Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
decoratiuni de paste

Cum să pregătești casa pentru Paște

Dată:

Categorie: Camera de zi, Grădină, Toate articolele

Paștele este una dintre acele sărbători pe care le petrecem acasă, alături de membrii apropiați ai familiei. Pentru mulți dintre noi, este una dintre puținele ocazii în care îi vedem pe cei apropiați strânși în jurul mesei, depănăm povești împreună cu ei, vorbim despre ce au mai făcut copii, unde vrem să mergem în vacanță, cum mai e la serviciu sau ce ne place și ce ne displace la campania electorală.

Dacă de Crăciun decorațiunile sunt multe și specifice, pentru Paște decorul poate fi mai puțin specific și, prin urmare, poate fi folosit chiar și după ce sărbătoarea s-a terminat.

Masa de Paște

Este locul central al acestei Sărbători, în jurul căreia se va aduna toată lumea pentru a ciocni ouă, pentru a gusta din pască sau cozonac și pentru a cinsti cu un pahar de vin. Toată lumea va aprecia o față de masă cu imprimeuri de petrecere, care îi va ajuta pe invitați să intre mai ușor în atmosferă, un coș de răchită în care Sunt depozitate ouăle colorate, câteva suporturi pentru ouă, farfurii pentru bunătăți și un ceainic elegant, pentru cei care vor să bea ceva sănătos.

Dacă vrei să amplifici atmosfera de primăvară, sezonul pe care îl asociem cu Paștele, așează pe masă și câteva decorațiuni primăvăratice: de exemplu, o colivie cu model cu păsări, care poate fi folosită pe post de candelă, sau suporturi colorate pentru lumânări.

Față de masă baloane

Fața de masă MARIGRAS  cu imprimeu cu baloane - ideală pentru orice petrecere. 

Lumina

Paștele este sărbătoarea luminii, care este adusă de la biserică pentru a binecuvânta întreaga casă. De aceea, suporturile pentru lumânări sau candelele nu trebuie să lipsească din casă de Paște. Poți folosi suporturi clasice sau felinare care adăpostesc foarte bine lumânările rotunde.

De asemenea, dacă ai o grădină și vrei ca masa de Paște să se prelungească până târziu, după apus, poți lumina spațiul exterior cu o instalație de lumini colorate. Mai multe lumini mici creează  o atmosferă mai plăcută decât o sursă mare de lumină.

Accente de primăvară

Pentru că asociem Paștele cu primăvara, cele mai apreciate decorațiuni de Paște sunt cele cu flori, fluturi, iepurași și puișori. Nu trebuie să dai banii pe lucruri specifice sărbătorii, pe care după trei zile le vei pune la păstrat în dulap, până anul următor. Poți să optezi în schimb pentru decorațiuni cu imprimeuri primăvăratice – perne decorative înflorate, găleți de depozitare cu flori sau lenjerii de pat cu fluturași. Vor aduce atmosfera de primăvară în casă și vor putea fi folosite oricând în decorul casei tale.

Lenjerie de pat cu fluturi

Lenjeria de pat SIGNE cu fluturi 

Dacă ai un perete liber pe care vrei să îl decorezi, încearcă sticker-ele din oglindă cu inimi, fluturi și flori. Vei obține un colț vesel și util în același timp.

Și nu uita că Paștele și, implicit, primăvara, înseamnă multe flori. Așadar, pune cât mai multe peste tot – pe masa de Paște, în vaze, ghivece, suspendate, în jardiniere etc.