Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
perdele si draperii moderne

Trenduri pentru 2019 - Idei pentru perdele și draperii

Dată:

Categorie: Inspirație, Trenduri

Cuvinte cheie: draperii, perdele sufragerie, recomandari perdele

Dacă obișnuiești să te uiți prin reviste de decorațiuni interioare sau pe site-uri de design interior și să admiri case care arată minunat, apoi să te gândești că tu nu reușești în niciun chip să îți aranjezi casa ca în reviste, trebuie să știi că există un motiv pentru care nu reușești. Este posibil să treci cu vederea mici amănunte care schimbă totul. De exemplu, perdelele.   

Perdelele pot face ca toate lucrurile dintr-o încăpere să se lege unul cu celălalt. Și tot ele pot aduce nota finală, indiferent de ce aspect vrei să obții acasă - fie că îți dorești ca locuința ta să arate ca un hotel luxos sau ca o cabană boemă de munte. Ceea ce e minunat la perdele și draperii e că sunt funcționale, dar în același timp au un important rol decorativ. 


Materiale grele și perdele lungi 

În anii precedenți, perdelele discrete și minimaliste erau la modă. Erau atât de discrete, încât se camuflau în restul decorului unei camere și nu atrăgeau deloc atenția. În 2019, lucrurile iau o întorsătură de 180 de grade. Perdelele trebuie să fie cât mai vizibile și să atragă cât mai mult atenția. 

În trend sunt perdelele foarte lungi, care ajung din tavan până în podea, realizate din materiale grele, precum velur. Un astfel de model este perdeaua RUSKEN albastră, care adaugă volun unei încăperi și dă naștere unei atmosfere primitoare, dar opulente. 

 


Draperiile grele și voluminoase fac ca acustica unei camere să fie mai bună, pentru că reduc zgmotul. Mai ales pentru camera de zi, e un avantaj pe care îl vei aprecia. Poți citi aici mai multe idei despre îmbunătățirea acusticii unei camere. 
 

Atmosferă de hotel de lux la tine acasă 


Un alt trend popular în 2019 este să creezi o atmosferă de hotel la tine acasă. Poți face acest lucru foarte ușor, folosind mai multe straturi de perdele și draperii pentru fereastra camerei. Gândește-te că în toate hotelurile care se respectă, ferestrele sunt acoperite de cel puțin două straturi: o draperie groasă și o perdea din voal, fină și fluidă. Combinația dintre un material greu și unul vaporos e elegantă și atractivă. 

ALDRA curtain


Lasă draperiile să atârne până pe podea, pentru a crea un aspect de hotel autentic. Pentru a accentua aspectul de suprapunere pe straturi, poți adăuga și rolete, ca prim strat care acoperă fereastra. De exemplu, poți combina draperia ANTEN de culoare gri cu jaluzelele opace TOMA de culoare albă.  
 


Sfat: Dacă vrei draperii lungi și grele, dar ți-e teamă că încăperea ta va deveni prea întunecoasă, poți folosi o galerie de perdea care este mai lată decât fereastra. Astfel, draperiile nu vor acoperi fereastra și vor permite luminii să intre, dar vei obține efectul dorit. 
 

Perdelele vaporoase rămân în trend

Dacă draperiile grele nu se potrivesc stilului tău, atunci există varianta de perdele vaporoase, care este în continuare în tendințe. Și draperiile din materiale subțiri, fine, sunt o opțiune pentru tine, mai ales dacă vrei să simți că ai parte de intimitate în casă. Draperiile subțiri îți oferă intimitate, nu permit primivirilor indiscrete să pătrundă în casă, un lucru bun mai ales dacă stai la bloc și blocul de vizavi e la câțiva metri distanță. În același timp, permit luminii să pătrundă în cameră.  


Draperiile ușoare sunt potrivite pentru orice încăpere din casă. În dormitor însă vei aprecia varianta opacă de draperii, care păstrează camera întunecată și te ajută să dormi mai bine.
 

Ai nevoie de mai mult spațiu?

Poți folosi draperiile și perdelele și altfel decât pentru acoperirea geamurilor sau blocarea luminii. Draperiile moderne sunt elegante și îți dau senzația de spațiu mai mare. De exemplu, dacă vrei să separi două zone din cameră care au destinații diferite, poți folosi o perdea ca separator de cameră. De exemplu, atunci când folosești aceeași cameră și ca dormitor, și ca birou, te va ajuta să separi vizual cele două zone, astfel încât atunci când mergi să te culci să nu îți vezi în permanență spațiul de lucru și să îți aduci aminte că mâine ai de făcut câteva rapoarte penrtru serviciu. 


BOLMEN curtain


Folosirea unei draperii ca separator de cameră este o metodă simplă și puțin costisitoare de a despărți spațiul. În plus, e ușor să tragi draperia atunci când vrei să unești cele două spații. Găsești aici mai multe idei despre împărțirea spațiului în locuințele mici. 

Aici poți vedea cum să ai o casă mai răcoroasă cu ajutorul perdelelor și draperiilor