Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
bagaj de plaja

Vacanță perfectă la plajă: ce să pui în bagaj

Dată:

Categorie: Grădină, Toate articolele, Sfaturi

Vara și-a intrat oficial în drepturi. La fel și canicula, motiv pentru care toată lumea abia așteaptă să scape de căldura orașului și să evadeze în vacanță, cel mai probabil la mare. Pe plajă, atât copiii, cât și adulții, se vor simți minunat. Dacă ai plănuit un weekend la mare și vrei ca totul să meargă strună, să nu cari cu tine mai multe lucruri decât trebuie, dar în același timp să nu îți lipsească nimic, citește sfaturile noastre despre ce să iei cu tine în bagaj.

Pregătește-ți locul confortabil de pe plajă

Fie că mergi la plajă cu prietenii, familia sau singur, e important să ai un loc confortabil unde să stai. Un loc unde să te relaxezi, să mănânci o înghețată, să citești o carte sau să stai cu prietenii și familia.

Pune în bagaj un prosop mare de plajă, care va fi util și dacă stai pe nisip, și dacă preferi un șezlong. Dacă nu îți place să stai direct pe nisip, pentru că ți se pare inconfortabil, alege un șezlong pliabil pe care îl poți lua cu tine ușor la plajă. Așa vei avea parte de confortul celor mai luxoase piscine sau resorturi și, mai ales dacă ești la plajă alături de copii, vei fi la înălțime și îi vei putea supraveghea tot timpul.

Vacanta cu familia la plaja

Protecție când stai la soare

Atunci când mergi la plajă mergi să te bucuri de soare. Dar nu e o idee bună să te bucuri de soare... în plin soare! Razele soarelui sunt periculoase, mai ales între orele 11 și 17, de aceea e indicat să te protejezi. O cremă de protecție solară cu SPF mare îți va asigura protecția pielii, dar nu va opri și căldura sufocantă de pe plajă.

Protejează-te cu o umbrelă de soare sau un parasolar și stai la umbră, e mult mai sănătos și mult mai relaxant. Și nici nu te vei pricopsi cu o insolație sau cu arsuri de piele. Dacă îți place să te plimbi pe malul mării, e obligatoriu să porți o pălărie de soare și să folosești cremă de protecie solară.

Activități distractive la plajă

Dacă vei petrece toată ziua pe plajă, mergi pregătit cu câteva jocuri care îți vor garanta că nu te vei plictisi, mai ales dacă nu ești genul care să se simtă bine lenevind toată ziua pe prosop. Ia cu tine în bagaj o minge sau un set de tenis și sigur vei avea ce face atunci când te plictisești de stat la plajă. Pe lângă faptul că e distractiv, vei arde și calorii în timpul zilei la plajă.

Picnic la plajă

Poate vrei să mergi pe o plajă pustie, cum este Vadu sau Corbu. Sau poate nu vrei să pierzi timpul la un restaurant, în detrimentul orelor de plajă. În acest caz, poți lua masa la plajă, în cadrul unui picnic pe malul mării. După ce ai înotat, te-ai jucat cu mingea sau te-ai plimbat pe plajă, e vremea unei gustări delicioase, mai ales că aerul de mare crește pofta de mâncare.

Pregătește încă de acasă băuturile și mâncarea și pune-le într-o geantă frigorifică în care se vor păstra proaspete indiferent de câte grade sunt afară. Ia cu tine multă apă sau băuturi răcoritoare, pentru a evita să te deshidratezi de la căldură.  Alege fructe proaspete pentru desert, care îți vor da energie și te vor ajuta să te răcorești.  Fructe precum ananas sau pepene roșu sunt perfecte la plajă, când e foarte cald, pentru că sunt delicioase, sănătoase și răcoritoare.

Relaxare la plajă

Pe lângă bronz și distracție, principalul motiv pentru care mergi la plajă este relaxarea. După o săptămână de muncă, ai chef să stai pe plajă, să te bucuri de briza mării și de apă.  Sau să închizi ochii, să asculți sunetul valurilor și să simți căldura soarelui. Dacă îți place marea, nu te vei plictisi nici dacă stai ore întregi și privești valurile. Totuși, dacă nu ești genul contemplativ, care să admire scoicile și pietricelele toată ziua, ia cu tine o carte bună sau revista preferată și un mp3 player la care să asculți muzica favorită.

Ditracție la plajă pentru copii

Copiii iubesc plaja și marea. Dar se și plictisesc repede. De aceea, dacă mergi la plajă împreună cu cei mici și plănuiești să petreci toată ziua pe malul mării, ia cu tine ceva care să îi țină ocupați, pentru a evita situația în care se plictiseasc și vor acasă.  Posibilitățile de joacă pentru copiii la plajă sunt nelimitate!

Un joc cu mingi, palete de tenis, o plasă de pescuit, pistoale cu apă, o jucărie pentru baloane de săpun, jucării pentru plajă sau jucării cu care se pot juca în apă sunt doar câteva dintre obiectele care îi vor ține ocupați și îi vor face fericiți la plajă. Nu uita însă să îi supraveghezi în permanență pe cei mici, să nu îi scapi din ochi atunci când intră în apă și să eviți să deranjeze alți oameni de pe plajă. 

Foto: Shutterstock, JYSK