Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Design scandinav și gamă variată:  JYSK BUSINESS TO BUSINESS

Lipirea saltelei - Cum se fabrică saltelele JYSK

Cum se fabrică o saltea JYSK

Dată:

Categorie: Viața la JYSK, Toate articolele

Cuvinte cheie: cum se fabrică o saltea

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu o saltea până să ajungă în casa ta? Dacă producerea unei saltele este sau nu un proces complicat? Cât durează și câți oameni sunt implicați în realizarea unei saltele?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, echipa JYSK a vizitat fabrica Sun Garden, furnizorul nostru de saltele încă din 2013, pentru a observa procesul de fabricare, dar și pentru a-i cunoaște pe oamenii care le produc. Te invităm și pe tine să descoperi procesul din spatele saltelelor JYSK.

CELE 6 ETAPE ALE PROCESULUI DE FABRICAȚIE

Primul pas al procesului de fabricație este matlasarea, în cadrul căreia două persoane produc la o mașină partea matlasată din componența husei saltelei. Acest pas durează două minute.

Al doilea pas este coaserea husei. În această etapă este nevoie de doi angajați: un angajat se ocupă de festonarea colțurilor husei, iar cel de-al doilea de coaserea husei saltelei. Acestea durează în total 14 minute.

Apoi, urmează debitarea buretelui, care este făcută de un singur angajat, care coordonează mașina de debitat, în cinci minute, timp care include amplasarea blocului de burete pe masina și tăierea lui.

Următorul pas, lipirea buretelui, se realizeaza pe linia automată de lipit saltele. În acest stadiu este nevoie de cinci persoane: o persoană alimentează prima bandă, două persoane se ocupă de lipirea buretelui și alte două lucrează la ultima fază, care include lipirea, scoaterea din presă a saltelei și așezarea pe palet. Tot procesul durează doar două minute.

Umplerea saltelei se realizează pe mașina automată de umplut în două minute. Este nevoie de patru persoane: două alimentează banda de umplere cu buretele pentru saltea și alte două persoane așază husa de saltea pe gura de umplere a mașinii și coordonează mașina de umplut.

Ultimul pas din producția unei saltele este împachetarea saltelei. Se face pe mașina automată de împachetat. Doi angajați sunt implicați în acest proces. Cei doi alimentează pe o parte mașina cu saltelele umplute, iar după ce mașina le împachetează în folie, cei doi angajați așază saltelele pe palet. Durata împachetării unei saltele este de 1,5 minute.

Astfel, întreg procesul durează mai puțin de 30 de minute. Anual, fabrica produce aprox. 50.000 de saltele pentru JYSK.

STANDARDE PE STIL SCANDINAV

După observarea procesului de fabricare, am stat de vorbă cu oamenii care le produc, și ne-am asigurat ca lucrează în condiții optime: “Salariul este motivant” (Ion Vasile, confecționer); “Lucrăm într-un mediu curat, într-un mediu sănătos.” (Luiza Rotaru, confecționer); “Lucrez 8 ore pe zi, de la 6 dimineața până la ora 14 sau de la 14 la 22. Astfel am timp și pentru alte activități acasă” (Georgian Diaconescu, manipulant depozit). De asemenea, Luiza Rotaru ne-a explicat plăcerea din spatele creării saltelelor: “Mă simt bine când văd că un lucru făcut de mine ajunge în magazin și că este util altor persoane”.

Poți afla mai multe despre oamenii care produc saltelele JYSK aici.

Pe lângă calitatea înaltă a produselor, JYSK cere de la toți furnizorii săi respectarea Codului de conduită comun Amfori Business Social Compliance Initiative. Codul este format din 11 principii care privesc condițiile de muncă din fabricile în care sunt realizate produsele. Printre cele 11 principii se numără remunerația corectă a muncii, oferirea unui mediu de lucru sănătos și sigur, respectarea unui program decent de muncă, oferirea de oportunități egale și fără discriminare și angajarea cu forme legale.

Respectarea Codului comun de conduită este evaluată periodic de către un furnizor extern, astfel încât să ne asigurăm că toți angajații furnizorilor noștri lucrează într-un mediul sănătos și sigur, sunt plătiți corect, au un program de lucru decent și au oportunități egale.