Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Femeie care închiriază o cameră, cu cheie în mană

Cum să-ți închiriezi apartamentul în perioada vacanței

Vara este timpul călătoriilor. În țări îndepărtate și exotice sau în orașe mai apropiate de cel în care locuiești. Oriunde alegi să mergi, vei avea nevoie de găzduire pe toată perioada vacanței. Pe lângă varianta unui hotel, în ultimii ani a devenit tot mai populară varianta cazării într-un apartament sau a unei camere din apartament puse la dispoziție turiștilor de către localnicii din orașul sau localitatea pe care o vizitezi. 

Te-ai gândit că ai putea fi chiar tu gazda celor care vor să își petreacă întreaga vacanță sau doar câteva zile în orașul sau localitatea în care locuiești? Poate că te-ai hotărât să îți închiriezi una dintre camerele disponibile în casă sau întregul apartament pe una dintre platformele care fac legătura între turiști și proprietarii apartamentelor. Atunci este timpul să înveți cum îți poți face apartamentul mai atrăgătător și cum îi vei face pe aceștia să se simtă excelent pe toată perioada vacanței. 

Inspiră-te din ideile noastre care te vor ajuta să îți decorezi locuința astfel încât turiștii să aibă tot confortul necesar și să plece cu amintiri plăcute din vacanța petrecută în camera sau în apartamentul tău. Până la urmă, le vor povesti și prietenilor unde au stat, nu? 

Cum să închiriezi o cameră sau un apartament de vacanță

1. Fă curat în apartament și scapă de dezordine 

Nimic nu le displace mai mult turiștilor în vacanță decât să găsescă o casă dezordonată, care să nu le inspire încredere. Înainte să faci fotografiile pe care le vei pune pe platforme sau să îi întâmpini pe cei care au rezervat apartamentul, șterge praful și folosește aspiratorul. Asigură-te că turiștii vor avea suficient spațiu de depozitare pentru bagaje și că nu ai uitat niciun lucru personal în casă. 

Citește mai multe sfaturi despre cum să îți cureți mai ușor casa.

2. Creează un spațiu care să îți dea sentimentul de vacanță

Înfrumusețează pereții vopsiți în alb monoton cu obiecte decorative, postere sau tablouri cu rame moderne sau elegante. 

 

Dacă nu ai un apartament foarte spațios, poți folosi câteva oglinzi ca să îl faci să pară mai mare. Oglinzile pot fi funcționale, dar au în același timp și un aspect decorativ. 

 

 

3. Iluminatul potrivit va pune în valoare apartamentul

Corpurile de iluminat sunt ideale pentru a scoate în evidență diferite zone de interes din dormitor sau din sufragerie. Dar unde ai trebui să le așezi și de câte ai nevoie? 

Lămpile suspendate pot să dea umbre pe tavan sau pe podea, dar vor crea o atmosferă caldă și intimă. În cazul asta, te poți limita la o singură lampă suspendată și poți adăuga lămpi mai mici pe masă, pe perete sau pe podea în toate colțurile pe care vrei să le evidențiezi sau în care vrei să creezi câteva spații pentru relaxare. 

Este bine să te concentrezi pe zonele în care iluminatul este necesar (lângă pat, pe masa din sufragerie, etc.), însă poți să adaugi mai multă lumină ambientală dacă vrei să obții o atmosferă mai ”hygge”. Lămpile cele mai potrivite pentru crearea unei atmosfere intime sunt cele care funcționează cu baterii, pentru că le poți așeza oriunde vrei fără să ai nevoie de o priză în apropiere. 

 

4. Depozitarea în apartamentul pe care îl închiriezi

Atunci când vizitezi alte orașe, ai nevoie de bagaje în care să îți aduci obiectele necesare pe toată perioada vacanței și haine pentru toate situațiile: vreme caldă, ploaie neașteptată sau vânt puternic. În apartamentul pe care îl închiriezi nu ai nevoie de foarte multe spații de depozitare, ca atunci când ai locui permanent aici, însă un dulap cu o bară de haine și câteva rafturi sunt suficiente. Dacă nu ai o cameră foarte mare, chiar și un cuier cu raft pentru pantofi este potrivit. 

 

În plus, o noptieră sau o măsuță de cafea sunt întotdeauna de ajutor pentru hărțile turistice ale orașului, biletele de avion sau pliantele de la muzee.  

 

Piesele de mobilier multifuncționale sunt foarte practice pentru o cameră sau un apartament pe care îl închiriezi în perioada vacanțelor. Pentru că o piesă poate fi folosită în mai multe moduri. De exemplu, acest taburet poate fi folosit și ca o noptieră. 

 
Dacă vrei ca turiștii pe care îi cazezi să aibă un somn odihnitor după ce au strabătut orașul toată ziua, ia în considerare și o saltea superioară sau un topper. Și adaugă puțin stil mesei din bucătărie cu o față de masă sau o mușama.  

La final, fă câteva fotografii care să scoată în evidență zonele interesante ale apartamentului și ale împrejurimilor și fii gata să primești turiștii! 

Mai ai și alte idei pentru decorarea unei camere pe care vrei să o închiriezi? 

Descoperă mai mult

Trambuline: 7 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra una

Trambuline: 7 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra una

3 tipuri de oameni care merg la festivaluri

3 tipuri de oameni care merg la festivaluri

Călătorești sau stai acasă? Sfaturi pentru o vacanță perfectă

Călătorești sau stai acasă? Sfaturi pentru o vacanță perfectă

9 Idei de activități în aer liber pentru copilul tău

9 Idei de activități în aer liber pentru copilul tău