Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Diferite poziții de dormit

Care este legătura dintre poziția în care dormi și personalitatea ta?

Muzica pe care o asculți, stilul vestimentar preferat, designul interior pe care îl alegi pentru locuința ta sau modul în care îi strângi mâna unui cunoscut, toate spun ceva despre personalitatea ta. Iar poziția pe care o alegi pentru dormit spune și ea ceva despre tine. 

Dacă preferințele vestimentare și cele muzicale sunt alegeri conștiente, se pare că poziția pentru dormit este o alegere inconștientă. De aceea, poziția pentru dormit va arăta cine ești tu cu adevărat. Cercetătorii au arătat că poziția pentru dormit este conectată cu diferite tipuri de personalitate. Care este poziția ta de dormit preferată și ce spune aceasta despre personalitatea ta? Află mai multe în articol.

Poziția fetusului

 

Poziția fetusului este cel mai des folosită și este preferată mai mult de către femei decât de bărbați. Dacă dormi în poziția fetusului poți părea dur, timid sau retras la prima vedere, dar atunci când cineva începe să te cunoască mai bine va afla că de fapt ai un suflet sensibil și ești o persoană foarte amabilă. 

Sfat: Dacă dormi în poziția fetusului și vrei să ai un somn sănătos, îți recomandăm să dormi cu o pernă între genunchi, astfel tensiunea de pe mușchi și spate va fi diminuată. 

Poziția soldatului

 

Dormi pe spate, având corpul într-o poziție dreaptă, cu mâinile întinse pe lângă corp, ca un soldat. Cei care dorm în această poziție sunt persoane liniștite, rezervate și au așteptări mari de la ei înșiși și de la ceilalți. 

Sfat: Cei care preferă poziția soldatului ar trebui să doarmă pe o suprafață care să le sprijine bine spatele, motiv pentru care salteaua este extrem de importantă. Alege o saltea cu fermitate ridicată sau una cu fermitate medie.

Poziția „în cădere liberă”

 


Atunci când dormi pe burtă, cu capul într-o parte și cu mâinile în jurul pernei, dormi într-o poziție de „cădere liberă”. Dacă ești printre cei care preferă să doarmă așa, ești foarte comunicativ, extrovertit, direct și sensibil. Nu îți place să fii criticat, să iei rapid decizii și nu îți plac situațiile extreme.

Sfat: Nu este recomandat să dormi pe burtă, deoarece tensiunea se va acumula pe gât. Dar dacă poți adormi doar în această poziție, ai putea încerca să pui o pernă sub burtă pentru a reduce tensiunea. Sau îți poți sprijini capul pe o pernă joasă.

Poziția „steaua de mare”

 

„Steaua de mare” doarme pe spate, cu ambele mâini în jurul pernei. Dacă faci și tu același lucru, ești întotdeauna gata să îi ajuți pe ceilalți, ești un bun ascultător și un prieten minunat. Nu îți place să fii în centrul atenției și ești o persoană introvertită. La fel ca cei care dorm în poziția soldatului, oamenii care dorm în poziția „stelei de mare” ar putea să sforăie și să doarmă prost.

Sfat: Vei avea un somn mai sănătos dacă îți vei pune o pernă sub genunchi, pentru a reduce presiunea asupra nervului sciatic.

Poziția ”celui care admiră cerul”

 

Cei care admiră cerul dorm pe spate, cu ambele mâini așezate sub cap sau sub pernă. Dacă ești un admirator al cerului înstelat, atunci ești o persoană optimistă, fără griji și treci fericit prin viață. Ai tendința să-ți pui prietenii în topul listei de priorități și faci tot ce poți pentru a-ți ajuta prietenii.

Indiferent de poziția pe care o preferi, alegerea saltelei și a pernei potrivite te vor ajuta să dormi mai bine. Poți afla mai multe despre cea mai sănătoasă poziție de dormit aici. Și poți citi mai multe despre cum să alegi salteaua perfectă aici

Surse:
http://www.webmd.com/sleep-disorders/features/what-your-sleeping-style-says-about-you
http://bettersleep.org/better-sleep/sleep-positions
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3112170.stm#sleep
http://elitedaily.com/life/pillow-talk-sleeping-position-says-personality/930580/

DESCOPERĂ INDICELE TĂU DE SOMN

Ești curios cât de bine dormi? Fă testul și află care este scorul tău.