Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Două seturi de terasă – unul din ratan și unul din metal și lemn

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Cina alături de prieteni și familie s-a terminat, dar este o seară frumoasă și caldă. De ce să intri în casă dacă îți dorești să mai stai puțin pe terasă? Dacă ai un set de terasă, poți profita și mai mult de spațiul tău în aer liber și de serile târzii de vară. Cu toate astea, poate fi dificil să găsești setul de terasă perfect pentru tine: există nenumărate combinații de mese, scaune și canapele de terasă. În plus, trebuie să te gândești și la calitate și întreținere. Lasă-ne să te ghidăm pentru a afla ce set de terasă să alegi și la ce să acorzi atenție.

Set de terasă format din canapea, scaune și masă

La ce poți folosi setul de terasă?

Un set de terasă poate fi folosit atât pe terasă, cât și în grădină. Oferă o atmosferă deosebită, relaxantă, spațiului tău exterior. Nu este doar un loc unde să te relaxezi și să te bucuri de liniște, ci și unde poți petrece timp cu prietenii și familia. Un set de terasă poate fi un loc de întâlnire în grădina ta. S-ar putea să te gândești la el mai mult ca la un element decorativ, dar, în realitate, îl poți folosi și pentru cinele în aer liber, deoarece multe seturi de terasă includ o masă cu înălțime reglabilă. Citește mai multe despre beneficiile meselor de grădină reglabile aici.

Înainte de toate, imaginează-ți cum, unde și când te vei bucura de vară într-un set de terasă și apoi analizează diferitele opțiuni. Vrei să-l folosești sub copacii din grădină, unde poți savura o băutură rece? Sau vrei să-l folosești atunci când se adună prietenii și familia? Sau poate ca șezlong pe terasă?

Seturi de terasă - ce anume să cauți?

Atunci când ai nevoie de piese noi de mobilier pentru terasă, numărul de opțiuni poate fi copleșitor. Îți recomandăm să te uiți la preț, funcționalitate și să identifici care sunt nevoile tale. Dacă vei combina acești factori, vei găsi cel mai bun set de terasă pentru tine. La JYSK vei găsi seturi de terasă pentru toate bugetele și nevoile. Pentru a simplifica lucrurile, am selectat cei mai importanți patru factori de luat în considerare atunci când cumperi un set de terasă.

  1. Spațiul disponibil și dimensiunile

  Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este dimensiunea spațiului tău exterior. Ai un balcon sau o terasă spațioasă? Indiferent de suprafață, poți găsi un set de terasă care se potrivește nevoilor tale.

  Pentru un spațiu exterior mic, un colțar poate fi problematic, dar un set cu două scaune, o masă și eventual o canapea cu 2 locuri ar putea fi o opțiune bună. Alege o culoare deschisă și piese de mobilier ușor de mutat. Vezi aici sortimentul nostru pentru spații exterioare mici sau pentru terase de dimensiuni medii:

  Dacă spațiul tău exterior este mai mare decât o terasă de dimensiuni medii sau un balcon, atunci o soluție bună ar putea fi să alegi un set de terasă cu 5 locuri, format dintr-o canapea cu 3 locuri, o masă și câteva șezlonguri sau două canapele mici și o masă:

  Dacă spațiul nu este o problemă pentru tine, atunci poți alege dintr-o varietate mai mare de articole pentru grădină. Cu toate acestea, problema poate fi cum să umpli tot spațiul și să obții un aspect unitar. O alegere bună este un set pentru terasă cu colțar:

  Dacă ai o viziune foarte specifică pentru spațiul tău exterior, ai și posibilitatea de a-ți construi propriul set din piese individuale de mobilier de terasă, cum ar fi scaune, șezlonguri sau măsuțe de cafea.

  Sau poți configura un mobilier personalizat format din module. Vezi cele mai bune sfaturi și trucuri în acest ghid pentru a construi un set de terasă modular.

  2. Materiale și întreținere

  Pentru mulți oameni, seturile de terasă cu un nivel scăzut de întreținere sunt ideale, mai ales pentru cei care asociază vara cu zile lungi și relaxante - și nu petrec mult timp întreținându-și setul de terasă.

  Cele mai multe seturi de terasă au un cadru din lemn artificial, lemn de esență tare, ratan sau metal, cum ar fi aluminiul, care sunt materiale care nu au nevoie de întreținere specială și sunt rezistente la intemperii, ușor de curățat cu apă și săpun. Află mai multe despre materialele pentru mobilier de grădină în ghidul nostru: "Ghidul complet al materialelor pentru mobilierul de grădină" sau continuă să citești pentru o scurtă prezentare generală.

  Seturi de terasă din metal, lemn artificial și lemn de esență tare

  Seturile de terasă din lemn sau metal au adesea un aspect foarte modern și simplu. Un stil care se potrivește foarte bine cu multe case nou construite. Reține totuși că diferitele tipuri de lemn au diferite tipuri de beneficii și necesități de întreținere. Cel mai potrivit tip de lemn de esență tare pentru exterior este lemnul de tec. Este puternic, durabil și poate rezista atât la ploaie, cât și la soare datorită conținutului său ridicat de ulei natural. Indiferent dacă alegi să-l tratezi cu ulei sau nu, își va modifica aspectul în timp într-un mod frumos.

  Metalul precum aluminiul sau oțelul galvanizat, în schimb, își păstrează aspectul atemporal an de an. Sunt puternice, pot rezista la uzură pe perioade lungi de timp și sunt ușor de întreținut prin simpla ștergere a murdăriei.

  Seturi de terasă din ratan

  Seturile de terasă din ratan sunt disponibile în diferite culori - inclusiv negru, gri și natur și în diferite forme de răchită. Atât culorile, cât și compoziția modulelor influențează aspectul vizual general. Seturile de terasă din ratan sunt potrivite atât pentru cei romantici și nostalgici dintre noi, cât și pentru cei care preferă o terasă cu aspect confortabil. Poliratanul, versiunea artificială, este rezistent la intemperii, dar și ușor, permițându-ți să muți cu ușurință mobilierul.

  Tipuri de perne pentru setul de terasă

  Pernele de grădină sunt disponibile într-o varietate de culori și dimensiuni. Le poți folosi pentru a regla adâncimea scaunelor, precum și pentru a adăuga stil curții tale.

  Unele perne nu sunt rezistente la apă sau umezeală și trebuie protejate de averse de ploaie și mutate în interior în timpul iernii. Altele sunt realizate dintr-un material cu uscare rapidă, care permite să le lași afară în ploaie pentru perioade mai scurte. Se usucă în câteva ore, în funcție de vânt și temperatură. În cele din urmă, există seturi de terasă „4 anotimpuri” cu perne concepute pentru a face față intemperiilor. Nu au nevoie să fie depozitate, nici măcar iarna.

  Află mai multe despre seturile de terasă cu uscare rapidă și 4 anotimpuri în articolul "Mobilier pentru terasă rezistent la ploaie"

  3. Designul potrivit

  Confortul este important, dar stilul nu trebuie să rămână în urmă! Credem cu adevărat că mobilierul de grădină ar trebui să fie o extensie a casei tale. Avem canapele și scaune confortabile în interior, așa că de ce să nu ne bucurăm de acest lux și în aer liber?

  Stilul este influențat de materiale, de forme, de culori, de mici detalii, cât și de preferințele tale personale. Dacă preferi un aspect vintage, colecția UGILT ar putea fi o alegere excelentă. Dacă vrei să alegi un design mai contemporan, vezi colecția VONGE. Sau poate vrei ceva mai romantic? Cu siguranță vei găsi un set de terasă care se potrivește gusturilor tale.

  Stilul și confortul sunt individuale. Dacă ai îndoieli cu privire la ce stil să alegi în exterior, atunci ghidează-te după alegerile tale de mobilier de interior. Oferă un aspect elegant și coerent atunci când asortezi interiorul cu exteriorul.

  4. Practicabilitate

  Nu uita de acele mici detalii care îți pot face viața în aer liber puțin mai ușoară. Dacă vrei să muți des setul de terasă, asigură-te că este ușor. Dacă setul de terasă este atât pentru luat masa, cât și pentru relaxare, asigură-te că masa are inălțime reglabilă. Iar dacă vrei acces rapid la perne, jucării pentru copii sau felinare, găsește un set de terasă care să îți permită să-ți depozitezi obiectele în interiorul acestuia.

  Set de terasă cu spațiu de depozitare

  Alegerea unui set de terasă necesită să iei în considerare spațiul, materialele și designul, dar te vei bucura de alegerea potrivită de câte ori vei petrece timp în aer liber în anii următori.

  Descoperă mai mult

  Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

  Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

  Trambuline: 7 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra una

  Trambuline: 7 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra una

  Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

  Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

  Cum să alegi masa potrivită pentru grădină, terasă sau balcon

  Cum să alegi masa potrivită pentru grădină, terasă sau balcon