Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Femeie dormind pe o parte

Cum să-ți schimbi poziția în care dormi dacă vrei să te odihnești mai bine

Există o mulțime de sfaturi atunci când vine vorba de poziția pe care este bine să o ai în timpul somnului. Unii cred că este mai bine să dormi pe o parte decât pe spate. Alții susțin contrariul. Puțini recomandă dormitul pe burtă. Cu toate acestea, dacă nu ai probleme fizice legate de somn și partenerul tău nu este deranjat de sforăit, nu există niciun motiv să te forțezi să-ți schimbi poziția în care obișnuiești să dormi. 

Dacă, pe de altă parte, dacă te dor mușchii gâtului sau partenerul tău nu poate să se bucure de un somn odihnitor din cauza sforăitului tău, există lucruri pe care le poți face pentru a-ți schimba poziția somnului și, sperăm, că te va ajuta să rezolvi problema.

Cele mai bune sfaturi pentru a-ți schimba poziția în care dormi

Pentru început, ar trebui să încerci să adormi în poziția de somn preferată. Ce se întâmplă în timpul somnului poate fi dificil de controlat, dar există câteva trucuri pe care le poți folosi:

Ce să faci dacă vrei să dormi pe o parte:

 1. Pune un obiect fizic mic în spatele și în partea din față a corpului tău care să te împiedice să dormi pe spate sau pe burtă. Unii oameni recomandă o minge de tenis, dar poate fi orice obiect care este incomod și care poate fi îndepărtat cu ușurință.
 2. Asigură-te că ai perna potrivită pentru a dormi pe o parte. Ar trebui să aibă o grosime medie spre mare pentru a umple golul dintre cap și umeri și pentru a menține gâtul și coloana vertebrală în linie dreaptă.
 3. Asigură-te că ai salteaua potrivită pentru a dormi pe o parte. Ar trebui să fie suficient de moale pentru ca umerii și șoldurile să se afunde și să-i permită coloanei vertebrale să rămână în linie dreaptă.
 4. Creează-ți condiții confortabile ca să dormi pe o parte. Ia-ți o pernă și dormi cu ea între genunchi, îți va reduce presiunea de pe șolduri și spate.
 5. Aranjează pernele în jurul corpului pentru a crea o barieră care să facă să-ți fie mai dificil să te întorci pe spate sau pe stomac.

Ce să faci dacă vrei să dormi pe spate:

 1. Pune un obiect fizic mic în partea din față a corpului tău care să te împiedice să dormi pe burtă. Unii oameni recomandă o minge de tenis, dar poate fi orice, dar poate fi orice obiect care este incomod și care poate fi îndepărtat cu ușurință.
 2. Asigură-te că ai perna potrivită pentru a dormi pe spate. Ar trebui să aibă o înălțime joasă pentru a-ți menține gâtul și coloana vertebrală în linie dreaptă.
 3. Asigură-te că ai salteaua potrivită pentru a dormi pe spate. Ar trebui să aibă o fermitate medie spre tare pentru a-ți susține partea inferioară a spatelui și a gâtului și pentru a împiedica umerii și șoldurile să se scufunde în saltea.
 4. Achiziționează o pernă suplimentară pe care să o plasezi sub genunchi care să reducă presiunea asupra coloanei vertebrale și care să o mențină aliniată.
 5. Aranjează pernele în jurul corpului pentru a crea o barieră care să facă să-ți fie mai dificil să te întorci pe spate sau pe stomac.
 6. Menține-ți ridicată partea superioară a corpului, poți alege să ridici partea de sus a patului reglabil, dacă ai unul, sau să plasezi perne sub spate, gât și cap.
 7. Folosește o mască pentru somn. Atunci când ai parte de prea multă lumină în dormitor, o mască de somn te poate ajuta să creezi întuneric.

Ai grijă să nu îți afectezi calitatea somnului în timp, utilizând oricare dintre aceste metode. Nu vrei să te trezești epuizat dimineața, după o noapte de somn întrerupt.

Dacă ai probleme cu somnul pentru o perioadă mai lungă de timp, este important să consulți un medic pentru a găsi o soluție. Doar un medic poate pune un diagnostic și poate trata afecțiunile medicale. Îți recomandăm să consulți întotdeauna medicul înainte de a face orice modificare în special dacă ești gravidă sau ai probleme de sănătate.


Citește mai mult despre legătura dintre poziția în care dormi și personalitatea ta. 

Să-ți schimbi poziția în care dormi nu este ușor

Poate dura mai mult timp până când reușești să-ți schimbi un obicei vechi cu unul nou și de asemenea, trebuie să fii pregătit pentru faptul că este dificil să-ți controlezi mișcările în timpul somnului. Cu toții ne schimbăm poziția de dormit pe parcursul unei nopți – unii spun că de până la 40 de ori în fiecare noapte, așa că chiar dacă adormi într-o poziție, probabil te vei trezi în alta.

Trebuie să te lași ghidat de felul în care te simți atunci când te trezești. Durerea de gât a dispărut sau s-a diminuat? Partenerul tău a dormit bine? Te trezești și te simți odihnit? Acestea sunt semne că ai reușit să-ți schimbi poziția somnului și să-ți îmbunătățești somnul.

Descoperă mai mult

10 metode de a adormi mai ușor

10 metode de a adormi mai ușor

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Ghidul complet

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Ghidul complet

Noutăți: RINGSTIND, plapuma cu husă catifelată din fibre de bambus

Noutăți: RINGSTIND, plapuma cu husă catifelată din fibre de bambus

Cum să alegi salteaua corectă dacă ai dureri de spate

Cum să alegi salteaua corectă dacă ai dureri de spate