Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Mobilier modular de grădină din ratan pe o terasă mare

Decorează-ți terasa cu piese de mobilier modulare

Cu mobilierul pentru terasă modular îți vei putea realiza setul ideal pentru terasa sau grădina ta. Poți aranja un colțar, două șezlonguri sau orice altă combinație ți se potrivește. 

În acest ghid poți citi mai multe despre opțiunile pe care le ai, avantajele unui set de terasă modular și să găsești inspirație pentru balconul sau terasa ta. 

Combinații nelimitate

Un set de trasă modular este de obicei construit din module de colț, module de mijloc, module de capăt și module taburet. Folosindu-le pe toate, poți crea o varietate de opțiuni:

 • Colțare în formă de U
 • Colțare în formă de L
 • Canapele cu șezlong
 • Canapele deschise
 • Șezlonguri
 • Taburete

Cum să-ți planifici amenajarea grădinii?

Înainte de a te gândi la opțiunile nelimitate pe care le ai alegând mobilierul modular de grădină, îți sugerăm să faci un plan, mai ales ținând cont de cât spațiu ai la dispoziție. Începe prin a măsura terasa sau balconul și asigură-te că există suficient spațiu pentru configurația de mobilier la care visezi. Ia în considerare și aceste aspecte:

1. Planifică traseele

Când îți planifici ce mobilier să alegi pentru terasa sau balconul tău, ia în considerare spațiul disponibil și vizualizează traseul de la ușă la setul de terasă, zona de luat masa, gazon sau zona cu flori. Ține minte aceste rute și ia-le în considerare atunci când decizi cum să configurezi și unde să așezi setul de terasă modular. Traseele tale ar trebui să aibă aproximativ 1 metru lățime.

2. Lasă spațiu corespunzător

Ca regulă generală, și dacă este posibil, optează pentru un aspect aerisit în care lași măcar 30 cm spațiu pentru a crea iluzia unei terase sau balcon mare și aerisit. Încearcă să ții cont de această distanță, indiferent ce configurație alegi.

3. De câte locuri ai nevoie?

Ai nevoie de locuri pentru întreaga familie extinsă sau terasa este în principal pentru tine și partenerul tău? Diverse configurații se potrivesc diferitelor dimensiuni ale grupului și spațiilor exterioare:

Un colțar în formă de U pe terasă necesită un spațiu substanțial în sine. Dacă dispui de spațiu, un colțar în formă de U poate fi o alegere excelentă. O masă frumoasă pentru terasă va constitui nucleul unde îți poți petrece timpul alături de oaspeți, să aveți conversații interesante la cafea sau să savurați băuturi răcoritoare.

Pentru a aranja un colțar în formă de U, ai nevoie de două module de colț, două module de mijloc și două module de capăt.

Un colțar în formă de L are multe dintre proprietățile unui colțar în formă de U, dar de obicei ocupă mai puțin spațiu și poate fi mai primitor pentru una sau două persoane, care doresc să se relaxeze cu picioarele întinse. Totuși, este ideal pentru adunările cu prietenii și familia în jurul mesei la o băutură răcoritoare.

Pentru a construi un colțar, ai nevoie de un modul de colț, module de mijloc și două module de capăt.

O canapea cu șezlong seamănă mult cu o canapea de colț, dar este o variantă deschisă, creând combinația ideală între o canapea și șezlong, unde te poți relaxa.

Pentru a construi o canapea cu șezlong, ai nevoie de un modul de capăt, module de mijloc și un taburet.

O canapea, eventual completată cu câteva șezlonguri sau un taburet, poate fi o soluție plăcută pentru un spațiu mai mic oferind un aspect mai flexibil al grădinii: îi poți schimba direcția în care o poziționezi din când în când. Un taburet îți permite să întinzi picioarele și poate servi și ca un loc în care să stai așezat (dar nu va fi foarte confortabil pe termen lung).

Pentru a construi o canapea, ai nevoie de două module de capăt și module de mijloc.

Ia în considerare, de asemenea, un aspect simetric al grădinii, cu două canapele față în față, separate de o masă. Acest aspect este perfect pentru întâlnirile la cafea cu prietenii.

O soluție doar cu locuri de șezut oferă un maxim de flexibilitate. O combinație de patru fotolii în jurul unei mese de terasă poate crea o atmosferă ușor luxoasă. Aceste module sunt facil de mutat în diverse configurații și sunt ideale pentru conversații în jurul mesei.

Pentru a construi un grup de fotolii, ai nevoie doar de module de mijloc.

Idei de personalizare pentru mobilierul modular de grădină

EG este un set de terasă cu 7 module, format din patru module de mijloc, două module de colț/capăt și o masă de terasă. Oferă o varietate de combinații diferite, care pot fi ajustate la spațiul tău exterior. Construiește combinația care ți potrivește pe terasă sau balcon.

În timp ce EG este un set de terasă, RAVNDRUP este disponibil atât ca set, cât și ca module individuale, care îți oferă șansa de a personaliza setul de terasă exact în funcție de nevoile tale.

RAVNDRUP este format din trei module diferite:

 • Un modul de mijloc
 • Un modul de colț/capăt
 • O masă

RAVNDRUP oferă libertatea și flexibilitatea de a personaliza o terasă mare după preferințele tale: un colțar deschis în combinație cu o canapea cu 2 locuri centrată în jurul mesei, un colțar mare în formă de U centrat în jurul a două mese sau orice altceva se potrivește cu spațiul și preferințele tale. RAVNDRUP este ușor de personalizat în funcție de nevoile tale și permite să petreci timp cu cei dragi pentru jocuri de societate, băuturi răcoritoare și discuții confortabile pe terasă.

Pentru terase sau balcoane mai mici, setul de lounge ABED este ideal. Include două module de colț, două taburete și o masă care pot fi combinate în diferite moduri. Unele dintre opțiuni sunt un șezlong pentru 2 persoane, o canapea cu șezlong și o canapea cu masă și taburet dublu. Totul depinde de tine.

Beneficiile mobilierului de terasă modular

 • Poți configura piesele de mobilier după bunul plac
 • Poți rearanja cu ușurință mobilierul modular de grădină, dacă nevoia ta se schimbă sau dacă ai nevoie de o schimbare de peisaj.
 • Unul dintre principalele avantaje ale mobilierului modular este optimizarea spațiului, deoarece te poate ajuta să profiți la maximum de fiecare metru pătrat.
 • Nimeni nu are ceea ce ai tu – configurația mobilierului tău de terasă este probabil să fie complet unică, potrivită cu curtea și estetica ta.
 • O canapea obișnuită cu șezlong în lateral poate fi orientată spre stânga sau spre dreapta, dar cu un set de terasă modular, nu trebuie să alegi.

Descoperă mai mult

Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta