Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Livrare gratuită pentru toate comenzile online! Indiferent de valoarea comenzii

VEZI OFERTELE

“HYGGE: Rețeta daneză a fericiri”, un ghid de lifestyle despre cum să fii mai fericit

Dată:

Categorie: Scandinavia, Toate articolele

Cuvinte cheie: hygge, hygge reteta daneza a fericirii

Lumina caldă și intimă a unei lumânări, o masă plină de prăjituri în jurul căreia stau strânși o mulțime de prieteni și discută lucruri mărunte, o ceașcă de cafea caldă pe care o ții strâns în mâini pentru a te încălzi… Sunt imagini care îți creează un sentiment de confort și îți aduc bună-dispoziție. Și sunt câteva dintre descrierile conceptului hygge, un concept specific danez care a devenit foarte popular în toată lumea începând de anul trecut. 

Hygge sfaturi

Perne, pături, biscuiți și băuturi calde sunt câteva dintre elementele specifice conceptului HYGGE. 
 

Într-un an plin de evenimente politice care par să destabilizeze ordinea mondială, hygge a venit o alternativă la agitația zilnică și la avalanșa de breaking news-uri. A devenit foarte popular în Marea Britanie, apoi în Statele Unite și mai apoi în celelalte țări occidentale. Din ce în ce mai multe poze cu hashtag-ul #hygge au apărut pe Instagram, iar Oxford Dictionary a inclus hygge în lista scurtă pentru cuvântul anului 2016. 

 

HYGGE: REȚETA DANEZĂ A FERICIRII

Cum și în România hygge devine un cuvânt din ce în ce mai popular, în această primăvară a apărut o carte care ne învață cum să aducem acest concept specific danez în casele și în viețile noastre. “Mica enciclopedie HYGGE – Rețeta daneză a fericirii”, publicată de editura Litera, este o incursiune în viața de zi cu zi a danezilor, unul dintre cele mai fericite popoare din lume. Citind această carte vei descoperi că lucrurile mici contează și că te pot face mai fericit, mai împăcat cu tine și cu lumea din jur. Autorul cărții, Meik Wiking, este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga și a petrecut mulți ani studiind lucurile care îi fac pe danezi fericiți.

Hygge reteta daneza a fericirii

Cartea este ușor de citit și conține ilustrații și grafice care explică foarte bine elementele care alcătuiesc conceptul hygge, de la cum și cât de des să aprinzi lumânări, până la ce corpuri de iluminat sunt preferate, ce obiecte ceramice sunt utile în casă, cum să te bucuri de natură și cum să aplici filozofia hygge în fiecare lună a anului. 

 

5 SFATURI PENTRU A APLICA REȚETA DANEZĂ A FERICIRII

Dacă încă nu ești convins, iată 5 sfaturi despre cum să aplici rețeta daneză a fericirii, prezentate în cartea lui Meik Wiking:

1. Aprinde lumânări seara, pentru că lumina vie a lor te va relaxa. Lumânările sunt considerate cel mai important element hygge.

2. Consumă mâncare care se gătește lent, pentru că aceasta îți hrănește și corpul, și sufeltul. În carte veio găsi câteva rețete de preparate delicioase specific daneze, precum boller i karry (perișoare daneze în sos curry), falcă de porc înăbușită în bere neagră, snobrod (pâinici răsucite) și skibberlabskovs (tocănița marinarului).

3. Petrece cât mai mult timp cu prietenii și familia. Relațiile sociale sunt un element important al hygge, pentru că apropierea de alți oameni și dragostea împărtășită îți cresc nivelul de fericire.

4. Folosește multe perne decorative și pături. Te ajută să te relaxezi și dau naștere unei atmosfere mai călduroase și mai intime.

5. Consumă băuturi fierbinți: ceaiul, ciocolata caldă, cafeaua sau vinul fiert iarna te vor ajuta să te simți mai bine întotdeauna.

Lumânări hygge


Hygge
înseamnă însă mai mult decât atât: înseamnă să te simți bine la tine acasă, să fii apropiat de natură, să îți petreci timpul făcând lucruri liniștitoare, nu lucruri care te suprasolicită precum uitatul în telefon. Mai multe poți afla însă în carte și te asigurăm că simpla lectură a cărții te va relaxa.  

Mai multe despre hygge poți citi și aici.  

Raluca Communications and PR Manager
Bejan Georgiana Cristina

Al treilea sfat este preferatul meu!

Radulescu Melania

3.Petrece cat mai mult timp cu prietenii si familia este un sfat de care toti avem nevoie in zilele acestea.

ELENA

Acest concept reaminteste ceea ce am uitat: sa petrecem timpul cu cei dragi, sa reinvatam sa fim fericiti, sa reiubim oamenii.

Camelia Boer

Petrece cât mai mult timp cu familia și prietenii.Asta poate cuprinde și consumul de alimente procesate lent.Poate aprindeți și câteva lumânări pentru ambient.Tolaniti pe perne, consumând un vin fiert cu scorțișoară,în fața unui semineu, in care arde focul.

Jugariu Aneta

Fericirea vine din noi,dar e greu sa strapungem scutul activat de minte...e posibil ca lumina si caldura lumanarilor aprinse sa- l topeasca ? Cand noi suntem atat de enigmatici,orice e posibil......

Isac Valeriu-Alexandru

Consumă băuturi fierbinți: ceaiul, ciocolata caldă, cafeaua sau vinul fiert iarna te vor ajuta să te simți mai bine întotdeauna.

ioana

Cel mai important e sa comunici ,sa petreci cat mai mult timp ci familia si prietenii

iustinia DODE

3 - petrece cât mai mult timp cu prietenii și familia

Giurgea mihaela

Sfatul nr. 3 petrece cat Mai mult timp cu familia si prietenii!

iuliana

O ciocolata calda bauta la lumina lumanarilor......multe perne decorative si o patura vesela...

lorin

Aceasta forma de socializare care e reteta fericirii daneze a existat la greu pe vremea hulitului comunism in Republica Socialistă Romania.Se juca REMY la greu in toate apartamentele,table,chiar șeptica ,Trombon,se mancau seminte ,se bea un vin acrisor de casa și tinerii familisti ,mai de după si copiii acestora.Lumea era superfericită.Nu e nicio reteta daneza-micii la iarba verde,sau tartinele cu pateu de la ceaiuri erau magnifice.

Anda Ene

Petrece timp cu familia si prietenii mi se pare ca rezuma intreg conceptul. Poti savura impreuna o mancare delicioasa sau bea un ceai intr o seara de iarna friguroasa. Cu familia poti alege perne nostime sau o patura doar pentru ca vine primavara sau poti petrece la lumina lumanarilor timp cu persoana iubita

Gabriel Petrescu

Aprinde lumânări seara, pentru că lumina vie a lor te va relaxa.

Andreea Maria Jugarean

Consider ca regula nr 2 este cea mai importanta pentru ca esti ceea ce mananci, in rest totul se poate adapta. Daca pana la 50 de exemplu de ani nu ai stiut cum sa te simti bine in propria casa si sa iti faci mediul mai relaxant, poti descoperi pernele, lumanarile, etc., Dar daca pana la 50 de ani ai mancat pe fuga, recuperezi mai greu :)

Voda Anamaria

Pentru crearea unei atmosfere hygge folosesc cel mai des lumânările. Imi place să decorez fiecare coltisor al casei, să aprind lumânări la cină sau când vreau pur și simplu să mă relaxez. De asemenea o cină servită cu prietenii este un motiv de bucurie și ne place să pregătim mâncarea pe care o servim alături de un pahar de vin.

Grigorianu Elena

Fara sa fi stiut de acest nou concept definit prin hygge, constat, cu surprindere si cu placere ca eu aplicam deja cate deva din cele mentionate ca facand parte din demersul initial al capatarii confortului psihic.Desi sunt singura mai tot timpul, am cautat si reusit, treptat, cu mici detalii, obiecte, gesturi, sa-mi regasesc o liniste, o relaxare pe care altadata nu credeam ca le-as putea simti, coplesita fiind de stresul cotidian...spre exemplul, tinutul strans intre palme al unei cesti de ceai cald e superlinistitor...

Popa Constantin

Sfatul numărul 5 îmi convine: băuturi calde spre fierbinți sunt bune chiar și vara!

constantin mimi

3. Petrece cât mai mult timp cu prietenii și familia. Relațiile sociale sunt un element important al hygge, pentru că apropierea de alți oameni și dragostea împărtășită îți cresc nivelul de fericire.

Comentarii