Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Cum alegi plapuma daca suferi de alergii?

Alergiile și confortul: doi factori importanți atunci când alegi o nouă plapumă

Plapuma are un rol foarte important în calitatea somnului tău. Atunci când vrei să găsești plapuma potrivită, care să te ajute să dormi cât mai bine, există mai multe criterii pe care să le iei în considerare. Plapuma este importantă nu doar pentru confortul tău, ci și pentru sănătatea ta, mai ales în cazul în care ai alergie la praf sau la acarieni. Citește mai jos ce aspecte trebuie să iei în considerare atunci când achiziționezi o plapumă nouă.

 

Ce să iei în considerare

 


Atunci când alegi o nouă plapumă, trebuie să iei în considerare:

 

-          Cât de mare ar trebui să fie plapuma?

-          Ce umplutură ar trebui să aibă?

-          Ce grad de izolare ar trebui să aibă: să fie răcoroasă, călduroasă sau foarte călduroasă?

-          Ai vreo alergie?

 

Mărimea, umplutura și gradul deizolare sunt importante pentru confortul tău în timpul nopții. Ghidul nostru despre plăpumi conține informații importante care te pot ajuta să alegi plapuma potrivită în funcție de aceste caracteristici.

 
Cum sa alegi plapuma daca suferi de alergii

 

Dacă suferi de alergii, alege o plapumă în consecință

Pe lângă faptul că îți oferă confort, o plapumă nu trebuie să îți provoace alergii. Dacă te trezești cu nasul înroșit sau înfundat, cu mâncărimi, eczeme sau alte simptome de hipersensibilitate, este posibil să ai o reacție alergică. O reacție alergică este cauzată de o varietate de factori, dar cel mai des vinovații sunt acarienii: vietăți microscopice, care nu se văd cu ochiul liber.

 

Plăpumile și alergiile

Înainte, era răspândită percepția eronată că alergiile sunt cauzate de umplutura naturală din perne și plăpumi: de pene sau puf. În consecință, plăpumile și pernele cu umplutură sintetică sunt considerate produse anti-alergice.

Totuși, studiile recente au arătat că numai 2-3% din populație este sensibilă la pene și puf. În schimb, majoritatea celor care suferă de alergii au aceste reacții din cauza prafului și a acarienilor care se adună în pene și fulgi.

 

Alegerea plăpumii atunci când suferi de o alergie
 

Atunci când apare discuția plăpumilor anti-alergice, cel mai important este să alegi o plapumă care care împiedică alergenii să pătrundă până la umplutură și să își mute locuința în plapuma ta. Verifică eticheta plăpmii pentru a vedea dacă produsul a fost tratat pentru a împiedica pătrunderea și dezvoltarea acarienilor.

De exemplu, etichetele Nomite și Greenfirst atestă că produsele respective sunt hipo-alergice.

Dar acarienii nu locuiesc doar în perna sau în plapuma ta. Din momentul în care ți-au călcat pragul, e extrem de dificil să mai elimini cu totul din casă niște ființe microscopice.

Poți însă să reduci numărul de acarieni prin spălarea pilotei de două ori pe an și prin aerisirea casei de mai multe ori pe zi. 

 

Descoperă mai mult

Ce protecție pentru saltea și ce saltea superioară ar trebui să alegi? Ghidul complet

Ce protecție pentru saltea și ce saltea superioară ar trebui să alegi? Ghidul complet

Reînnoiește-ți dormitorul cu o nouă lenjerie de pat

Reînnoiește-ți dormitorul cu o nouă lenjerie de pat

Standardele de siguranță pentru plăpumile destinate copiilor

Standardele de siguranță pentru plăpumile destinate copiilor

3 lenjerii de pat noi cu aspect lejer, ideale pentru vară

3 lenjerii de pat noi cu aspect lejer, ideale pentru vară