Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Winter Wonderland – Idei pentru un decor alb acasă

Dată:

Categorie: Camera de zi, Dormitor, Toate articolele

Cuvinte cheie: mobilier alb, mobilier bucatarie, mobilier dormitor

Zăpadă, zăpadă, zăpadă! Pe unii e un cuvânt care îi bucură. Așteaptă zăpada încă din luna noiembrie și se bucură de fiecare dată când ninge necontenit, când totul e alb cât vezi cu ochii. Bineînțeles, există și cei pentru care zăpada înseamnă ore de stat în trafic, ore de deszăpezit mașina sau locul de parcare. Chiar și cei din a doua categorie trebuie însă să recunoască un lucru: un peisaj, fie el rural sau urban, în care totul e acoperit de zăpadă, are în el ceva magic! Și, mai ales în zonele urbane, de cele mai multe ori un oraș arată mai frumos când albul zăpezii înlocuiește griul betoanelor.

Interioare albe 

ALBUL ÎN PSIHOLOGIA CULORII

În psihologia culorilor, albul semnifică puritate, inocență și perfecțiune. Nu degeaba miresele poartă rochii albe, marcă a inocenței, iar doctorii au halate albe, semn al curățeniei. Dintre toate culorile, albul are numai semnificații pozitive. O casă cu gard alb este imaginea clasică a fericirii, împlinirii și liniștii.

Dacă îți place culoarea iernii, atunci ți-ar plăcea să ai un decor dominat de alb în locuință. Dacă nu ești convins încă, iată cum te influențează culoarea albă:

-      Te încurajează să ai o casă ordonată și curată
-      Te ajută să gândești mai limpede
-      Te ajută să faci față mai ușor începuturilor
-      Pentru majoritatea oamenilor, albul este culoarea care le aduce aminte de vremea copilăriei, când totul era mai simplu și când bucuriile veneau din lucruri mici.
-      Experții în Feng Shui recomandă folosirea albului în zonele din casă care sunt sub influența elementului metal: în partea de nord și de vest a unei case.


Dormitor matrimonial alb
Un dormitor mobilat complet cu alb, cu o comodă cu sertare AULUM,  oglindă RUDE albă și scaun KLARUP din imitație de piele.  

Poate fi însă greu să amenajezi un spațiu dominat de alb, pentru că este albul este uneori obositor pentru ochi, deoarece reflectă puternic lumina. De asemenea, unora li se poate părea că o cameră albă este o cameră sterilă și lipsită de personalitate. Folosit în combinația corectă însă, albul poate avea un efect de invidiat.

MOBILIER ALB ÎN BUCĂTĂRIE

Bucătăria este camera care ar trebui să fie mereu curată – acolo prepari și consumi în fiecare zi mesele tale preferate. Mobilierul alb este foarte potrivit pentru bucătăriile sau dining-urile cu aspect clasic și se asortează foarte bine cu electrocasnicele de inox. În plus, foarte mulți producători de electrocasnice au acum produse de culoare albă, care să se integreze mai bine în decorul unei bucătării all-white.

Set mobilier alb bucatarie

O combinație câștigătoare pentru mobilierul de bucătărie: alb și lemn. Setul de dining format din masă STENLILLE și scaune de dining KALVEHAVE.  


Set mobilier alb bucatarie

Un dining alb mobilat cu gama RYSLINGE în stil rustic: scaunele de dining RYSLINGE, bufetul și vitrina din aceeași gamă, toate realizate din lemn masiv de pin. 

Set mobilier alb bucatarie

Un dining alb în stil clasic, mobilat cu masa de dining LANGDAL și scaunele de dining LANGDAL din lemn masiv de arbore de cauciuc. 

ALEGE TONUL POTRIVIT DE ALB

Probabil te gândești acum că alb e alb și gata. Dar albul este culoarea care are cele mai multe variații de tonuri dintre toate. Există un ton de alb pentru fiecare culoare a spectrului, unele sunt calde, altele sunt reci. Atunci când alegi tonul de alb ia în considerare lumina naturală din casă. De exemplu, într-o încăpere în care există foarte multă lumină naturală poți folosi tonuri reci de alb, în timp ce într-o cameră în care iluminarea este mai ales artificală este bine să alegi tonuri calde, pentru a contrabalansa lipsa de lumină naturală.

Lampa VILIUS

Datorită design-ului în mai multe straturi, lampa VILIUS se remarcă prin jocul de lumini și umbre.


Dormitor matrimonial culoare alba
Cadrul de pat AULUM este piesa centrală a acestui dormitor.  

ACCENTE DE CULOARE

În design-ul interior scandinav, interioarele de culaore albă predomină. Atunci când nopțile sunt lungi și lumina naturală lipsește pentru o perioadă lungă, e nevoie de interioare care să pară cât mai luminoase și deschise, iar din acest motiv locuitorii țărilor scandinave preferă albul. Accentele de culoare într-un decor dominat de alb personalizează spațiul și îi adaugă o notă veselă.

Gândește-te la o pânză pentru desen pe care pictorul nu a trasat încă nicio linie. Așa este o cameră complet albă. După ce adaugi câteva decorațiuni colorate, perne decorative, tablouri, plante sau fotografii, tabloul începe să prindă viață și devine complet. Alege o culoare și folosește-o în mai multe nuanțe sau alege fie culori diferite foarte puternice, fie culori diferite în tonuri pastel. Ia în considerare faptul că albul va scoate în evidență orice altă culoare. De aceea, dacă alegi să alături albului culori complementare (culori opuse în spectru), folosește-le în doze mici, pentru că vor contrasta foarte mult.  

perne decorative

Un amestec de texturi, materiale și culori: pernele decorative MYGGBLOM, LOTUS și LUPIN 

Mobilier alb sufragerie

Mobilier alb și decorațiuni de culoare bleumarin: noptiera STENLILLE, patul RINGE din metal și pernele decorative LUND cu fluturi.  

LUMINA ÎN CAMERELE COMPLET ALBE

Unii cred că o cameră complet albă este plată, ca un cearșaf alb. Teoria este însă greșită, pentru că albul prinde diverse nuanțe și umbre în funcție de lumina din încăpere. În plus, folosind diverse materiale și texturi vei accentua senzația de adâncime a spațiului.

Umbre camere albe

O sufragerie mobilată cu corpurile stivuibile de bibliotecă ASAA, în care lumina crează jocuri de umbre și de tonuri.  

ALBUL ÎN FUNCȚIE DE DESTINAȚIA CAMEREI

Culoarea albă va avea o influență diferită în funcție de camera în care este folosită. În bucătărie, de exemplu, albul îți va da senzația de prospețime și curățenie. În dormitor te vei simți relaxat și împăcat, iar o cameră de zi albă îți va transmite energie. Indiferent de cameră, un covor va aduce coeziune între diversele piese de mobilier și va lega mai bine elementele din încăpere.  

Dormitor culoare alba

Lenjeria de pat NELL albă din bumbac satinat.  

MOBILIERUL POTRIVIT PENTRU INTERIOARELE ALBE

Ai putea crede că orice mobilier se potrivește într-un interior alb. În funcție de mobilierul ales însă, camera va avea o anumită atmosferă. De exemplu, piesele de mobilier de culoare albă realizate din materiale reci precum metal sau oțel, cu linii drepte și clare, se potrivesc unui interior minimalist și modern. Piesele de mobilier din lemn alb, cu linii curbe, sunt potrivite într-un interior tradițional, rustic.  

Mobilier bucatarie alb modern

Dining minimalist mobilat cu scaunele HAVNDAL și masa de dining OMME 

ALBUL VINE ÎN AJUTOR ÎN CLĂDIRILE CU PROBLEME

Dacă locuiești într-o casă veche în care există defecte vizibile sau lucruri care te deranjează vizual - țevi care nu sunt ascunse, pereți care nu sunt drepți, grinzi etc., albul te va ajuta să maschezi aceste defecte și să uniformizezi spațiul. De asemenea, în casele care nu sunt unitare – de exemplu, o casă la care, în timp, ai mai adăugat o cameră sau ai mai construit o mansardă, folosirea unui design dominat de alb te va ajuta ca toate camerele să pară asemănătoare.  
 

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!


Abonare