Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Sufragerie cu masă și 4 scaune

Sfaturi pentru alegerea scaunelor de bucătărie

Atunci când te pregătești pentru amenajarea bucătăriei sau vrei să reîmprospătezi mobila din bucătărie, trebuie să iei în considerare mai multe piese de mobilier: masa, scaunele sau o bancă de dining. Dacă îți dorești un stil modern pentru bucătăria te, este bine să știi că o variantă populară este să combini mesele cu scaune care nu sunt identice. 

În privința alegerii scaunelor potrivite, există o serie de lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a alege scaunele de dining: nu doar înălțimea, lățimea și adâncimea scaunului sunt importante, ci și stilul, care trebuie să fie pe gustul tău și să se îmbine cu restul pieselor de mobilier din bucătărie. Trebuie să te gândești și la numărul de scaune de care ai nevoie, cât de important este să fie foarte confortabile sau mai degrabă funcționale, și dacă preferi scaune care sunt ușor de întreținut.

Ai o bucătărie mică sau una spațioasă? 

A dining room bench, half covered in a hide, at a dining table

 

Spațiile mai mici au nevoie de mobilier de dimensiuni reduse. Lățimea unui scaun de dining variază de obicei între 45 și 55 cm - diferența merită luată în considerare dacă dispui de un spațiu mic pentru masa și scaunele tale de dining. 

De ce nu economisești spațiu cu o bancă care să îți asigure suficiente locuri pentru mai multe persoane într-o bucătărie mică? În general, este nevoie să lași un spațiu de aproximativ 15 cm între scaunele de dining pentru ca toată lumea să se simtă confortabil, dar acest lucru nu este necesar dacă vei înlocui scaunele cu o bancă.

Dacă, pe de altă parte, ai o bucătărie mare, asigură-te că noile scaune de dining se ridică la nivelul așteptărilor tale. Alege scaune de dining cu cotiere sau unele care sunt înalte, spațioase sau adânci și cu mult stil pentru a umple camera.

4 dining chairs with armrests at a dining table

Scaune de dining confortabile pentru cinele în familie

Comfy dining chairs at a dining table

 

Preferi cinele lungi în compania familiei sau a prietenilor? Pentru că petreceți mult timp pe scaun, este foarte important ca scaunele de dining să fie foarte confortabile. Asigură-te că tu și invitații tăi vă veți simți bine timp de mai multe ore și vă veți bucura de conversații interesante: alege câteva scaune de dining cu spătar, șezut confortabil și o tapițerie moale. Scaunele de dining puțin mai late și mai adânci îți vor permite să accesorizezi scaunul cu o pernă sau o pătură pentru un plus de sprijin și decor.

Scaune potrivite pentru copii

4 dining chairs in wood at a wooden dining table

 

Dacă există copii în familia ta, probabil că îți dorești niște scaune de dining ușor de curățat. Alege unele din lemn sau din piele care să fie ușor de șters cu o cârpă umedă. Dacă șezutul este dificil de curățat, adaugă câteva perne pentru scaune care pot fi îndepărtate și eventual spălate sau reînnoite din când în când. 

Scaune de dining din imitație de piele sau tapițate? 

Black dining chairs at a dining table

 

Materialul folosit pentru noile tale scaune de dining este important pentru conturarea stilului și a aspectului pe care dorești să îl creezi, dar și pentru confort. O combinație clasică este cea dintre plastic și imitație de piele. Scaunele KLARUP au o pernă fixă din imitație de piele, care le oferă un plus de confort și este în același timp ușor de curățat. Foarte asemănătoare cu scaunele KLARUP sunt și scaunele de bucătărie KASTRUP. Și acestea au o pernă fixă din imitație de piele, moale la atingere. 

Four black dining chairs at a dining table

 

Nu în ultimul rând, gândește-te la persoanele care vor folosi scaunele în fiecare zi. Dacă sunt mai scunde sau mai înalte, amintește-ți să verifici dacă se simt confortabil sau dacă ar trebui să cumperi scaune cu o înălțime diferită. Înălțimea scaunului variază de obicei între 45-50 cm. În plus, ar trebui să existe un spațiu de aproximativ 25 - 30 cm între masă și scaun, pentru a avea suficient loc pentru picioare. 

Citește și sfaturi pentru alegerea mesei de dining

Descoperă mai mult

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

JONSTRUP: scaunul de dining care te captivează prin simplitatea lui

JONSTRUP: scaunul de dining care te captivează prin simplitatea lui

Creează un decor în culori proaspete de vară

Creează un decor în culori proaspete de vară

JONSTRUP: colecția de scaune pentru bucătărie, sufragerie și birou

JONSTRUP: colecția de scaune pentru bucătărie, sufragerie și birou