Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Stiluri amenajare dormitor

4 dormitoare, 3 stiluri diferite de amenajare

Dată:

Categorie: Dormitor, Toate articolele

Cuvinte cheie: stiluri dormitor, stil modern, stil scandinav, stil boem

Te-ai asigurat că ai cele mai potrivite produse destinate somnului, pentru că vrei să dormi bine și să fii odihnit. Ai o saltea de calitate, o plapumă confortabilă și o pernă care să îți susțină corect gâtul. Acum, e timpul să lucrezi și la atmosfera generală a dormitorului. Dormitorul este camera în care trebuie să te simți relaxat și împăcat, pentru a te putea odihni cum trebuie. De aceea, e bine să îl amenajezi în funcție de personalitatea ta, pentru a te putea regăsi în stilul care te înconjoară. Și nu e greu să ai un dormitor plăcut, dacă alegi o tematică ce ți se potrivește și dacă o respecți. 

Îți prezentăm mai jos trei exemple de stiluri de design interior potrivite pentru dormitor, dintre care îl poți alege pe cel mai potrivit pentru personalitatea ta. 

Ești curios cum dormi în comparație cu alți oameni? Completează Testul despre somn

Dormitor în stil modern

Acest interior este inspirat din decorul anilor 1950 și 1960. Materialele principale folosite pentru piesele de mobilier sunt lemn și metal, iar mobila este funcțională, reflectând scopul pentru care fiecare obiect a fost conceput. Piesele de mobilier cu design masculin sunt folosite împreună cu accesorii feminine, cu aspect mai delicat. 

Culorile sunt neutre, simple, iar detaliile care nu sunt necesare au fost eliminate, ceea ce duce la un aspect minimalist și curat - chiar și atunci când nu îți faci patul.Decor în stil scandinav

Decorul în stil scandinav reflectă luminozitatea nopțile de vară scandinave tipice stilului nordic. Paleta de culori este naturală, cu mult alb și mici explozii de culoare care apar pe perne deco, decorațiuni textile sau obiecte decorative. Tipic este mobilierul realizat din lemn, caracterizat tot de latura funcțională, asemenea stilului minimalist, dar silueta pieselor de mobilier are scop pur estetic. Stilul scandinav este spațios și profită la maxim de lumina naturală care, alăturată simplității specifice vieții din țările nordice, are ca rezultat o eleganță simplă și naturală.   
 


Chiar dacă locuiești într-o garsonieră și trebuie să faci loc biroului și spațiului de relaxare în aceeași cameră cu patul, poți avea o casă atractivă, plăcută și primitoare folosind stilul scandinav. 


Dormitor în stil boem

În acest caz linia feminină este evidentă - stilul boem fiind foarte popular atât în designul interior, cât și în modă. Stilul reflectă o viață activă, în care predomină textilelele inspirate de diverse culturi internaționale. Mărimea sau forma mobilierului nu este importantă - orice se potrivește cu orice, atâta vreme cât spune o poveste. Spre deosebire de stilul scandinav și cel modern, stilul boem presupune umplerea fiecărui colțișor din casă cu decorațiuni și accesorii.


Ce stil crezi că ți se potrivește? Spune-ne în comentarii.