Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
6 trenduri în amenajarea grădinii în 2016

6 trenduri în amenajarea grădinii în 2016

Dată:

Categorie: Grădină, Trenduri

Pentru vara anului 2016, atenția se pune pe flori și vegetație naturală în grădină, culori precum albastru marin și lipsa granițelor dintre interior și exterior.

Fiecare an aduce cu el noi idei din partea designerilor, care încearcă în permanență să se autodepășească și să găsească noi metode de a pune în valoare frumusețea unui spațiu. În același timp, accentul în design se pune din ce în ce mai mult pe dezvoltarea durabilă a spațiului, ceea ce implică un mix între elemente ușor de întreținut și materiale ecologice și economice.

Albastru marin și alb

Gândește-te la vederile primite din Grecia sau la imaginile care promovează sejururi pe coasta Mării Mediterane. Sau gândește-te cum ai vrea să te îmbraci când pleci într-o croazieră.

Imaginile care îți vin în minte  sunt cel mai probabil dominate de culorile alb și albastru marin. Sunt cele două culori asociate decorului de vacanță și, implicit, culorile pe care în vara anului 2016 le poți folosi cu ușurință în grădina ta dacă vrei să fii în trend.

Poți adăuga albastru marin și alb în grădina ta în două feluri: fie prin piese de mobilier sau decorațiuni și textile (felinare, pături, perne de grădină), fie prin vopsirea unor structuri mari din grădină. În Europa și SUA, spre exemplu, începe să fie foarte populară vopsirea gardurilor sau a caselor în nuanțe închise precum bleumarin sau gri.   


Piese de interior care înfrumusețează exteriorul

În sezonul de vara 2016, tot ceea ce ai în interior poate fi scos și în exterior. Bineînțeles, vecinii ar aprecia să nu scoți boxele acelea puternice și subwoofer-ul, dar în rest, ai liber la imaginație!

Canapelele și fotoliile cu perne moi și confortabile, de exemplu, vor transforma  grădina într-un living de vară luminos și spațios. Covoarele, măsuța de cafea și pernele decorative așezate pe terasă contribuie și ele la ideea de “sufragerie în aer liber”. Spațiul destinat relaxării evoluează de la un simplu loc în care să stai să îți bei cafeaua către o zonă de conversație, unde membrii familiei se adună pentru a sta la povești.   

Sufrageria de vara

Setul de terasă KARLSHAMN - confort în exterior

Recipiente pentru foc

Când vine vorba de distracție în aer liber, recipientele pentru foc sunt în topul preferințelor anul acesta. Designerii le apreciază pentru că au dublă funcționalitate: sunt perfecte dacă vrei să te încălzești în serile reci, dar sunt și obiecte de decor extrem de interesante, cu aer rustic.  

Zona destinată focului de tabără trebuie să fie separată de cea destinată grătarului – exact așa cum separi sufrageria de bucătărie.

Recipient pentru foc - amenajare gradina

Recipientul pentru foc ROSENFINK

Bazine cu apă 

Pe an ce trece, natura ocupă un loc din ce în ce mai important în planurile designerilor. Și ce poate fi mai natural și mai plăcut decât apa? Totuși, nu suntem toți fericiții posesori ai unei grădini străbătute de un râu sau a unui iaz cu pești. Putem însă apela la o variantă mai puțin costisitoare, spre exemplu, un bazin în care să se strângă apa de ploaie curată. Alege un recipient dintr-un material rezistent, precum cimentul, care să păstreze apa curată și să nu o lase să se infiltreze în material.  

Iluminare eco

Grădinile decorate cu o mulțime de luminițe sunt de ani buni la modă, pentru că o seară petrecută printre zeci de luminițe e mult mai frumoasă. Anul acesta însă, preferăm luminile eco, așa cum sunt de exemplu lămpile solare, care te vor ajuta să și economisești bani și energie pe termen lung. Poți alege între o mulțime de modele și materiale, lămpi pentru sol sau lămpi ce pot fi agățate. 

Vegetație ușor de întreținut

Între serviciu și alte obligații, abia mai avem timp să ne relaxăm sau să petrecem câteva ore cu cei dragi. De aceea, o grădină care cere atenție permanentă va deveni foarte curând o corvoadă pentru proprietar. E unul dintre motivele pentru care designerii de exterior mizează din ce în ce mai mult pe ideea de naturalețe și vegetație ușor de întreținut, care se dezvoltă de la sine - tufișuri, arbuști, plante perene și iarbă. Nu exagera însă cu numărul plantelor, pentru că nu vrei ca grădina ta să se transforme într-o junglă! 

Vegetație naturală în grădină

Tufișuri, arbuști și iarbă ușor de întreținut: ambianța perfectă pentru masa ANDRIA și scaunul reglabil BRYNE