Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Design scandinav și gamă variată:  JYSK BUSINESS TO BUSINESS

jocuri gradina

Organizează propriile Jocuri de Vară: 8 idei de jocuri la tine în grădină

Dată:

Categorie: Grădină, Toate articolele, Sfaturi

Jocurile Olimpice de vară bat la ușă. Cele mai populare sporturi de la Jocurile Olimpice de Vară, conform celor mai recente cifre, sunt atletism, înot și sărituri în apă, gimnastică, fotbal, tenis și volei. Toate sunt activități pe care le poți recrea ușor la tine în grădină, dacă îți place activitatea fizică și distracția în aer liber și dacă vrei să fii în ton cu atmosfera de competiție care va domina în luna august.

Dacă ai copii, aceste jocuri îi vor face să aibă o vacanță minunată, plină de amintiri frumoase și povești. Te poți alătura lor și vă puteți juca împreună, iar pentru cei mici va fi o amintire cu atât mai frumoasă, pe care o vor purta cu ei toată viața. Chiar și dacă nu sunt copii prin preajmă, poți încerca aceste jocuri și te vei umple de bună-dispoziție în această ultimă lună de vară.

Vezi mai jos ce activități distractive poți avea în grădină și ce competiții poți organiza alături de familie, prieteni și cei mici!

Crichet pentru copii

Cu jocul POLARSNIPE poți juca crichet în grădină. 

CRICHET 

Începem cu un sport relaxant, la care nu trebuie să depui mult efort, dar care poate fi extrem de distractiv. Crichetul este un joc extrem de popular în Marea Britanie şi ţările din Commonwealth, care îşi are originile în vremea Dinastiei britanice a Tudorilor. Iniţial, era jucat de copii, pentru că era uşor şi nu necesita decât nişte beţe de lemn şi mingi.

Dacă vrei să joci crichet la tine în grădină sau la un picnic într-un parc, îți recomandăm jocul POLARSNIPE crochet. Jocul include patru ciocane, patru bile, două jaloane și 10 portițe. Pot participa de la 2 până la 4 jucători, fiecare dintre ei își alege o culoare și poate lovi numai bila de culoarea aleasă. Folosindu-te de ciocan, lovești bila care trebuie să treacă pe rând prin fiecare dintre cele 10 portițe. Scopul jocului este să termini primul de trecut bila prin toate portițele.      

KUBB

Este un joc pe echipe specific țărilor scandinave, care se joacă pe iarbă, cu blocuri de lemn care trebuie dărâmate. Se spune că jocul datează de pe vremea vikingilor, iar din 1995 au început să fie organizate și campionate mondiale de kubb. Terenul de joc trebuie să aibă aproximativ 5 x 10 m, iar în această zonă se așează în mijloc un bloc de lemn care reprezintă regele, flancat de o parte și de alta de câte cinci blocuri de lemn mai mici, care reprezintă vikingii. Jucătorii se împart în două echipe, fiecare dintre echipe avânt o linie formată din cinci vikingi. Scopul este să dărâmi vikingii adevrsarului cu ajutorul celor 6 bețe din joc. După ce o echipă lovește toți vikingii adversarilor, trebuie să încerce să doboare regele, iar dacă reușesc, câștigă.

Dacă îți place jocul KUBB, care este extrem de distractiv la petrecerile cu familia în grădină sau pur și simplu în week-end-urile de vară, poți lua jocul GULTROST kubb, ale cărui piese sunt realizate din lemn de esență tare și sunt foarte rezistente.

Jocuri gradina pentru copii

FOTBAL

Dacă îți place fotbalul, dar nu ai un teren mare pe care să poți juca sau vrei să te joci alături de copii, poți încerca jocul VIKKEBIE, care îmbină fotbalul cu regulile crichetului. Se joacă pe iarbă, cu un ciocan, mingi asemănătoare cu cele de fotbal și porți. Fiecare minge are o altă culoare, pe care fiecare jucător și-o alege la începutul jocului. Scopul este să treci mingea prin poartă cu ajutorul ciocanului.

PENTAQUE

Probabil ai jucat pentaque la școală sau în vacanță, chiar dacă nu știai numele jocului. Pentaque este un joc cu bile, al cărui scop este să arunci bila astfel încât să se ajungă cât mai aproape de ținta aleasă. De obicei, ținta este un perete, iar bila care rămâne cel mai aproape de perete este câștigătoare. Probabil de aceea jocul este cunoscut în România cu numele de „perețica”. Pentaque a fost inventat în Grecia Antică și folosit în gimnaziile grecești pentru dezvoltarea forței elevilor.

Jocul SANDSMELLER petanqueinclude opt bile de plastic, câte două de fiecare culoare, și un suport pentru bile. Poate fi jucat de maxim patru jucători, fiecare dintre ei alegând două bile de aceeași culoare, pe care trebuie să le arunce cât mai aproape de ținta aleasă. În grădină, ținta poate fi un pom, un gard sau orice alt obiect se află în jur. Jocul este extrem de apreciat de copii și foarte ușor de jucat.

Tenis de plaja

Setul de tenis TUNDRASNIPE.

TENIS DE PLAJĂ  

Trecem la un joc care necesită mai mult efort fizic decât precedentele. Nu atât de mult pe efort cât ai depune pe un teren de tenis, dar îndeajuns încât să simți că ai făcut mișcare și că te-ai simțit bine. Poți alege un set de palete cu minge precum TALTRAST, ale cărui palete au fețe diferite. Una este dreaptă, folosită atunci când joci cu mingea de plastic, iar în acest caz jocul e mai dificil și mingea mai greu de prins și de trimis înapoi, iar cealaltă este prevăzută cu arici, folosită pentru mingea din material textil, care se pinde de arici și este mai ușor de trimis înapoi către adversar.

Copiii care vor să joace tenis în grădină vor aprecia TUNDRASNIPE, un joc cu palete prevăzute cu arici, cu care vor învăța mai ușor cum se joacă tenis.

Trambulina de gradina STOJ

Trambulina STOJ

SĂRITURA ÎN ÎNĂLȚIME

Atletismul este unul dintre cele mai iubite sporturi la jocurile olimpice. Pe lângă probele de alergare, mai ales cele de viteză, extrem de populare datorită suspansului de la linia de finnish, spectatorii de pe stadioane și din fața televizorului apreciază la fel de mult și proba de săritură în înălțime, foarte spectaculoase vizual.

Cu o trambulină precum trambulina STOJ, copiii tăi se pot distra în aer liber făcând concursuri de sărit în înălțime. Dacă este ceva ce îi va ține ocupați și îi va distra pe copii toată vara, aceasta este trambulina, cu ajutorul căreia își vor consuma energia într-un mod distractiv și vor face și mișcare.

Idei jocuri de gradina

CONCURSURI DE VITEZĂ

Posibilitățile de mișcare distractivă în aer liber sunt nelimitate. Poți să organizezi concursuri de alergare, care vor fi deliciul copiilor. Concursurile de viteză pot fi și mai amuzante dacă sunt organizate creativ. Poți face concursuri pe echipe, în care doi membri ai unei echipe trebuie să alerge împreună, ținându-se de mâini. Sau poți îmbina viteza cu capacitatea de a-ți menține echilibrul într-un concurs de alergare în care concurenții trebuie să ajungă de la start la linia de finnish ducând un fruct mare sau un cartof  într-o lingură.

O cursă cu obstacole va fi și ea amuzantă. Ca obstacole, poți alege un cort pentru copii prin care participanții trebuie să treacă pentru a ajunge la finalul cursei, o piscină prin care trebuie să sară sau alte obstacole din grădină.   

Twister in gradina

Cu setul de cretă TRIPPS poți desena cercuri pentru Twister pe terasă. 

TWISTER PE TERASĂ

Poți construi un joc de Twister pe terasă – tot ce trebuie să faci este să desenezi cu cretacerculețe pe jos, asemenea cercurilor de pe covorul jocului Twister, câte cinci cercuri de câte o culoare pe patru rânduri, de obicei în culorile roșu, albastru, galben și verde.

Vara nu s-a terminat încă și nici petrecerile în aer liber cu familia. Cu câteva jocuri de grădină, vei avea o vară minunată alături de familie și vei construi amintiri care vor dura o viață. Și nu uita ca la finalul jocurilor să ai pregătite premii pentru câștigători. Medalii, diplome și neapărat niște dulciuri pentru cei mici, care vor reprezenta o încununare a efortului depus și un final frumos al distracției în aer liber!