Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
casa de inspiratie marina

Cum să amenajezi o casă de vacanță de inspirație marină

Dată:

Categorie: Grădină, Inspirație, Camera de zi, Toate articolele

În fiecare vară, prietenii și colegii mei vorbesc constant despre cât de mult așteaptă să ajungă la mare. Feed-ul de Facebook este inundat de poze cu malul mării, valuri, plajă, Autostrada Soarelui sau vreun close-up cu un cocktail așezat pe o terasă de la mare. Dacă am putea, sunt sigură că fiecare dintre noi ar petrece toată vara la mare, lenevind pe un șezlong, și s-ar bucura de nisip, briză și pescăruși până în octombrie.

Dormitor decoratiuni marine

Lenjeria de pat MARTA: o lenjerie de pat în care să te simți ca purtat pe valuri

Cum ar fi însă să te simți ca într-o vilă de pe Coasta de Azur, din Santorini, Mamaia sau Vama Veche acasă la tine sau în casa ta de vacanță? Chiar dacă nu ai o casă pe malul mării, poți aduce magia oceanului și atmosfera vacanței în locuința ta folosind mobilier din materiale naturale, în culori deschise, și decorațiuni de inspirație marină.

Mobilierul alb sau cel rustic realizat din ratan, combinația de culori care te duce cu gândul la plajă, decorațiunile marine și florile exotice vor recrea locurile de vacanță pe care le iubești cel mai mult. Adaugă și câteva tablouri sau postere cu marea și efectul e garantat! Dar, să le luăm pe fiecare pe rând.

Culorile mării la tine în casă

Dacă închizi ochii și te gândești acum la mare, vizualizezi o imagine în nuanțe de albastru, alb, crem, galben. Albastrul mării și al cerului, albul și auriul nisipului, galbenul soarelui sau griul unei poteci care te duce până la plajă stau ca inspirație când alegi schema de culori pentru o casă inspirată de malul mării.

Casele de vacanță de pe malul mării sunt de obicei foarte luminoase și sunt dominate de alb. Decorațiunile pot fi în diverse nuanțe de albastru, de la bleumarin, la azur. Pe lângă acestea, poți alege nuanțe mai îndrăznețe de roșu asemănătoare coralilor.

Adaugă culoare prin perne decorative, draperii, pături, sfeșnice, rame foto sau lumânări. Pe lângă faptul că vor influența schema de culori a casei, aceste obiecte decorative vor face ca spațiul să fie mai prietenos și mai intim.

Mobilier pentru case de vacanță

Alege piese de mobilier în culori cât mai deschise – fie alb, precum cele din gama AULUM sau OURE, fie crem sau galben, precum gama ORNEBJERG sau SELLING. Poți alege fie varianta de mobilier rustic, din ratan, fie mobilierul contemporan.

Mobilier și accesorii din ratan, perfecte pentru o casă de vacanță

Sau poți îmbina mobilierul rustic specific caselor de vacanță din zona mediterană cu piese moderne specifice vilelor din Malibu. Vei obține un contrast puternic, care va scoate în evidență ambele stiluri. Acest mix de stiluri trebuie folosit însă cu atenție. De exemplu, dacă majoritatea mobilierului este rustic, alege doar o piesă sau două cu linii mai moderne, pe care vrei să le scoți în evidență.  

Mobilier din ratan alb

Gama OURE, mobilier alb realizat din lemn si ratan, perfect pentru un stil rustic, de vacanță

  

Decorațiuni marine via Saint Tropez

Decorațiunile sunt cele care dau nota finală unei încăperi, dar care pot și să transforme complet un spațiu. Dacă îți place oceanul și iubești vacanțele la mare, adu acasă cu tine amintiri – scoici, nisip, pietre sau sfori marinărești.

Decoratiuni marine

Îți poți face propriile decorațiuni folosind amintirile de pe malul mării. Așează scoicile într-un recipient de sticlă, care să le protejeze de praf, dar să le lase și la vedere. Poți folosi și un coș de răchită cu aspect rustic sau un felinar cu ușiță. Atunci când vine vorba de decorațiuni, îți poți pune creativitatea la treabă și poți face singură câteva aranjamente DIY.

Grădina de lângă plajă

Vacanțele sunt făcute pentru a te odihni, dar și pentru a te bucura de aerul de vară. Așadar, în vacanță petreci mai mult timp în aer liber, ceea ce înseamnă că grădina sau terasa ta va fi principalul loc de atracție pentru familie și prieteni. Alege pentru grădină sau terasă piese de mobilier în culorile care te duc cu gândul la mare, precum scaunele UBBERUP sau măsuța UHRE. Și protejează-te neapărat cu o umbrelă de soare!

Adaugă ghivece cu aspect rustic și alege flori cât mai bogate și mai exotice pentru ele. Serile în grădină sunt minunate vara! După lăsarea serii, spațiul exterior poate căpăta o cu totul și cu totul altă atmosferă prin folosirea unor felinare sau lămpi solare.