Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Ziua Mondială a Somnului | Reducere de până la 60%

Perne decorative, paturi in dormitor sau pe canapea

5 sfaturi despre cum să îți decorezi casa cu textile

Sunt unul dintre acei oameni care ar da un nou look casei o dată la câteva luni. De exemplu, în ultimul an am schimbat covoarele din sufragerie și din dormitor. Mă plictisisem de cele vechi și voiam sa împrospătez aspectul camerelor, așa că am ales niște covoare noi, cu texturi și culori complet diferite de cele anterioare. De lenjeriile de pat nici nu se mai pune problema, în fiecare an am cel puțin trei sau patru lenjerii noi care schimbă în mare parte atmosfera dormitorului.

Pernele, păturile și covoarele fac ca orice încăpere să fie mai primitoare și mai confortabilă. 

Atunci când ne gândim la interiorul casei, de cele mai multe ori luăm în considerare doar mobilierul și credem că este singurul care influențează atmosfera din casă. Mobilierul are rolurile sale, dintre care principalul este cel funcțional. Elementele care influențează atmosfera unei case sunt însă textilele – culorile, materialul și printurile lor sunt cele care fac dintr-o casă anostă una primitoare și relaxantă.

Pentru acest nou sezon, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți reîmprospătezi casa și să o faci mai primitoare.

1.  Alege materialele în funcție de sezon

 

Textilele sunt ușor de schimbat de la un sezon la altul și puțin costisitoare în comparație cu mobilierul. De exemplu, vara vom folosi textile ușoare, vaporoase, în culori deschise sau cu printuri inspirate din natură, iar în sezonul rece le vom înlocui cu materiale mai grele, catifelate, pufoase sau flaușate, în culori mai închise. Păturile și pernele decorative din catifea sau din imitație de blană, cuverturile de pat din materiale mai grele, covoarele pufoase și lenjeriile de pat flaușate îți vor transforma casa într-un loc cald și confortabil, în care abia aștepți să te retragi în sezonul rece.

 

2. Folosește mai multe straturi, pentru un plus de confort

 

Așa cum te îmbraci cu mai multe straturi de haine în sezonul rece – peste tricou sau cămașă adaugi un cardigan sau blazer și o geacă - și casa ta poate beneficia de plăcerea și confortul pe care îl aduc mai multe straturi de materiale. Îmbracă-ți ferestrele în perdele și draperii, suprapune mai multe pături peste canapea atunci când vrei să te întinzi și să bei un pahar cu lapte cald în fața televizorului și acoperă-ți patul cu o cuvertură sau o pătură moale. Vei obține o atmosferă mai ospitalieră, care te va îmbia la relaxare și somn, o atmosferă numai bună pentru zilele înnorate din sezonul rece. 

 

3. Folosește inteligent materiale cu printuri

Perna AGERTIDSEL si KUGLEASK
Pernă KUGLEASK Ø40 bej
2 buc. la 119 Lei
79,99 Lei /buc
Pernă AGERTIDSEL 45x45 bej
45 Lei/buc
89,99 Lei /buc
REDUCERE 49%

 

Multă lume evită textilele cu printuri, pentru că le consideră mai greu de asortat. Dacă respecți câteva reguli simple, vei reuși să integrezi cu brio printurile în camera pe care vrei să o decorezi. În funcție de cât de curajos ești și de stilul general al casei, poți folosi printuri mai îndrăznețe, care ies în evidență imediat, sau printuri discrete.

Totuși, dacă vrei ceva special e recomandat să ai măcar accente de printuri îndrăznețe, care să atragă privirea, iar restul textilelor să fie neutre. O altă idee este să folosește o combinație de printuri diferite, dar în aceleași nuanțe. Vei obține un efect de armonie și de continuitate a spațiului. Dacă ai o canapea într-o culoare banală, scoate-o în evidență cu niște perne decorative sau cu o pătură cu un model interesant.

 

4. Ai grijă la distanțe și mărimi

Dacă te-ai hotărât să combini imprimeuri diferite, ține cont de câteva aspecte. În primul rând, cu cât este mai mare distanța dintre piesele textile folosite în cameră, cu atât ai mai multe opțiuni de a te juca și poți folosi modele diferite, atâta vreme cât fac parte din aceeași paletă de culori.

De asemenea, piesele mari precum cuverturile de pat, lenjeria de pat sau draperiile – arată mai bine în culori neutre sau în imprimeuri discrete, în timp ce culorile puternice și modele excentrice merg mai bine cu piesele mici, precum perne decorative, pernele de scaun sau șervetele de masă.    

Descoperă mai mult

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Spiridușii de Crăciun își fac apariția în casa ta

Spiridușii de Crăciun își fac apariția în casa ta