Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Hamac și leagăn

Leagăn, balansoar sau hamac: care vrei să fie piesa centrală în spațiul tău exterior?

Un hamac este o alternativă confortabilă la scaunele clasice de grădină, cum ar fi scaunele de grădină, băncile de grădină și canapele pentru terasă, care îți decorează în același timp spațiul în aer liber. Cu un plus de confort oferit de câteva perne și pături, așează-te și bucură-te de un pahar rece cu limonadă și de cartea sau podcastul tău preferat. Nu va dura mult până când hamacul sau leagănul din grădină îți va deveni cel mai bun prieten pentru sezonul estival. Relaxează-te într-un hamac și vei putea visa că ești pe o insulă tropicală cu plaje cu nisip alb și că auzi sunetul blând al valurilor oceanului.

Există multe tipuri diferite de hamace, leagăne și alte opțiuni similare de scaune confortabile, pe care ar trebui să-l alegi? Lasă-ne să te ghidăm.

Hamacul clasic pentru o grădină cu copaci sau stâlpi


Dacă ai o grădină cu copaci sau stâlpi pe care îi poți folosi pentru suspendare, atunci un hamac clasic cu frânghie precum BERGFINK este o opțiune perfectă pentru tine. Acest tip de hamac clasic a trecut testul timpului.

Plasarea și suspendarea hamacelor


Dacă vrei să folosești singur hamacul, ar trebui să-l plasezi într-un colț liniștit al grădinii, unde te poți bucura de o după-amiază liniștită la soare sau la umbră. Dacă copiii tăi folosesc în principal hamacul, plasează-l central, unde îi poți urmări cu ușurință.


Urmărește aceste instrucțiuni pentru suspendarea corectă a hamacului:


Distanța: Distanța ideală dintre punctele de suspendare (copaci sau stâlpi) este de 4-4,5 metri.


Puncte de suspendare: Poți suspenda hamacul între doi copaci, doi stâlpi sau unul din fiecare. Asigură-te că copacii sunt puternici și sănătoși și pot susține greutate. De asemenea, ai grijă să nu deteriorezi copacii și folosește legături care nu vor dăuna scoarței.


Înălțime: partea inferioară a hamacului ar trebui să fie între genunchi și șold când hamacul este gol. Când te întinzi în hamac, acesta se va mai lăsa cu 10-20 cm spre pământ.


Hamacul ar trebui să fie suficient de jos pentru ca tu să te dai jos fără să-ți pierzi echilibrul. În același timp, ar trebui să fie suficient de înalt pentru ca tu să nu atingi pământul cu spatele atunci când stai întins în hamac.

Bucură-te de aer liber într-un leagăn


Dacă nu ai o grădină cu copaci sau alte posibilități de suspendare, nu trebuie să renunți. Un leagăn cu suport este o opțiune excelentă atât pentru zonele exterioare mai mici, cât și pentru cele mari.
Unul dintre avantajele unui leagăn cu suport este că nu trebuie să dai găuri pentru a-l suspenda. Acesta va adăuga un element distractiv spațiului tău exterior și te va ajuta să te relaxezi.

Leagăn cu suport pe terasă

Cu leagănul GJERN, te poți lăsa pe spate și te poți relaxa în timp ce asculți muzica preferată, podcast-ul preferat sau în timp ce citești cartea preferată. Leagănul GJERN este disponibil în două culori – negru și natur – și, în funcție de preferințele tale și de aspectul mobilierului și al decorațiunilor existente în spațiul exterior, poți crea o atmosferă luminoasă și naturală cu leagănul de culoare natur, sau una minimalistă, atemporală, cu leagănul de culoare neagră. 

Odată ce te-ai așezat într-un leagăn, îți va fi greu să te ridici și să-l părăsești din nou. Leagănul GUNGERNE este disponibil într-o nuanță elegantă de gri care completează perfect celelalte piese de mobilier de exterior. Pentru a crește și mai mult confortul, adaugă o pernă suplimentară și o pătură moale.


Verifică dacă ai spațiul necesar pentru leagăn. Unele sunt destul de înalte, așa că asigură-te că înălțimea spațiului este suficientă pentru el. Atât GJERN, cât și GUNGERNE au peste 180 cm înălțime și pot fi dificil de asamblat într-un spațiu îngust.

Leagăn pe balcon

Chiar dacă spațiul tău în aer liber este puțin mai limitat, nu ar trebui să renunți la după-amiezele în care te poți relaxa într-un leagăn. Un balansoar precum DANNEMARE îți poate oferi un pic de mișcare, dar și o senzație de stabilitate și control. DANNEMARE are atât o pernă pentru șezut, cât și o pernă pentru spate, ambele cu o husă foarte rezistentă, pentru a te simți confortabil.

Dacă vrei să te relaxezi pe un fotoliu mai stabil, și vrei să te bucuri de un spațiu mai retras, cuibărește-te într-un fotoliu de terasă. Fotoliul HALVREBENE are chiar și un baldachin mic pentru a crea o senzație de intimitate.

Un balansoar este perfect pentru amândoi

În timp ce hamacele sau leagănele sunt în principal locuri pentru o singură persoană, un balansoar este potrivit dacă ai companie în grădina sau terasa ta.

Pentru a vă bucura de momente grozave împreună, balansoarul JUELSMINDE este alegerea perfectă. Unul dintre detaliile sale practice este copertina care te ajută să stai la umbră, astfel încât să eviți să miști prea des balansoarul. Fiind mai mare în comparație cu majoritatea hamacelor și leagănelor, va fi o piesă centrală minunată a spațiului tău în aer liber și excelent pentru a distra oaspeții. Nu uita să decorezi spațiul cu felinare și lumini pentru a crea o atmosferă uimitoare.

JYSK îți urează o vară frumoasă și relaxantă.

Descoperă mai mult

Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta