Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

15% REDUCERE SUPLIMENTARĂ pentru toate comenzile online

Două moduri diferite de a obține o terasă sau balcon acoperit - cu un parasolar pentru balcon sau un parasolar pentru terasă

Parasolar sau umbrelă de soare? Ce să alegi pentru terasa ta

În timpul verii, este foarte ușor să eviți radiațiile UV și să te bucuri totuși de soare și de căldură pe terasă, în grădină sau pe balcon dacă montezi un parasolar sau alegi o umbrelă de soare. Ce ar trebui să alegi depinde de mărimea spațiului exterior pe care îl ai disponibil și de alte condiții de pe balconul sau terasa ta. În acest articol îți vom arăta care sunt beneficiile unui parasolar sau ale unei umbrele și te vom ajuta să faci alegerea corectă.

Pentru o terasă mică sau un balcon

Patio with an upright parasol, lanterns and planter boxes

 

O umbrelă de soare clasică este o alegere excelentă pentru o terasă mică sau un balcon. Acest tip de umbrelă are în componență un picior vertical din metal sau lemn și este disponibilă în culori și dimensiuni diferite. Dacă masa ta de grădină are o spațiu gol în mijloc, poți să introduci stâlpul unei umbrele de soare și vei avea asigurată umbra deasupra mesei, iar tu și familia ta vă veți putea bucura de ea. Unele umbrele verticale au un stâlp reglabil pe înălțime sau chiar o funcție de înclinare. Dacă masa de grădină pe care o ai nu are un spațiu gol în centru, o umbrelă de soare cu funcție de înclinare este o alegere bună. Când înclini umbrela de soare, aceasta poate asigura umbră pe o suprafață generoasă și te poți bucura astfel de relaxare toată ziua, indifierent de poziția soarelui.

 

Citește și mobilier compact din lemn masiv pentru un balcon mic

Dacă terasa sau balconul tău sunt foarte mici sau preferi să folosești spațiul disponibil pentru altceva, o umbrelă pentru balcon este ideală. Poate fi așezată direct pe perete și nu ocupă mult spațiu.

Balcony with a balcony parasol and bistro set

 

Pentru o terasă sau un balcon mare

Patio with a hanging parasol over a garden set
Scaun grădină SANDVED negru
200 Lei/buc
349 Lei /buc
REDUCERE 42%

 

O umbrelă suspendată este o alegere excelentă dacă ai o terasă sau un balcon mare. Poate că ocupă mai mult spațiu, dar o umbrelă suspendată îți poate oferi suficientă umbră pentru o mare parte din terasa ta. Poți să o așezi lângă masa de grădină, iar umbra va fi prezentă tot timpul atunci când stai la masă. Poți să înclini umbrela sau să o ajustezi și dacă aceasta are încorporată și un mâner de reglare pe piciorul din aluminiu, o poți ajusta cu ușurință în ciuda dimensiunilor sale masive, pentru o reglare optimă.

Parasolarul - o soluție durabilă 

Patio with a sun shelter

 

Dacă vrei să ai umbră în același loc în fiecare zi, atât dimineața cât și după-amiaza, un parasolar este o alegere excelentă. În plus, parasolarul care te protejează de soare nu ocupă spațiu pe terasă. Montează pur și simplu o parte a parasolarului pe peretele casei și asigură-te că poți lega cealaltă parte de un stâlp sau de un copac din apropiere. Parasolarele au mai multe sfori pentru montare.

Patio with a sun shelter

 

Alege suportul potrivit pentru umbrelă

După ce ai ales umbrela de soare, este timpul să alegi și un suport pentru umbrelă. Câteva lucruri sunt importante: asigură-te că suportul umbrelei este suficient de greu pentru a menține umbrela de soare stabilă. De asemenea, ia în considerare dimensiunea suportului. Dacă ai nevoie de o umbrelă pentru un balcon mic, poți alege o jumătate de umbrelă care va avea jumătate din dimensiunea unei umbrele obișnuite. În cele din urmă, este important să ai în vedere dacă dorești să muți umbrela din locul inițial. În acest caz, va fi de ajutor să te asiguri că suportul are roți și mâner.

Descoperă mai mult

Mobilier pentru terasă rezistent la ploaie

Mobilier pentru terasă rezistent la ploaie

Leagăn, balansoar sau hamac: care vrei să fie piesa centrală în spațiul tău exterior?

Leagăn, balansoar sau hamac: care vrei să fie piesa centrală în spațiul tău exterior?

Ghidul complet al materialelor pentru mobilierul de grădină

Ghidul complet al materialelor pentru mobilierul de grădină

Eticheta FSC®: certificarea sustenabilității mobilierului nostru de grădină

Eticheta FSC®: certificarea sustenabilității mobilierului nostru de grădină