Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Ce spune despre personalitatea ta poziția în care dormi

Ce spune despre personalitatea ta poziția în care dormi

Așa cum muzica pe care o asculți, felul în care te îmbraci, felul în care îți decorezi casa sau în care strângi mâna cuiva atunci când faci cunoștință spun ceva despre personalitatea ta, și poziția în care dormi spune ceva despre tine. În comparație cu preferințele muzicale sau cele în materie de design, care sunt alegeri conștiente, preferința pentru o anumită poziție de somn este o alegere inconștientă. De aceea, cu atât mai mult, aceasta arată adevărata ta personalitate.

Așadar, ce spune felul în care preferi să dormi despre personalitatea ta? Află mai jos.

Pozitia fetusuluiPoziția „Fetusului”

Conform unui studiu efectuat pe 1000 de subiecți de către profesorul doctor Chris Idzikowski, director al organizației londoneze Sleep Assessmend and Advisory Service, Este cea mai populară poziție de somn. Aproximativ 41% dintre oameni și de două ori mai multe femei decât bărbați aleg această poziție de somn. Cei care dorm în poziția fetusului sunt descriși drept oameni care par duri la prima vedere, dar care au un suflet sensibil. La prima vedere, pot părea timizi și retrași, dar după ce ajung să te cunoască sunt foarte calzi și prietenoși.

Sfat: Dacă dormi în această poziție și vrei să ai un somn sănătos, e recomandat să pui o pernă între genunchi, care să reducă tensiunea ce se poate acumula la mușchii spatelui.  

Poztia de somn soldat

Poziția „Soldatului”

Dacă dormi pe spate, drept, cu mâinile întinse pe lângă corp, precum soldații în cazarma, ești tăcut, rezervat și ai așteptări mari atât de la tine, cât și de la ceilalți. 8% dintre oameni aleg această poziție pentru dormit. De obicei, cei care dorm în acest fel nu au parte de un somn odihnitor și au mai mari șanse să sforăie.

Sfat: Soldații ar trebui să doarmă pe suprafețe care să le susțină bine spatele, de aceea salteaua este extrem de importantă pentru ei. E de preferat o saltea cu fermitate medie, care să ofere suport spatelui și gâtului.

Pozitia de somn free falling cadere libera

Poziția Cădere liberă  

Este cea în care dormi pe burtă, cu mâinile în sus, în jurul pernei, și cu capul într-o parte. 7% dintre participanții la studiul lui Idzikowski aleg această poziție, care descrie o personalitate comunicativă, directă, extrovertită și sensibilă, care nu acceptă criticile și, care ia decizii rapide și căreia îi displac situațiile limită.

Sfat: Nu este recomandat să dormi pe burtă, ba chiar este una dintre cele mai nesănătoase poziții de somn, deoarece produce o tensiune prea mare în zona gâtului. Totuși, dacă nu poți dormi altfel, e bine să pui o pernă sub abdomen, în zona pelvisului, pentru a reduce tensiunea. Sau poți încerca să dormi cu o pernă mai joasă sub cap. 

Pozitia Starfish steaua de mare

Poziția Steaua de mare

Descrisă drept poziția în care dormi pe spate, cu mâinile în sus, depărtate. 5% dintre persoanele analizate dorm în această poziție și sunt descrise drept oameni care sar în ajutorul celorlalți, nu suportă să fie în centrul atenției, sunt buni ascultători și, prin urmare, prieteni de nădejde, sunt introvertiți și plini de compasiune. Asemeni celor care dorm în poziția soldatului, și cei din această categorie dorm mai prost și au mai multe șanse să sforăie.

Sfat: Dormi mai sănătos dacă pui o pernă mare și pufoasă sub genunchi, astfel încât să reduci presiunea asupra nervului sciatic.  

Pozitia stargazer - privitorul la stele

Poziția Privitorului la stele

Privitorul la stele doarme pe spate, cu mâinile sub cap sau sub pernă. De obicei, acești oameni sunt pozitivi și trec prin viață mulțumiți de ceea ce se întâmplă în jurul lor. De asemenea, pun prieteniile pe primul loc și sunt întotdeauna gata să facă orice pentru prietenii lor. Au însă așteptări mari de la viață și pot fi hedoniști.

Pozitia pillow hugging

Poziția “Iubitorului de perne”

Dacă dormi îmbrățișând perna așa cum un copil își îmbrățișează jucăria de pluș preferată, ești o persoană care pune preț pe familie și prieteni și pune întotdeauna relațiile pe primul loc.

În funcție de poziția preferată, poți dormi sănătos dacă alegi salteaua și perna corectă. Mai multe despre pozițiile corecte de dormit poți citi aici și despre alegerea saltelei corecte aici.

Surse: http://www.webmd.com/sleep-disorders/features/what-your-sleeping-style-says-about-you
http://bettersleep.org/better-sleep/sleep-positions

Foto: Shutterstock

Descoperă mai mult

10 metode de a adormi mai ușor

10 metode de a adormi mai ușor

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Ghidul complet

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Ghidul complet

Noutăți: RINGSTIND, plapuma cu husă catifelată din fibre de bambus

Noutăți: RINGSTIND, plapuma cu husă catifelată din fibre de bambus

Cum să alegi salteaua corectă dacă ai dureri de spate

Cum să alegi salteaua corectă dacă ai dureri de spate