Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Team building JYSK cariere

Distracție, gătit și bătăi cu făină la workshop-ul de gătit al echipei JYSK

Dată:

Categorie: Viața la JYSK, Toate articolele

Cuvinte cheie: JYSK Cariere, angajati JYSK, Team building JYSK

Să închei săptămâna cu o cină în oraș, la care să deguști niște preparate italienești delicioase, pregătite de bucătari pricepuți, în compania unor oameni cu simțul umorului care te fac să nu mai vrei să pleci acasă. Sună bine, nu? Așa au petrecut o seară de vineri 33 de colegi din JYSK, în cadrul master class-ului CulinaryOn.

Când am primit pe mail invitația de a lua parte la workshop-ul de gătit, reacțiile au fost diferite. Colegii mai pricepuți în bucătărie s-au bucurat că vor învăța rețete noi cu care să își surprindă apoi familia, după ce vor implementa acasă ceea ce au învățat. De cealaltă parte, cei care intră în bucătărie doar ca să bea un pahar de apă și pentru care o omletă care a ieșit bine e un real succes, s-au gândit că un astfel de master class i-ar putea ajută măcar să știe cum arată un sparanghel.   

JYSK team building

PE LOCURI, FIȚI GATA... GĂTIȚI!

A venit și ziua workshop-ului și iată-ne pe toți, pricepuți și nepricepuți în ale gătitului, fete și băieți, într-o seară de vineri, cu șorțurile de bucătărie pe noi. Urma să învățăm să gătim trei preparate: Sformatino cu ricotta, Pappardelle cu Ragu de rață și Lava cake de ciocolată. Și chiar trebuia ca ceea ce găteam să iasă bine, pentru că la final asta era cina noastră.  

După o scurtă pregătire în care am fost informați care sunt aspectele tehnice ale workshop-ului, am fost împărțiți în cinci echipe și ne-am îndreptat către stațiile de lucru. Cu ajutorul lui chef Liviu, am început să lucrăm pentru cele trei preparate. Ne-am organizat bine și am repartizat câte o sarcină fiecărui membru al echipei. Unii frământau aluatul pentru paste, alții amestecau pasta cu ricotta, alții ungeau foile de plăcintă și le așezau în forme, alții pregăteau ciocolata din care urmau să facă lava cake.

JYSK twam building

BĂTAIA CU FĂINĂ ȘI DANSUL PASTELOR

Concentrarea noastră nu a durat foarte mult. Mai exact, până când primul dintre noi, cel mai probabil colegul nostru Andi din Cluj, a aruncat cu primul pumn de făină în altcineva. Atât! Curând, făina zbura de colo-colo, iar mulți dintre noi nu se mai vedeau de atâta făină. Printre bătăile cu făină am reușit să ducem la capăt toți pașii pe care trebuia să îi urmăm pentru a face cele trei rețete. 

JYSK team building  

Cel mai apreciat moment, pe lângă bătaia cu făină, a fost pregătirea aluatului pentru pastele de casă din care urma să facem Pappardelle cu ragu de rață. Am reușit să unim fiecare morman de aluat frământat și să întindem coca într-o bucată uriașă de aproximativ 30 de metri. În timp ce din boxe se auzeau melodii pop italienești, am dansat în cerc și am reușit să purtăm bucata de cocă prin mașinile de întins aluatul, pentru a o face din ce în ce mai subțire.   

Ultimul pas în pregătirea cinei a fost pregătirea înghețatei pentru lava cake, un moment care a semănat pe de-o parte cu un show de magie, pe de alta cu un concert rock cu efecte speciale. 

La final am mâncat tot ce am gătit și, după mai bine de trei ore de muncă (a se citi distracție, dans și aruncat cu făină în cel mai apropiat coleg), fiecare dintre noi a primit o diplomă care îi atestă aptitudinile în arta culinară. Rând pe rând, fiecare coleg și-a luat diploma de la chef Liviu, în aplauzele colegilor.  

JYSK team building


Cum s-au simțit colegii la workshop puteți afla mai jos:    

CE SPUN COLEGII NOȘTRI

JYSK team building

Elena și Dana, după bătaia cu făină

Dana, Customer Service Manager: "A fost o experiență plăcută și o ocazie în care am putut socializa în afara biroului. Am râs și am lucrat în echipă. Nu sunt o persoana care să gătescă constant. Surprinzător a fost lava cake, nu credeam că este atât de usor de facut :)."  

JYSK team building

Florentina și Alex în timpul preparării pastei de casă. 

Alex, Country Manager:  "Am vrut să organizăm ceva distractiv pentru colegi și, când am primit propunerea de a participa la un curs de gătit, am spus că e o idee foarte bună. Mai ales după ce am fost asigurați că nu e un curs de gătit clasic, în care să înveți să faci rețele și atât, ci un eveniment în care colegii se vor distra cu adevărat. Nu a fost o simplă ieșire în oraș, la un restaurant, ci o experiență frumoasă pe care o vom ține minte."

Florentina, Contabil: “A fost... fun! Pentru mine gătitul este o relaxare, de aceea gătesc frecvent și întotdeauna găsesc o provocare în a învăța și testa rețete noi. De obicei nu fac prăjituri... Știi chestia cu zaharul, îngrășatul... Acum însă a fost o buna ocazie de a învăța să fac lava cake. E un dulce care se poate face ușor și, în același timp, te poate salva oricând vrei să faci pe cineva apropiat fericit. Sper să devină preferata mea”. 

Anca, Salary Assistant: “Cel mai mult mi-a plăcut atmosfera creată: ne-am relaxat, am râs, am cântat, am dansat, nu ne-a mai pasat că ne murdărim de făină :). Mai mult de atât, am învățat noi rețete mega simple și rapide (cel puțin așa au părut la workshop). Nu mă omor eu cu gătitul, însă e bine să ai un as în mânecă atunci când ai un musafir neprogramat. Pregătești o gustare rapidă ca cea cu ricotta și, gata, ești chef!”JYSK team building gatit 

Cristiana pregătind lava cake

Cristiana, Sales Coordinator: “A fost o experiență amuzantă. Mi-a plăcut atmosfera relaxată, deși unii colegi au exagerat cu bătaia cu făină. Am și învățat ceva – cum să fac lava cake, iar asta chiar mă bucură pentru că îmi plac dulciurile foarte mult. Aș mânca numai dulciuri tot timpul!”.  


Mădălina, Store Manager: “A fost o surpriză foarte frumoasă. E adevărat, nu am citit inainte nimic despre CulinaryOn și mă gândeam că va fi un curs de gătit, strict, foarte profi si impersonal. Dar de la început bucătarul șef, Liviu Rusu, ne-a făcut să ne relaxam si să ne pare o joacă tot ce am gătit. Alaturi de colegi am gătit pentru prima dată paste. Si a fost wow. Asta mi-a placut cel mai mult. Si bătaia cu făină :)). Se vede si in poze ca toti am fost ca niște copii singuri acasă. Si totul a pornit de la chef. Deci jos pălăria, super distracție. Per total a fost fun fun fun!”JYSK Romania Team building 

Silvia B. amestecând ciocolata pentru lava cake

Silvia B., Sales and Marketing Assistant: “În primul rând, am învățat niște rețete noi, cu care îmi pot impresiona musafirii la viitoare petreceri. Apoi, totul a fost amuzant, cu muzică, dans, bătaie cu făină, nu doar o simplă lecție de gătit. Atmosfera a fost relaxantă (poate și cu ajutorul barmanului, pentru cine nu era șofer) J. Interesant mi s-a părut și că aveau sortimentele de vinuri făcute special pentru ei. Și, bineînțeles, m-am bucurat că ne-am ales cu niște poze drăguțe”.  

Alexandra, District Manager: “A fost o experiență super faină. Am combinat gătitul, distracția și socializarea cu toți colegii de la office pentru cateva ore. A fost o idee foarte bună și unică și mă bucur că am participat. Desi nu gătesc foarte mult (mai spre deloc în ultimii 2 ani :) ) mi-a plăcut cum ne-am ajutat la blatul de lucru și chiar am reținut cum se face Lava Cake, sigur o să gătesc și acasă”. 


Marius, Heklpdesk: "Pentru mine, această experiență se poate reduce la două maxime: 1- De obicei folosesc vinul la gatit. Cateodata il adaug chiar si in mancare. (W.C. Fields) 2 - Animalul meu preferat este friptura.  (Fran Lebowitz)". 


Bataie cu faina

Silvia S. dă startul la aruncat cu făină.

Silvia S., HR Assistant:
  “După acest workshop mi-am dat seama că nu e important neapărat rezultatul, ci mai important este drumul până la el, alături de persoanele potrivite. Am gătit pe echipe, dar ne-am bucurat împreună de mâncare. Mi-a plăcut foarte mult modalitatea prin care cei de la CulinaryOn ne-au arătat partea frumoasă a bucatariei. Cireașa de pe tort a fost “lupta cu făină” de care ne-am bucurat din plin”.