Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Ce sa iei cu tine in bagaj in avion

Ce să pui în bagaj când zbori cu avionul

Dată:

Categorie: Sfaturi, Toate articolele

Cuvinte cheie: vacanta cu avionul, calatorii cu avionul, calatorii cu copilul in avion, somn in avion

E perioada vacanțelor, feed-ul de Facebook începe să fie inundat de poze postate de prieteni din diverse colțuri ale lumii, iar tu aștepți cu nerăbdare să începi și tu să îți faci bagajele și să te urci în avion. Dacă mergi în vacanță alături de copii, cel mai probabil mai întâi le faci lor bagajele, apoi faci bagajul tău și al partenerului. Pui ceea ce știi că ai nevoie, pui medicamentele, produsele cosmetice, cremele, pasta de dinți în punguța pentru lichide, apoi mai verifici încă de câteva ori ca să te asiguri că ai luat toate cele necesare. 
 

Sfaturile de mai jos te vor ajuta să ai o călătorie cu avionul plăcută și relaxată, fără surprize și fără nervi.  

1. Cum să împachetezi lichidele

Există restricții în privința lichidelor pe care le poți lua în bagajul de mână. Băuturile sunt considerate lichide, dar la fel e și cazul șamponului, cremei de plajă, fixativului pentru păr, parfumului, pastei de dinți sau săpunului. Acestea trebuie puse într-o pungă transparentă, specială, care poate fi închisă ermetic și în care încape maxim 1 litru de lichide. Niciun recipient cu lichid nu trebuie să fie mai mare de 100 ml. Chiar dacă nu mai este plin, dacă recipientul depășește 100 ml nu vei avea voie să treci cu el de securitatea aeroportului. 

Orice lichid care va porni alarma de securitate va trebui să fie verificat în amănunt, iar asta înseamnă că vei pierde mai mult timp la verificări. Cel mai sigur e să achiziționezi un set de călătorie sau să pui toate lichidele în bagajul de cală, în cazul în care ai luat și bagaj de cală. 
 

2. Asigură-te că ai un bagaj ușor de găsit

Dacă ai un bagaj de cală, atunci când aterizezi va trebui să aștepți la banda de bagaje și să vezi când apare trollerul sau geanta ta. Ca să îți fie mai ușor, alege un troller ușor de observat, care să aibă un desen pe el sau o culoare mai puțin obișnuită. Astfel vei evita să te cerți cu vreun alt pasager pe același troller negru care tocmai a apărut pe banda de transportat bagaje.  
 

3. Protejează-te de frigul din avion 

Aerul condiționat din avion e foarte eficient. Cu alte cuvinte, uneori poate fi foarte frig în avion, chiar dacă pleci dintr-un oraș în care e caniculă și visezi la puțină răcoare. Sigur, în cazul în care mergi într-o destinație de vacanță pe malul mării, la plajă, ești deja în șlapi, pantaloni scurți și un tricou foarte subțire. E o alege bună pentru când ajungi la destinație, dar nu și pentru călătoria cu avionul. Dacă nu vrei să stai în frig și să tremuri până când cobori din avion, ia cu tine o pătură și o pereche de șosete călduroase. 
 

Displaying 0 - 0 of 0

4. Distracție pentru copii

Atunci când ai cu tine copii mici, zborul cu avionul poate fi o adevărată aventură. Și pentru tine, și pentru ceilalți pasageri. Este absolut normal ca cei mici să nu aibă răbdare și să nu stea cuminți pe scaun ore în șir, până ajung la destinație. Copiii se plictisesc repede și trebuie distrași cu diverse activități pentru a rămâne în scaunul lor. Ia cu tine cărți cu povești, cărți ilustrate, cărți de colorat sau jocuri cât mai interactive. Dacă ai și o tabletă sau un laptop pe care se pot juca sau se pot uita la filme, ai și tu șansa să te relaxezi în timpul zborului.    
 

Calatorie cu avionul cu bebelusul

 

5. Cum să dormi bine în avion 

Oricât de lung ar fi un zbor, există o soluție să ajungi mai repede la destinație. Mai corect spus, să ți se pară că ai ajuns repede la destinație. Ideal al fi să stai confortabil și să poți dormi în avion. Așa vei fi și mai odihnit când ajungi și ți se va părea că nici nu te-ai urcat bine în avion, că ai și coborât. Bineînțeles, în cazul zborurilor foarte lungi, chiar va trebui să dormi în avion dacă vrei să mai ai energie la aterizare. 

Poți alege o pernă de călătorie care să te ajute să ai o poziție mai confortabilă pe scaun și să te protejeze de durerile de gât. În cazul în care călătorești cu bebelușul sau cu un copil foarte mic, asigură-te că la destinație vor dormi într-un pat sigur, cu protecții lateriale, din care să nu cadă. 

Aici poți găsi mai multe sfaturi despre cum să dormi bine în avion. 

 

6. Ia cu tine dopuri de urechi

Pe cât sunt de mici, pe atât sunt de eficiente. Dopurile de urechi sunt răspunsul pentru toate grijile tale față de zgomotul din avion. Te vor ajuta să dormi bine chiar dacă la câteva scaune distanță plânge un bebeluș sau dacă pasagerii din spatele tău vorbesc tot drumul. Și, cine știe, s-ar putea să îți fie de folos și la hotel, dacă ai vecini zgomotoși sau camerele nu au o izolație prea bună. 

 

 

Foto: Colorbox