Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Set de grădină amenajată pe terasă în ploaie

Planifică amenajarea grădinii sau a terasei în zilele ploioase

Zilele însorite de care ne bucurăm deja ne fac fericiți si ne ofera bună dispoziție. Însă bucuria noastră poate fi umbrită în unele zile de norii de ploaie. Este adevărat că ploile de primăvară nu sunt la fel ca cele de toamnă sau de iarnă, pentru că sunt mai degrabă liniștite și melodioase. În plus, poți face activități plăcute chiar și atunci când plouă ușor afară. Planificarea unei grădini sau a unei terase pentru momente de relaxare după o zi grea de muncă sau un weekend cald va fi cu siguranță o activitate excelentă pentru toată lumea.

Dacă există un aspect la terasa ta care te deranjează, acum este momentul să identifici problema și să găsești o soluție pentru reamenajarea și redecorarea ei.

Puțin spațiu la dispoziție

Dacă ai probleme să te deplasezi pe terasă, ai putea să reorganizezi piesele de mobilier de grădină în spațiul disponibil. Așa cum se întâmplă și în interiorul casei, ar trebui să te îndrepți cu ușurință către setul de luat masa din grădină sau către zona în care ai grătarul - fără să fie nevoie să faci un mic ocol în jurul șezlongului.

Poți întâlni și cazul în care mobilierul de grădină pe care îl ai acum este prea mare pentru spațiul disponibil. Poți avea în vedere că un set de bistro de grădină format din două scaune și masă sau câteva piese de mobilier de grădină pliabile ar fi o alegere mai bună.

Garden bistro set on a sunny patio or balcony

 

Dacă grădina ta pare înghesuită sau dezordonată, poate este din cauză că nu ai la dispoziție suficient spațiu de depozitare. Pune jucăriile copiilor și toate obiectele mici împrăștiate pe terasă într-o cutie de depozitare.

 

Locuri suficiente pentru toată lumea

Ai locuri suficiente pentru serile în care ai invitați? Dacă terasa ta nu are locuri suficiente pentru tine, familia ta și oaspeții tăi, adaugă câteva scaune suplimentare sau poate o bancă

 

Dacă îți faci griji cu privire la impactul umezelii asupra mobilierului tău de grădină, citește ghidul nostru despre cum să întreții mobilierul de grădină din lemn. Poate că este timpul să-l schimbi cu un set de grădină rezistent la umezeală și intemperii, cum ar fi ratanul sau lemnul masiv tratat special care nu are nevoie de multă întreținere.  

Garden dinging set with table in artwood and chairs in rattan on a patio

 

Dacă dorești să atragi atenția către o piesă de mobilier sau un accesoriu din grădina ta, ia considerare să adaugi niște scaune colorate de grădină sau o umbrelă.

 

Adaugă puțin hygge pe terasă

Terasa e un mediu relaxant și confortabil pentru tine? Pentru unii oameni, să adauge puțină atmosferă hygge pe terasă poate fi o provocare. Cu toate acestea, accesoriile de grădină te vor ajuta să te bucuri de o terasă potrivită pentru serile de vară în care vrei să te eliberezi de stresul cotidian. Pernele decorative, felinarele, plantele verzi, instalațiile de lumini și alte decorațiuni funcționează de minune dacă îți dorești o senzație de confort pe terasă sau pe balcon. 

În zilele ploioase, asigură-te că jardinierele cu plante și flori se află în aer liber, astfel încât să se poată bucura de ploaie. Apa de ploaie este o opțiune bună pentru udarea florilor și a plantelor.

Citește și cum să folosești jardinierele și ghivecele de flori pe terasă

Three garden planters on a patio

 

Și pentru că soarele nu strălucește în toate zilele de vară, te poți ocupa și de colțurile grădinii care au nevoie de iluminat seara și de atenție suplimentară pentru un decor plăcut. Adăugă câteva lămpi solare, felinare sau instalații de iluminat în acele zone întunecate, către care vrei să atragi atenția. 

Battery lamps on a patio and beide a lounge chair

 


Ce faci în zilele ploioase de vară ca să îți înfrumusețezi spațiul exterior de relaxare? Scrie-ne cele mai bune sfaturi în comentarii.

 

Descoperă mai mult

Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta