Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Sufragerie cu canapea gri, măsuță de cafea, fotoliu și un covor pufos pe podea

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Covoarele sunt accesorii practice pentru aproape toate încăperile din casa ta. În acest ghid te vom ajuta să alegi covorul potrivit pentru dormitor sau camera copiilor, sufragerie, living, bucătărie, bucătărie și hol.

Covoare pentru camera copiilor și dormitor
 

Momentul în care îți părăsești patul cald poate fi puțin mai ușor atunci când ai un covor confortabil care îți întâmpină picioarele. Așează covoare dreptunghiulare pe fiecare parte și la capătul patului sau alege un covor care să acopere o mare parte din podeaua de sub pat – suficient de mare pentru a-ți pune picioarele pe el. Un covor din lână sau un covor cu fire medii sau lungi poate adăuga un plus de căldură și confort, mai ales în diminețile reci. 

Sfat: Ține covoarele la locul lor cu o bandă antiderapantă, astfel încât să previi riscul de alunecare, împiedicare sau cădere.

Covoare pentru zona de dining

În zona de dining, un covor mare așezat sub masă poate fi atât practic, cât și confortabil. Podeaua ta va beneficia de pe urma lui, deoarece covorul o va proteja de uzura cauzată de trasul și împinsul scaunelor.

Asigură-te că covorul este suficient de mare pentru a putea trage scaunele fără a fi deranjat de margini și alege un covor cu fire scurte sau medii, care este mai ușor de curățat și care nu adună firimituri.
 

Un covor sub masă poate ajuta la estetica camerei și poate să aibă, de asemenea, un efect pozitiv asupra acusticii. Și nu în ultimul rând, este mai confortabil să-ți așezi picioarele pe un covor pufos decât pe o podea goală.

Zonă de dining cu masă rotundă, scaune, bufet, dulap și covor rotund

Dacă ai mai degrabă o masă rotundă, decât una pătrată sau dreptunghiulară, alegerea unui covor rotund este o soluție elegantă care atrage atenția.

S-ar putea să ți se pară mai practic să pui un covor într-o culoare închisă sau un covor cu model sub masa de dining. Ambele sunt mai potrivite pentru o zonă mai circulată din locuință decât unul deschis monocromatic, deoarece petele nu vor fi așa vizibile. 

Covoare pentru sufragerie

În sufragerie, precum și în zona de dining, un covor poate contribui atât la estetică, la acustică, cât și la senzația generală de confort. Așează covorul sub măsuța de cafea și alege un covor confortabil și călduros, cu fire medii, dacă tu sau copiii tăi mâncați floricele și alte delicii în serile de film, sau un covor cu fire lungi, dacă preferi o senzație extra moale și confortabilă pentru picioarele tale.

Covoare pentru bucătărie 

Când petreci mult timp pregătind mesele în bucătărie, poate fi mai confortabil pentru picioare și, în general, mai plăcut să stai pe un covor. Alege un covor de bucătărie ușor de curățat, cum ar fi un covor cu fire scurte sau cu țesătură plată, sau unul care este lavabil, astfel încât să nu-ți faci prea multe griji cu privire la pete. Nu uita să pui o bandă antiderapantă sub covor pentru a preveni accidentele.

Covoare pentru hol 

Podeaua din hol este probabil foarte expusă la murdăria și umezeala de la pantofi. Un covor pentru hol poate ajuta atât la protejarea podelei, cât și la păstrarea unui aspect ordonat. Găsește un covor mic pe care îl poți curăța cu ușurință, astfel încât să poți înlătura murdăria și praful afară.

Covoarele din iută sunt potrivite în special pentru zona de intrare. Sunt durabile, ușor de întreținut, iar culoarea lor neutră înseamnă că sunt super versatile și se pot combina bine cu aproape orice stil.

Alegerea covorului potrivit nu se referă doar la estetică, ci și la confort și practicabilitate. Așadar, fie că îți place să-ți scufunzi degetele într-un covor pufos pentru dormitor, să te bucuri de căldura unui covor cu fire lungi în sufragerie în serile de film sau apreciezi durabilitatea unui covor pentru bucătărie sau pentru hol, lasă-ți alegerea să reflecte atât stilul, cât și felul în care trăiești.

Descoperă mai mult

MARKSKEL: gama de mobilier cu note rustice

MARKSKEL: gama de mobilier cu note rustice

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood