Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Un scaun pliant de grădină, un scaun de grădină stivuibil, un scaun reglabil de grădină și un scaun într-o grădină însorită

Cum să-ți alegi scaunele de grădină pentru noul sezon

Dată:

Categorie: Grădină, Inspirație

Cuvinte cheie: amenajare gradina, idei decorare gradina, scaune de gradina, mobilier de gradina

Există multe tipuri de scaune de grădină și toate au caracteristici diferite: pe unele le poți stivui, în timp ce pe altele le poți plia atunci când nu vrei să le folosești. Unele au suporturi rezistente pentru coate, în timp ce altele altele au spătar înalt. Te întrebi ce ar fi mai bine să alegi pentru oaza ta de relaxare în noul sezon? Ți-am pregătit mai multe sfaturi care să te ajute să alegi cele mai bune scaune de grădină pentru tine. 

Scaune pentru un balcon sau o terasă mică

Un balcon mic sau o terasă de mici dimensiuni necesită piese de mobilier mai mici. Majoritatea scaunelor de grădină au o lățime cuprinsă între 40 și 70 cm, așa că, dacă ai un balcon mic sau o terasă mică, ar trebui să alegi scaune de grădină înguste. De asemenea, poți folosi o bancă de grădină care te va ajuta să economisești spațiu și să obții locuri de șezut în plus. Există o regulă generală care spune că ar trebui să permiți un spațiu de aproximativ 15 cm între scaunele de grădină pentru ca toată lumea să stea confortabil, dar acest lucru nu se aplică și în cazul unei bănci de grădină.

 

Dacă, pe de altă parte, ai un balcon sau o terasă spațioasă, ești liber să alegi scaune de grădină mai late, cu cotiere și cu un aspect mai impunător.


Scaune cu spătar înalt sau spătar jos?

Te bucură mesele în aer liber alături de prieteni și familie? În acest caz, este foarte important ca scaunele de grădină să fie confortabile. Un spătar înalt oferă suport optim pentru spate și te poate proteja pe tine și pe oaspeții tăi de briza răcoroasă.

 

Ia în considerare și ce tip de material preferi pentru spațiul tău exterior. Citește mai multe despre avantajele și dezavantajele diferitelor materiale din ghidul nostru: cum să alegi mobilierul de grădină.

Pe de altă parte, scaunele de grădină cu spătarul mai jos au un aspect mai elegant și pot fi mai ușor de mutat atunci când ai nevoie.

 

Scaune de grădină stivuibile sau scaune de grădină reglabile?

Înainte să achiziționezi scaunele de grădină, ar trebui să te întrebi unde le vei păstra atunci când vine iarna și nu vor mai fi utilizate. Ai la dispoziție un spațiu acoperit unde să le poți ține la adăpost de ploaie sau pe timpul iernii? În acest caz, scaunele stivuibile de grădină sunt ideale, deoarece nu ocupă prea mult spațiu atunci când sunt stivuite.

 

Și scaunele reglabile de grădină economisesc suficient spațiu: te poți bucura de 2 produse într-unul singur, deoarece le poți folosi în poziție verticală ca scaun de luat masa sau te poți relaxa atunci când le reglezi într-o poziție înclinată. Sprijinite de masa de grădină sau de un perete, ocupă puțin spațiu și sunt ușor de strâns. Odată ce vei fi gata gata să le folosești din nou, va fi simplu să ai acces la ele.

Protejează mobilierul de grădină cu o husă

Dacă nu ai un spațiu în care să depozitezi mobilierul pentru a proteja scaunele de grădină de ploaie și alte intemperii, și este necesar să le lași în aer liber, este o idee bună să le protejezi cu o husă. Acest lucru le va spori durata de viață și rezistența și va reduce timpul pe care trebuie să-l petreci curățându-le și întreținându-le. Mai mult, nu este nevoie să strângi scaunele de grădină ajustabile, poți pune husa peste ele așa cum sunt.


Nu uita de pernele confortabile de grădină

Nu în ultimul rând, trebuie să te asiguri că tu și oaspeții tăi vă veți simți minunat și foarte confortabil folosind noile scaune de grădină. Pernele de grădină care se potrivesc cu aceste scaune îți oferă un loc moale, iar dacă le accesorizezi cu câteva pături, ești perfect pregătit pentru serile lungi și plăcute de vară.