi care se pretează foarte bine pentru perete, concepute pentru a fi agățate și oglinzi mai subțiri care nu trebuie să fie montate pe perete. Mai mult, există oglinzi independente care pot fi înclinate. Toate au diferite stiluri și dimensiuni. 

Dimensiunea oglinzii

Unul dintre primele lucruri asupra căruia trebuie să te hotărăști este mărimea oglinzii. 

Dacă vrei să te bucuri de oglindă într-un dressing, vei dori să îți vezi în oglindă întregul corp și ținuta pe care o probezi. O oglindă poziționată pe hol poate fi de dimensiuni mari sau medii, astfel încât să îți verifici rapid aspectul la ieșirea din casă.

Chiar dacă folosești oglinda doar ca pe o piesă decorativă, nu-ți fie teamă să faci din oglindă elementul central din cameră. Mai ales dacă are o ramă decorativă.

Round mirror above an end table

 

De asemenea, asigură-te că că vei alege o oglindă care să aibă dimensiuni proporționale cu celelalte piese de mobilier din cameră. Dacă vei agăța oglinda deasupra unei comode cu sertare sau a unei canapele, reține că aceasta ar trebui să reprezinte în jur de două treimi din dimensiunea mobilierului și nu trebuie să fie niciodată mai lată decât piesa de mobilier care se află sub oglindă.

Forma oglinzii

Oglinzile pătrate sau dreptunghiulare sunt probabil cele mai comune și ar putea părea că sunt cea mai sigură alegere – și sunt ușor de așezat pe un perete. Cu toate acestea, alte forme au beneficiile lor. O oglindă ovală sau rotundă este o alegere excelentă care poate îndulci aspectul unei canapele cu colțuri drepte.

Mirror with black frame next to small wall cabinet

Rama oglinzii

Oglinzile pot fi disponibile fără ramă sau poți alege dintr-o varietate de rame în culori și forme diferite: negru, alb, auriu sau lemn, late sau înguste, simple sau ornamentate. Rama oglinzii este cea care definește stilul și determină dacă oglinda este în concordanță cu interiorul tău.

Cu toate acestea, o oglindă poate fi și elementul care adaugă un contrast potrivit decorului tău. Dacă stilul tău este foarte romantic, o oglindă cu un cadru simplu poate fi alegerea potrivită. Dacă stilul tău este minimalist, o oglindă cu un cadru frumos ornamentat îl poate sublinia.

 

Dacă vrei ca o cameră mică să pară mai spațioasă, găsește o oglindă fără ramă – este una dintre cele mai bune modalități de a face un spațiu să pară mai mare decât este în realitate.

Poziția pe perete

O regulă bună este ca oglinda să fie poziționată la distanța de aproximativ 150-160 cm de la podea până la centrul oglinzii.

Dacă vrei să agăți oglinda deasupra unei comode sau a unei mese de hol, poziționeaz-o la aproximativ 25-30 cm deasupra acesteia.

 

Oglinda ar trebui să fie centrată pe perete, pe canapea sau pe șemineul de sub ea, dar întrucât oglinzile pot fi utile în mai multe scopuri, există excepții de la această regulă generală – de exemplu, dacă vrei ca oglinda să surprindă reflexia unui peisaj sau al unui colț frumos decorat din cameră.

Unde ai nevoie de o oglindă?

Nu trebuie să te limitezi la a avea o oglindă doar în baie sau pe hol. Oglinzile au atât de multe beneficii încât sunt ideale și pentru bucătărie, sufragerie sau orice cameră mică sau întunecată, unde va contribui la deschiderea și luminarea spațiului. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le eviți atunci când alegi să-ți decorezi locuința cu oglinzi:

  • Nu agăța o oglindă vizavi de patul tău. Atunci când vrei să te culci, este important să nu fii deranjat de mișcările tale sau ale partenerului tău, reflectate în oglindă.
  • Nu agăța două oglinzi una în fața celeilalte. Acest lucru va face ca lumina și reflexiile să sară de la o oglindă la alta în mod repetat.
  • Nu agăța o oglindă vizavi de o fereastră. Oglinda va reflecta lumina in camera ta, care o va lumina, dar poate fi si orbitoare.
  • Nu alege o oglindă cu ramă din lemn pentru baia ta. Rma oglinzii ar trebui să fie rezistentă la umiditate și la aburi.

Descoperă mai mult

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră