Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
bagaj camping festival

Camping la festivalurile verii: ce să pui în bagaj?

Festivalurile muzicale sunt una dintre cele mai inedite și plăcute distracții ale verii. Ce poate fi mai plăcut decât să fii alături de prietenii tăi timp de câteva zile, să asculți trupele preferate, să dansezi până noaptea târziu și să te bucuri de vară în aer liber? Fie că mergi la un festival în țară - și sunt destule opțiuni pentru asta, indiferent ce muzică asculți – fie că pleci la unul în afară, cum ar fi Sziget sau Exit Festival, dacă vrei să te simți bine pe tot parcursul șederii tale trebuie să ai în bagaj niște produse absolut necesare.

Infografic - Camping festival packing list

Infografic produse camping festival

Niciun festival fără stat la cort

Dacă ai opțiunea, faci cea mai bună alegere să mergi cu cortul la festival. Vei cunoaște o mulțime de oameni ca tine, cu care merită să socializezi, nu vei rata niciun concert, fie că e la ora prânzului sau la 5 dimineața, și nu vei pierde timpul pe drumuri, alergând de la cazare până în zona festivalului. Experiența unui festival de vară e completă mai ales dacă alegi să mergi cu cortul, așadar, pregătește-ți bagajele!

Un cort bun pentru camping la festival este cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în vedere. Vremea e imprevizibilă, poate fi caniculă dimineața și ploaie torențială noaptea, de aceea alege un cort de calitate, care să te protejeze de toate capriciile vremii.

Alegerea cortului

E important să știi de la început câți oameni vor dormi cu tine în cort și cât de aproape sau departe vreți să stați unul de celălalt. Chiar dacă împarți cortul cu un singur prieten, s-ar putea să preferi să nu stai foarte înghesuit sau chiar să vrei unul cu încăperi separate, care îți va oferi și intimitate. Dacă ți se pare că e cozy și confortabil să dormi aproape de cineva, poți alege un cort de dimensiuni mici. Cel mai importat e să știi din start ce nevoi și ce preferințe ai.

Ar fi bine să ai la tine și niște cuie de cort în plus, în cazul în care cele pe care le-ai folosit se blochează în pământ sau se strică. 

Dormi bine cu un sac de dormit

Atunci când ești la un festival, ultimul lucru la care te gândești este somnul. Dacă ai putea, probabil nu ai dormi deloc, pentru că mai  multe ore dormite înseamnă mai puține ore de distracție. Totuși, ai nevoie de un somn bun dacă vrei să ai energie ca să dansezi până dimineață. Alege un sac de dormit confortabil, care să țină bine de cald, sau o saltea gonflabilă care te va face să te simți ca în patul tău de acasă. Pentru că nu vei dormi prea mult în zilele de festival, e important să dormi cât mai bine.

Alegerea sacului de dormit

Întotdeauna gândește-te la cum va fi vremea atunci când alegi sacul de dormit. Gradul de izolare termică a sacului de dormit trebuie să fie cu atât mai mare, cu cât nopțile sunt mai răcoroase. De exemplu, nu încerca să mergi cu cortul la Gărâna cu un sac de dormit care nu e călduros. Vei îngheța noaptea chiar dacă pui pe tine toate hainele din bagaj. Alege în schimb un sac de dormit foarte călduros. Dacă alegi să mergi la Folk you! sau un alt festival pe malul mării, poți lua un sac mai puțin călduros. Nu uita însă că, chiar dacă e vară, în afara orașelor e de obicei mai frig noaptea, așadar mai bine ai la tine un sac de dormit călduros.

O vacanță de neuitat cu produse pentru camping

Atunci când mergi cu prietenii la festival, nu te duci doar ca să asculți muzică. De multe ori, petrecerile de la tine de la cort pot fi mai memorabile decât concertul headliner-ului, mai ales dacă vreunul dintre prietenii tăi știe să cânte la chitară. Sau dacă luați cu voi câteva board games. De aceea îți recomandăm să îți faci o zonă de distracție în jurul cortului, în care să îți placă să stai cu prietenii.

Protejează-te de soarele puternic cu umbrele sau pavilioane. Astfel, dacă plouă sau dacă e soarele prea puternic, nu trebuie să te retragi în cort, pentru că vei fi totuși protejat. Umbrela de soare e unul dintre lucrurile care nu trebuie să îți lipsească din bagaj.

Indispensabile sunt și niște scaune de camping. Da, e hippie să stai pe pământ, te simți liber și fericit, dar parcă e mai confortabil să ai un scaun de camping pe care să te odihnești din când în când.  În plus, anumite scaune au suport pentru băuturi, lucru foarte util în cadrul unui festival. Iar dacă vrei să te simți liber și fericit, ia-ți și un hamac

Festivaluri in aer liber

Distracție în campingul de la festival

În cadrul unui festival, orice nebunie copilărească e permisă.  Bate-te cu pistoale cu apă, joacă-te cu mingea sau fă baie într-o piscină gonflabilă. La un festival, poți să te distrezi ca un copil și nu te va critica nimeni. Pe lângă faptul că te vei distra, cu siguranță vei atrage alți participanți la festival, interesanți și haioși, vei lega prietenii și vei da naștere unor amintiri care vor dura toată viața.

Produse de îngrijire personală

E destul de greu să ai grijă de igiena personală când ești cu cortul. De aceea, trebuie să ai la tine produsele potrivite și să fii prevăzător. Ia-ți creme de soare cu protecție ridicată, cremă de protecție împotriva țânțarilor, medicamente, plasturi în cazul în care te lovești și toate celelalte produse de îngrijire de care pe care le folosești acasă. Și ca să fie cât mai organizate, pune-le pe toate într-o geantă pentru cosmetice.

Nu uita de prosop

Probabil că nu o să faci duș așa des ca acasă sau, cel puțin, nu așa de confortabil ca acasă. Totuși, ia cu tine un prosop de baie în bagaj. Chiar dacă dușul nu e la fel de confortabil ca acasă, măcar prosopul să îți aducă puțin confort.

Alege un prosop de dimensiuni potrivite, care să nu ocupe prea mult loc în bagaj. Dacă produsele de camping pe care le ai cu tine au o anumită culoare, poți alege ceva asortat, pentru că opțiuni sunt destule.

Alte lucruri de pus în bagajul de festival

În afara produselor pentru camping, dacă vrei să te simți bine vara la un festival, nu uita să pui în bagaj următoarele lucruri:

  • Ochelai de soare și pălărie. Cu ele eviți arsurile și insolația.
  • Pantofi potriviți, sandale sau cizme de cauciuc. Când e soare și ești în zona de camping, alege sandale. Dacă plouă, ia-ți neapărat cizme de cauciuc, zonele de festival vor fi pline de noroi și e bine să fii protejat. Iar dacă nu plouă și ești în mulțime, în fața scenei, la un concert, ia-ți niște pantofi care să te protejeze dacă cineva te calcă din greșeală, în înghesuială.
  • O geantă sau un rucsac de dimensiuni mici, în care să ții lucrurile pe care vrei să le ai în permanență cu tine.  

Fă-ți bagajul și bucură-te de muzică! Tu la ce festival mergi vara asta?

Foto: Shutterstock, JYSK

Descoperă mai mult

Trambuline: 7 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra una

Trambuline: 7 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra una

Cum să-ți închiriezi apartamentul în perioada vacanței

Cum să-ți închiriezi apartamentul în perioada vacanței

3 tipuri de oameni care merg la festivaluri

3 tipuri de oameni care merg la festivaluri

Călătorești sau stai acasă? Sfaturi pentru o vacanță perfectă

Călătorești sau stai acasă? Sfaturi pentru o vacanță perfectă