Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Calatorie în pădurile FSC din Honduras alături de câștigătoarea FSC Design Award

Calatorie în pădurile FSC din Honduras alături de câștigătoarea FSC® Design Award

Dată:

Categorie: CSR

Cuvinte cheie: fsc design awards, Certificare FSC, FSC

Rikke Palmerston Christensen, câștigătoarea FSC Design Award din Danemarca, a petrecut o sptămână în Honduras alături de organizațiile FSC și World Forests for Honduras. Aici, Rikke a făcut cunoștință cu localnicii care lucrează în pădurile certificate FSC și a învățat despre felul în care aceștia trăiesc și lucrează și despre importanța exploatării mai sustenabile a lemnului. 
Călătoria lui Rikke a început în satul Rio Viejo, aflat în munții de lângă orașul La Ceiba. Jumătate dintre locuitorii din acest sat lucrează în pădurile certificate FSC, care în ultimii ani sunt susținute de World Forest Organization. În aceste păduri, lemnul este exploatat mai sustenabil. Mai exact, dacă se exploatează lemn pe o anumită zonă, în următorii 30 de ani pădurea ecuatorială este lăsată să se refacă, pentru a reveni la starea inițială.


Tot în această vizită, Rikke a produs într-un atelier local o diferite versiuni ale cuierului creat de ea, design care i-a adus locul 1 la FSC Design Awards, competiție anuală susținută de JYSK în Danemarca. Rikke a lucrat în Honduras cu meșteri locali și a folosit diverse tipuri de lemn specifice pădurilor din Honduras, printre care și lemn de jagua, un copac care poate ajunge la o înălțime de 15m. 


Pe lângă experiența lucrului alături de localnici și poveștile de viață pe care le-a aflat de la ei, Rikke a avut ocazia să vadă peisajele unice din munții Hondurasului, să viziteze pădurile ecuatoriale și să vadă cât de importantă este pădurea pentru mediu și, în final, pentru viața celor care locuiesc în preajma ei și depind de ceea ce oferă ea în fiecare zi.


FSC Design Awards, competiția câștigată de tânăra Rikke, are loc în fiecare an în Danemarca și îi invită pe studenții la arhitectură și design să creeze produse cu design unic, folosind materiale mai sustenabile. Competiția susținută de JYSK promovează atât celebrul design danez, cât și folosirea unor materiale mai sustenabile în conceptul produselor.  

Puteți vedea mai multe imagini și clipuri din călătoria lui Rikke în Honduras alături de FSC pe Instagram sau pe site-ul oficial FSC Design Awards.