Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Învață cum să-ți cureți casa ușor

7 sfaturi pentru curățarea eficientă a casei

Stilul de viață modern te face să fii mereu pe grabă și să ai o mulțime de lucruri de făcut. Cu toate astea, vrei să ai o casă curată și ordonată în care să te relaxezi după o zi lungă. Ți-am pregătit 7 sfaturi care să te ajute să faci curățenie în casă mai ușor și să ai o locuință mai plăcută care să fie în același timp și sănătoasă. 

1. Înainte să te apuci de curățenie: echipează-te cu mai multe coșuri de gunoi, o cârpă de praf și un coș de rufe

Începe prin a arunca toate obiectele inutile în câte un coș de gunoi selectându-le în funcție de material: hârtii, ambalaje din plastic și tot ce nu își are locul în casă și nu poate fi donat sau refolosit. Apoi adună hainele de prin casă în coșul de rufe, șterge praful de pe toate piesele de mobilier și ai terminat: acum ai o casă curată și arătoasă. 

2. Nu uita nici o suprafață 

Concentrează-te pe curățarea unei singure piese de mobilier și nu le acoperi cu obiecte pe cele pe care le-ai curățat deja! Dacă nu știi unde să așezi obiectele, pune-le pe pat sau pe canapea și aranjează-le după ce ai șters praful de pe tot mobilierul. 

3. Organizează obiectele în funcție de categorie, nu în funcție de cameră

Începe cu cele mai ușoare categorii, de exemplu cu hainele sau cărțile împrăștiate prin casă, și termină cu cele mai dificile, adică obiectele foarte mici sau suvenirurile din vacanțe. 

4. Împarte obiectele în trei categorii 

Partea care îți ia cel mai mult timp atunci când te apuci de curățenie este clasificarea obiectelor pe care nu le mai folosești sau de care nu ai nevoie. O idee este să le împarți în trei categorii: "Nefolositor/ de aruncat", "Pentru donat/reciclat" și "De vânzare".

5. Concentrează-te pe obiectele tale preferate 

Golește sertarele și rafturile și alege-le din mulțimea de obiecte pe cele care îți plac foarte mult sau pe pe cele pe care le folosești des. Pe celelalte le poți pune în cele trei categorii despre care ți-am spus mai sus. Astfel, e mult mai ușor să te desparți de obiectele pe care nu le folosești dacă te vei concentra pe cele care îți sunt cu adevărat necesare. 

6. Fă curat cu regularitate și nu uita nici o cameră

Cel mai simplu mod prin care poți păstra o casă ordonată este să faci curățenie în mod regulat. Chiar funcționează! Îți poți găsi o zi și un interval orar în care să faci curățenie în fiecare săptămână și nu uita nici o cameră din casă. 

7. Aplică regula 80/20 - 80% curățenie și 20% dezordine 

Poate părea greu de acceptat, însă nu există o casă perfect curată! Găndește-te că e în regulă să ai o casă curată în proporție de 80% și dezordonată în proporție de 20%. Dacă vei începe să trăiești după această regulă nu te vei mai îngrijora că dedici prea mult timp curațeniei și vei avea suficient timp să te ocupi de activitățile preferate. 

MAI MULTE SFATURI PENTRU O CASĂ ORDONATĂ

Sfat extra 1: Întoarce umerașele din dulapul tău invers 

De fiecare dată când porți ceva, întoarce umerașul în poziția corectă. Pe durata unei luni, observă fiecare piesă de îmbrăcăminte care încă stă pe un umeraș agățat în sens invers. Astfel, vei știi când n-ai mai purtat un lucru timp de mai mult timp. Vinde la târg sau donează hainele pe care nu le-ai purat niciodată. 

Sfat extra 2: Cumpără un coș de rufe pentru hainele curate

Acest sfat este pentru cei al căror dormitor seamănă mai degrabă cu o fabrică de textile. Aceia care încearcă cel puțin patru rânduri de îmbrăcăminte și nu le așează pe primele trei în dulap, ci pe fotoliu, pe pat sau pe podea. Ia-ți un coș de rufe în care să arunci rapid hainele curate și aranjează-le o dată pe săptămână în dulap fără să te mai grăbești în fiecare dimineață. 

Mai ai și alte sfaturi pentru o casă ordonată și frumoasă? Spune-ne în comentarii.  

Descoperă mai mult

Alege banca perfectă pentru holul tău

Alege banca perfectă pentru holul tău

LIMFJORDEN, o colecție destinată depozitării, cu linii elegante și design minimalist

LIMFJORDEN, o colecție destinată depozitării, cu linii elegante și design minimalist

Depozitare: Soluții inteligente pentru un dormitor ordonat

Depozitare: Soluții inteligente pentru un dormitor ordonat

Idei de depozitare pentru haine la schimbarea de sezon

Idei de depozitare pentru haine la schimbarea de sezon