Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Amenajarea balconului: idei pentru o vară hygge în aer liber

Dată:

Categorie: Grădină, Toate articolele

Când temperaturile trec de 30 de grade și locuința ta devine sufocantă, visezi probabil la o limonadă pe o terasă umbrită sau la un cocktail pe plajă, în timp ce te răcorește briza mării.  Dacă în perioada rece balconul e doar locul unde depozitezi lucruri sau unde îți usuci hainele, vara balconul poate deveni o oază de relaxare, confort și verdeață, un loc unde poți petrece momentele libere, fără a pleca de acasă și fără a cheltui bani în oraș sau la mare.


amenajare balcon

DETALIILE TRNSFORMĂ UN BALCON ÎN COLȚ DE RELAXARE

Deși e asociat mai mult cu perioada rece și cu interiorul, hygge  este un concept care poate fi aplicat și pentru spațiile exterioare. Atmosfera hygge înseamnă un loc calm, prietenos și primitor, un loc în care să te simți protejat și relaxat. Un balcon va avea o atmosferă hygge dacă alegi mobilierul și accesoriile potrivite. Probabil că două scaune și o măsuță de plastic nu îți vor face balconul prea atrăgător, ceea ce înseamnă că nici nu vei petrece prea mult timp pe balcon și vei alege în continuare canapeaua din sufragerie în serile de vară. Dar, dacă tot ai un spațiu în plus, de ce să nu îl transformi într-o sufragerie de vară, unde să te poți bucura de răcoarea serilor de vară?    

Scaune UBBERUP

Un mobilier ideal pentru balcon este cel de dimensiuni mici, ușor de mutat atunci când ai nevoie, precum scaunele UBBERUP în diverse culori și măsuța de colț UHRE. 

SPAȚIUL EXTERIOR – UN LOC PENTRU IDEI ȘI CREATIVITATE

În afara casei, hygge presupune apropierea de natură. În aer liber ești mai relaxat, mai puțin stresat, mai contemplativ și reflectiv. De aceea, dacă trebuie să analizezi o problemă din viața ta sau să iei o decizie, e mult mai ușor să o faci afară, în aer liber, decât în casă, într-un spațiu închis și înghesuit, înconjurat de electronice. Același lucru este valabil dacă trebuie să faci ceva creativ. Prietenii mei care au joburi creative, care scriu pentru diverse reviste sau lucrează în agenții de creație, preferă de multe ori să lucreze de la  terasă sau dintr-un parc, pentru că acolo le vin mai ușor ideile.


Balcon scaune Elverum

Balcon amenajat în stil modern, cu două scaune ELVERUM din oțel și poliratan împletit manual, cu pernă de scaun inclusă, și măsuță OLDHUSE cu cadru din oțel și blat de granit.   

MOBILIER DE DIMENSIUNI MICI

Dacă locuiești într-un apartament de bloc în oraș, probabil balconul este singurul spațiu exterior pe care îl ai. Și pe lângă faptul că este singurul spațiu outdoor, mai este și mic, cum sunt majoritatea balcoanelor.  Chiar dacă nu are dimensiuni generoase însă, îl poți mobila în așa fel încât să fie confortabil și primitor.

Cel mai potrivit mobilier pentru un balcon mic este un set de bistro format din masă îngustă și două scaune, precum setul VESTLI, care este și pliabil, ceea ce îți permite să faci ușor loc pe balcon atunci când vrei să îți usuci hainele sau când nu folosești setul.

O altă variantă ar fi mobilierul pentru terasă, care îți va permite să alegi piesele de mobilier în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de necesitățile tale (dacă obișnuiești să ai mulți invitați sau dacă rezervi balconul doar pentru seri romantice în doi).  


set VARMING

Set de bistro format din masă ORTEN și scaune VARMING cu cadru din lemn masiv și șezut turnat, confortabile și cu un stil scandinav. Pentru o atmosferă mai primitoare, setul a fost așezat pe un covoraș, iar scaunele au fost decorate cu perna deco HVITMURE și pătura croșetată KRYPMURE. 

TEXTURI ȘI IMPRIMEURI VARIATE

Mobilierul este doar baza unui loc confortabil. Indiferent cât de atrăgător sau rezistent este, un mobilier va fi confortabil și primitor dacă este accesorizat cu perne deco, pături și perne de scaun. Cum vara este un anotimp al veseliei, în care toată natura prinde viață și culoare, și spațiul tău exterior se poate transforma din ceva tern în ceva vesel și colorat. Amestecă textile cu texturi și imprimeuri diferite, de la imprimeuri grafice și florale, până la printuri cu animale sau fructe.

LUMINIȚE DE POVESTE

Vara aceasta am fost la o mulțime de festivaluri în aer liber în care atmosfera era veselă și boemă. Toate aveau printre decorațiuni ghirlande cu luminițe, lămpi pentru exterior și felinare. Asta pentru că serile de vară sunt mai plăcute și mai romantice atunci când ai în jurul tău multe luminițe care să îndulcească atmosfera. Așadar, înlocuiește lumânările – care pot fi stinse de vânt sau pot fi dărâmate – cu felinare și ghirlande de luminițe, și vei obține un balcon de vis.

Lumini balcon

Pentru iluminarea balconului într-un mod mai plăcut și mai creativ, alege felinare, instalații de lumini sau ghirlande luminoase

BALCONUL GRĂDINĂ

O grădină va fi întotdeauna mai plăcută vara decât un balcon de beton. Dar și un balcon de beton poate fi transformat în grădină, cu ingredientele potrivite. Folosește spațiul rămas liber de pe balcon pentru ghivece de flori, agață jardiniere pe balustradă sau pune ghivece suspendate pe peretele balconului și te vei înconjura de plante naturale care îți dau senzația unei grădini de vară. Plantele mai au un avantaj, mai ales în blocurile care sunt foarte aproape de alte clădiri: îți oferă mai multă intimitate și nu îi lasă pe vecini să arunce priviri indiscrete la tine în balcon. 

Set terasa LARVIK

Balcon de dimensiuni mici, amenajat cu două scaune LARVIK, masă LARVIK pentru terasă, ghivece suspendate RUGDE, ghiveci pentru agățat MARK și ghiveci de podea SVARTBAK din ratan.